Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
    Аз лично не съм правил тези преформатирания и също търся някой, който може да ми светне лампите как става,
    Хич не съм от "хеви метълите" във форума, но ако не намериш друг да те светне може да звъннеш, да ти се дотъркалям и да го разучаваме
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Веселине имам интерес да видя струга -дай някакви координати на адрес lubo9@abv.bg Днес и утре съм свободен,когато ти е удобно.Ще ти бъда много благодарен

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        На мене това ми е най малкото стругче
        А най-малкият ти синхрофазотрон?

Коментар

Oт днес и аз имам вече такова стругче
          Вчера когато го вземах имаше още дестина. Аз си избрах един запечатан сандък и го намъкнах в колата. Сега тъкмо го разпечатъх и:
          - Двигателя се върти т.е. не е блокирал
          - Таблото е в добро състояние
          - стуга има тук таме ръжда
          - съндъците със съкровища са най-зле ( намокрени са и дунапрените за притискане на джаджите са позалепнали към тях, а съответно има и много ръжда.
          Сега почвам почистване на всичко, смазване и качване на подходяща маса.
          Снимки за откритото до сега ще има до края на деня
          [I][FONT=Comic Sans MS]NISSAN Terrano II R20 2.7TD '93[/FONT][/I]

Коментар

Ето и обещаните снимки. Относно състоянието, мога да кажа че работи нормално. Изпробвах го и като фреза макар и все още на палето. Доволен съм много. Сругчето има приспособления за закачване на шмиргели, да се използва като циркуляр и абрихт за дърво. Много съм доволен, че има цанги с патронник и разстъргваща глава.
            Абе сега съм като малко дете дето са му купили камионче
            Тези дето ме познават лично, знаят че не съм от най-емоционалните, ама ако дойдат да ме видят сега, няма да ме познаят
            Прикачени файлове

Коментар

Посочените телефони в първия пост не са верни!!!
              8230 Несебър, кв. "Запад-2", тел./факс 0554/ 46026, тел. 43135, e-mail: anada@abv.bg

!!!това са верните!!!

Коментар

Имам питане за струга.Може ли някой да ми каже как се сваля фланеца за който се захваща патрона/главата/на струга. В упътването нищо не пише.

Коментар

на универсалните,главата/универсала/ се държи на няколко болта за плочата/фланеца/,сваляш универсала и плочата се избива със скоба,първо виж дали няма някой законтрящ болт или подобно.

Коментар

Някои са на резба .
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

А защо ще го махаш. Патрониците са си на конус и не има пречи (имам в предвид цанговия и стандартния).
                      След всяко махане на плочата и повторно слагане е желателно да се престъргва челото за избягване на биенето.
                      Последно редактирано от nola; 20-03-09, 12:00.

Коментар

Точно така.Не знам дали на струга'' Красни пролетарии'' фланеца за който е захванат патрона е на резба или е набит.Ако някои го е свалял да пише.

Коментар

Незнам за другите собственици на този вид струг, но моето мнение е, че вероятно е правен в някое училище или работилница за "ширпотреб". Всички нониуси са с различно разграфяване и немога да си спомня сега дали има някой, които да е с 0.01мм между деленията. Има 0.8, 0.08, 0.025 въобще пълен хаус когато почнеш да работиш. Трябва ти калкулатор за да сметнеш колко деления да завъртиш.
                          Както повечето неща които си копувам, започнах и подобряване на някой неща. сменям почти всички винтове за отверка (по струга и на разстъргващата глава.
                          Коригирах размерите на двете полудъги за стягане на редуктурната кутия при положение фреза, тъй като опираха замо по един ръб и не вършеха въобще работа. Без да са стегнати добре кутията се мести около стъблото 2-3мм. По тази причина големия фрезер с конусната опашка е вече с един счупен зъб, тъй като захапа рязко повече матерял подади луфтовете.
                          Ръчката на задното седло се движеше трудно и по тази причина беще разглобена тотално. След коригиране на размера на шийката на оста където се монтира ръчката и подлагане на пластмасова шайба между ръчката и втулката със нониуса вече всичко е на ред.
                          Подобна операция се получи и с дръжката която се монтира отгоре при положение фреза. Коригирах шийката на оста и подложих пластмасова шайба на нониуса. Наложи се и коригиране на втулката за закрепването на тази дръжка, тъй като при затягане на винтовете (разбира се пак незнайно защо с права отверка) се клатеше. Винтът за вертикалния ход и стъблото отгоре не бяха в една равнина. За да не вадя винта и да подлагам шайби, просто си престъргах малко втулката на стуга.
                          Вероятно съм направил и други незначителни неща, но с цел да не досаждам ще спра до тук. За тези, които очакват да вземат машинката и да почнат да работят веднага, трябва да ги разочаровам. Не става така.
                          Въпреки това съм доволен от придобивката си
                          Последно редактирано от nola; 24-03-09, 17:43.

Коментар

колега не се учудвай се пак е руски
                            имаш ли актуални снимки?

Коментар

Пичове, как се сваля фланеца на патрона -знае ли някой или не?

Коментар

а универсала свали ли ?
                                тука в темата по назад има няколко снимки не много ясни ама май е на резба плочата,ако не виж , на вала има ли малка дупка в центъра му -може и да е набит.
                                ако имаш възможнос пусни една снимка за да може някой да ти помогне.,защото така трябва боб да хвърляме...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X