Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
    ако смяташ да регулираш оборотите
    Не си пълнете главите с излишни проблеми, поне стругчето което аз видях си имаше много добри обороти (и голям набор от шайби та да се променят ) и много приятен звук (като на добре направена и балансирана машина) Мисля че за битови цели си е перфектно и така, а иначе мотора е към 800W.
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      На последната твоя снимка в пост 204 колелото което е излязло като че зелено на цвят се води "Г" в него е зацепено "В" на оста на "В" голямото зад него е "Б" и малкото което е зацепено в "Б" е "А" ...тези четирите осигуряват самохода, хванати са с гайки и шпонки и се сменят с други колела с друг брой зъби съобразно таблицата ("А" под него в таблицата 24 означава че трябва да сложиш на място "А" колело с 24 зъба.
      Има известна разлика в дебелината на зъбните колела, така че при смяна внимавай кое с кое ще подмениш за да има зацепване на цял зъб
      Когато нарязваш резби от кинематичната схема отпада "В"."А" става"А`", "Б"="Б`", "Г"="Г`" Зад оста на която седи "А" се вижда планка с болт с вътрешен шестогран на тази планка е закачена оста на "Б" и "В" и на нея има продълговат канал по който като отхлабиш гайката на "Б" и "В"те се плъзгат напред и назад в този канал за да се осъществи зацепване А`Б`Г`. Тъй като "Г" в момента е по навън, гайката му се отвива то се вади и се маха дистанционната фтулка зад него,после се поставя обратно и така то става в една равнина с "А" и "Б"после с планката нагоре надолу и напред назад, оправяш зацепването.
      След всичките тези смени и регулировки да не забравиш да затегнеш всички гайки и болта на планката
      Сега вече ако погледнеш дясната част на таблицата (лявата е за самоход при струговане) надявам се ще ти стане по ясно .....и да си сипеш две ракии довечера (една за мен), че предпочитах това да го говаря по телефона, а не да го пиша....ако имаш въпроси звънкай, сигурно и "ВескоВ" като по-изтъкнат "метъл" от мен и собственик на струга ще ти даде по-подробна информация ако го питаш
      Това ще си го разпечатам и ще го сложа в рамка зад стуга.
      Сега итивам да ударя две ракии със салата.
      Благодарско за поста
      [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

По това дето е написал дядо владо за резбите излиза, че:
        -за да се правят резби се маха колело В и Г.
        - на мястото на втулката под Г се слага колелото което става Г`
        - за да се направи резба със стъпка
        1мм се нареждат 40z 80z 40z
        1.5мм 60z 80z 40z
        1.75мм 35z 80z 20z
        2мм 40z 80z 20z
        и т.н.
        Остава да се пробва в действие.

Коментар

А 1.25 резба може ли да прави?
          Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от nola Преглед на мнение
            По това дето е написал дядо владо за резбите излиза, че:...
            Аз не съм такъв спец по резбите - в таблицата е писано ....за резба 1.25 пак от таблицата (картинка предпоследна в пост№204) А=35 зъба, Б=80 Г=28.......

.......това е за права резба до 90/60/90, ако Г нарасне над 90 резбата става обратна и трябва допълнително смазване и охлаждане
            П.П. последното изречение е 1-во априлско
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

тва е новата придобивка
              п.п честит 1ви април.!

Коментар

Пробвах направата на резби и стигнах до извода, че за да не се отцепва хода, е нужно само да се дръпне ножа и да се обърне посоката на двигателя от ключа. Така двигателя спира и тръгва след 3сек в обратна посока. Същото го прилагам и при самохода, за да не въртя ръчката като изоглавен.

Коментар

nola ти си бил от Русе бе. Защо не се обади преди щяхме да комбинираме транспорта.

Коментар

Мииииии от Русе съм си я. Ти взе ли си вече стругче

Коментар

ех
                      и аз да се похваля
                      намерих го по обява
                      за 500 лева

ТЕХНИКА
                      ПРОМИШЛЕНА ТЕХНИКА
                      Продавам Струг Красний Пролетарий Цена: 500лв 088 833 7995 sisky@mail.bg Публикация: 2009-04-27 21:14:13 Срок до: 2009-05-25 21:14:13
                      това бе обявата
                      оказа се че е от айтос
                      преди години мъжа бил стругар и си го купил за 1000 лв
                      не съм виждал стругчето - баща ми го е купил и го е завлякъл в бургас
                      явно няма да ми го даде (щото вика айде идвай да си играеш когато изкаш )
                      даже не каза дали е окомплектован и дали работи

та в изблик на радост (щото майка ми побесня)
                      свалих всичко от форума относно стругчето и си го направих на word файл (барабар с снимките, че нерегистрираните ми френдове не ги виждат)
                      смятам чче ако не нарушава правилата на форума ще е много полезно
                      всички менния в едно - тук

Коментар

• До: универсала има ли обратни челюсти

Имам питане към някой ,който има настолен струг "Красный пролетарий". Към универсала има ли обратни челюсти

Коментар

mislq , че да ! в кутиятя от стиропор в която е самия универсал имаше !
                          Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

• До: универсала има ли обратни челюсти

Първоначално публикуван от JORO VLAD Преглед на мнение
                            Имам питане към някой ,който има настолен струг "Красный пролетарий". Към универсала има ли обратни челюсти
                            Има, да.
                            Suzuki GSXR
                            VW Touareg
                            Mitsubishi Pajero II

Коментар

Аз мога да се оплача не да се похваля като всички други че се сдобих с този звяр!!!

Парво патувах 1000 км за да стигна до несебар в най големият сняг!!!
                              Второ като се прибрах разопаковах забелязах че мотора изобшто несе варти изчистих от раждата и се завартя след подаването му на ток изпуши като кумин!!!

И като се изключи че всичко беше потанало в рьжда и ми бяха необходими 4 дни да се изчисти и раздвижи всичко!!!

Клуча за пускане сьшто бе изгнил от рьжда!!!

След смяната на ключа и пренавиването на двигателя евала струга трьгна но:

сложих една алуминиева трьби4ка за да видя пробно как стьрже и видимо трьбичката меташе!!!

След застьргването и останових че биенето е с 4 десети

и какво му е прецизното на този струг!!!

След малко оглед се останови че целият шпиндел мята и е престарган нешто на една страна заштото в лагерите луфт нямя!!

И досега прецизното стуг4е ми стапи на 1800 лв и се оказва че на него мога да правя само дьрвени канели

Коментар

Вероятно ти си изтеглил най лошия късмет. Всъшност според мен този струг неможе да се нарече ПРЕЦИЗЕН, а по-скоро полезен. За биенето къде се появява, на патрона с челюстите или на цанговия.
                                Има ли още стругчета там?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X