Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...640post1039640 Тука съм обяснил нещата с универсалите по възможно най простия начин.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Тази вечер зжанях до майстора на който дадох шпиндела фланеца и патрона да ги провери и тои каза днес е закачил шпиндела между центри и сичко си било 6 имало някакво биене но било 0.02 от което неможе е проблема!!!

И остава фланеца да провери и сичко заедно!!!

А един колега беше писал че след като ползваш стругчето като фреза като го трансформираш пак на стругче трябвало да се настройва!!!

Та въпросът ми е кое по точно се настройва и каде ако може и някоя снимчица да пусне щте съм много благодарен

И вьзможно ли е биенето да е от тази настроика???

Мерси предварително

Коментар

Настройването на предното седло след всяко вдигане е почти безмислено. Можеш да го правиш само при струговане на прецизни детайли. То се отразява само на това дали стръгованата повърхност ще е конусна или не, но не и на биенето на патрона. При конус 2-3 десети по-добре е да си ги корегираш с пилата.
        Центоването на предното седло се прави с магнитна стойка и стругован детайл и корегиране на на конуса, чрез коригиращите винтове.
        [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Както бях ви обещал ето две клипчета за работата и доработките на струга който притежавам http://vbox7.com/play:579d8e95 и http://vbox7.com/play:6d053572. В процес са и други доработки и приспособления, но ще ви ги покажа когато ги завърша до край.

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
            Както бях ви обещал ето две клипчета за работата и доработките на струга който притежавам http://vbox7.com/play:579d8e95 и http://vbox7.com/play:6d053572. В процес са и други доработки и приспособления, но ще ви ги покажа когато ги завърша до край.
            Ау-у, че полезно! С клипчета нещата стават много ясни!
            Трябва да направиш още няколко "обучителни"
            Например точно процеса на трансформация от струг на фреза?
            Много е показателно например клипчето, в кото струговаше - как се оразмерява оста, как се прави резбата...
            Ако покажеш как се задават размерите и при фрезоване ще е супер
            Аз съм напълно любител и тези неща ми се виждат много полезни.
            Няколко напътствия - на какви обороти, колко мм стружка да се подава и т.н. ще заменят четенето и "нагаждането" на цял учебник по студена обработка на металите
            Поздрави за качените клипчета и ще се радвам много да видя още!
            Suzuki GSXR
            VW Touareg
            Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
              Ау-у, че полезно! С клипчета нещата стават много ясни!
              Трябва да направиш още няколко "обучителни"
              Например точно процеса на трансформация от струг на фреза?
              Много е показателно например клипчето, в кото струговаше - как се оразмерява оста, как се прави резбата...
              Ако покажеш как се задават размерите и при фрезоване ще е супер
              Аз съм напълно любител и тези неща ми се виждат много полезни.
              Няколко напътствия - на какви обороти, колко мм стружка да се подава и т.н. ще заменят четенето и "нагаждането" на цял учебник по студена обработка на металите
              Поздрави за качените клипчета и ще се радвам много да видя още!
              Отначало реших, че ме базикаш, но явно не е така. В случая тези клипчета ги направих за да покажа възможностите и недостатъците на машинката. Нямах намерение да обяснявам "елементарните" неща, за да не отекчавам тези които са "в час", но ако се налага и такива мога да направя. Оста я направих за около половин час, но смъкването, обработването и качването на клипчетата около 4 часа. Май трябва да направя и обучително клипче за тези неща, че бая се порових в нета докато ги схвана

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
                Отначало реших, че ме базикаш, но явно не е така. В случая тези клипчета ги направих за да покажа възможностите и недостатъците на машинката. Нямах намерение да обяснявам "елементарните" неща, за да не отекчавам тези които са "в час", но ако се налага и такива мога да направя. Оста я направих за около половин час, но смъкването, обработването и качването на клипчетата около 4 часа. Май трябва да направя и обучително клипче за тези неща, че бая се порових в нета докато ги схвана
                Изобщо не те бъзикам.
                Подобно на темата за запояване, за тръбогиби, компресори и т.н. е добре да има и такава. Според мен е най-подходящо да направиш нова тема, в която да качиш "образователните" клипчета. Според мен "контингента", който ползва този струг е по-скоро любители. Хората като Sek.1. (например) се отнасят доста пренебрежително (и с абсолютно основание) към тази машинка, но "най-смотаните" стругове, на които работят те са (да кажем) С11 и нагоре.
                Предлагам ти да започнеш нова тема (с клипчета и снимки), а там съм сигурен, че ще се включат и светила - стругаро-фрезисти. Сигурно ще се включа и аз . Може даже нахакаме и тагове на английски, та да се святкат и хората по света (малко амбициозно, ама ...)
                Тоя пос май не е за тук, ама ще ти го пусна и на лично. Ако модераторите решат - да го махнат.
                Suzuki GSXR
                VW Touareg
                Mitsubishi Pajero II

Коментар

Колега,как качваш клипчетата,аз има един клип на един струг от една друга тема,та да го кача,може да се окаже полезен,.Лошото когато правих клипа беше,че машината сочи изток,и сутрин блести,та на клипа не се вижда особено много,но като ходя,ще взема да снимам по често.
                  Иначе видео матеряла е много полезен.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                    Колега,как качваш клипчетата,аз има един клип на един струг от една друга тема,та да го кача,може да се окаже полезен,.Лошото когато правих клипа беше,че машината сочи изток,и сутрин блести,та на клипа не се вижда особено много,но като ходя,ще взема да снимам по често.
                    Иначе видео матеряла е много полезен.
                    Както става обикновенно в клипа има и излишни моменти като паузи за вземане на инстументи и сучно струговане по няколко хода, затова използвах Програмата Уиндоус Муви Мейкър, за изрязване на излишните моменти. Тъй като филма от камерата излиза в някакъв непознат за мен и сайтовете за клипове формат, изтеглих конвертор за промяната на формата. Името му сега непомня, но предполагам такива има доста. Хубавото е, тази че има и опция за смаляване на файла до определени размери. В случая за Vbox е 125мб. Наложи се да си направя и регистрация. И така 4 часа. Сигурен съм, че някое детенце ще го направи за неповече от час, ама като не му разбира така е. Затова в предния пост казах, че трябва и един обучителен филм и за качване на клипове и побликуването на връзките тук.

Коментар

Браво! Честно да ти кажа ми се вижда добра идеята да се направят подобни клипчета от най простите операции като (как се закрепва ножа) до настройки на машината и изработка на различни детайли. Също ще е хубаво в процеса на работа да има блиък план за да се вижда точно ножа как реже. Ако имаш нужда от оператор мога да помагам имам и камера и опит с обработката на видео. Като човек който е много начинаещ в студената обработка трябва да ви кажа че едно дори не много и подробно видео е много по информативно от 30 страници сух текст (даже без картинки) на който докато стигнеш до края вече си забравил началото. Поздравления nola

Коментар

Камера имам, но седи на статива и когато съм сам немога да контролирам посоката и зума. Надявам се скоро да си купя камера за екстремни спортове която се закача на каска и тогава ще снимам това което виждам пред себе си. Tази не носеща приходи инвестиция ще ми струва над 500лв. Сега само си мечтая за такава, но дано имам възможност по-скоро да си я подаря.
                        Последно редактирано от nola; 23-02-10, 17:02.

Коментар

Ами трябва ти оператор и малко повече осветление. Направо може да се направят видео курсове по стругарство. Бях попаднал в нета на нещо подобно от братята американци. С камерата за глава обаче няма да стане. неможе непрекъснато да си втренчен в детайла колкото и да е да се просегнеш да включиш машината пак си завърташ главата.

Коментар

Ето ви малко клипчета http://www.youtube.com/user/tryally#p/u/3/RixYKIZqJnY.
                            Не са мои, но са интересни.
                            Последно редактирано от nola; 05-03-10, 12:44.

Коментар

Колеги днес се обадих и ми казаха че всичко ми е било право и нетрябва да бие ништо!!!

Утре щте го взема и монтирам и щте пиша!!!

Коментар

ми ко да ви кажа монтирах всичко както си е било и пак мие!!!

Вазможно ли е самият универсал да нее нешто фред!

И от каде мога да намеря някакав магнитен уред с които да настроя универсала точно???

Един приятел ми даде стоика но каза че няма часовника който мери!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X