Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Прецизен настолен струг "Красный пролетарий".

Стоманената рамка е възможно най-лошото нещо. Вибрациите - вибрации, но може да влезе в резонанс. Може да е нещо мизерно, и детайлът ще излезе от размера или ще стане къдрав. Но може и да чупи ножове, или изобщо да се строши самото то.

Коментар

Моят съм го поставил също върху желязна маса,но плота е 10мм. стоманена плоча,а отгоре 10мм гумена плоскост.Не се оплаквам от вибрации.
      А чехските малки TOSове са върху дървени щкафчета.Между другото имат страхотна екипировка откъм приспособления,но само за малки детайли.

Коментар

Добре де - ако между стоманената рамка и струга сложа нещо? Плот и/или тампони от транспортната лента? Наистина не съм работил много на него, но не съм забелязал да има някакви вибрации?
        Suzuki GSXR
        VW Touareg
        Mitsubishi Pajero II

Коментар

А имате ли представа от къде могат да се намерят четири големи гумени тампона за краката на масата?
          Последно редактирано от Ясен; 14-02-09, 20:29. Причина: Думичката "каде" в жаргона на тукашния форум е молба за картон

Коментар

Обратно - трябва да търсиш масивна, енергоемка конструкция, за която да го вържеш здраво. А нея вече да развързваш от конструкцията на сградата. През дървените павета като в големите цехове едно време, или с гумени тампони.
            В съседната барака един произвежда нещо като грамадни хокейни шайби точно за подложки на тежки машини. Имат си метални пластини с гайки, болтове, каквото трябва. Нормални тампони. Не помня, двайсетина лева парчето. Но са вечни, така че цената не е важна.

Коментар

може да потърсиш гумено каре за камион те са с дебелина средно 5-10см.

Коментар

Или изрезки от гумите с които уплътняват пакетите на трамвайните релси. Или каквото и да е. Това всъщност е много малка и лека машинка, ако няма да го слагаш над спалнята на съседите, много не му трябва.
                Задължително е само да го вържеш здраво за истинска маса. И по-добре не от шпертплат, той пружинира.

Коментар

Първоначално публикуван от furry Преглед на мнение
                  А имате ли представа от къде могат да се намерят четири големи гумени тампона за краката на масата?
                  Ако не можеш да намериш от тези неща, за които е писал Стефан винаги мога да ти отрежа от моето парче транспортна лента. Дебелината е около 1 см, но може да го сложиш и на 2 ката.
                  Suzuki GSXR
                  VW Touareg
                  Mitsubishi Pajero II

Коментар

Има ли някой който да си каже мнението за тези стругове след като е поработил извесно време ,че нещо съм се навил да си купя ако са останали във фирмата която ги продава.
                    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                    Дий Снайдер

Коментар

дайте мнение за руския струг

Коментар

Не знам колко си на "ти" със струговете. Ако си "на ти" трябва да видиш мненията на Стефан, CJ_, ctef и т.н. по-майстори. Аз съм любител.
                        Според мен най-важното е да знаеш за какво ще го използваш. Ако е само за да си правиш разни неща за теб и приятели мисля, че по-добро решение от това няма. Ако мислиш да шлайфаш огледални дискове за съединители на камиони или да изпълняваш поръчки за ролки за транспортни ленти на мини Бобовдол - забрави.
                        Лично аз мисля, че с тая машинка (дори и с известни неудобства) можеш да правиш всичко с метал, дърво, пластмаси и т.н.
                        Неудобствата идват от там, че (например) за да правиш резба трябва да смениш едни зъбни колела, за да се промени стъпката на самохода. За да го "преформатираш" от струг в абрихт или фреза - също е нужно известно усилие (а предполагам и умение).
                        Аз лично не съм правил тези преформатирания и също търся някой, който може да ми светне лампите как става, защото в моя сандък нямаше инструкция за експлоатация. Въпреки, че после колегите (от форума) ми дадоха пак нещо не ми стиска да се пробвам сам...
                        Според мен общо казано е това. Ако имаш по-конкретни въпроси - питай.
                        Suzuki GSXR
                        VW Touareg
                        Mitsubishi Pajero II

Коментар

Струга ми трябва за любителски цели.Интересуваме може ли на място да проверя дали има липси в сандъка ,защото съм от софия,а не ми се разкарва няколко пъти до Несебър- ако има някой близо до софия с такъв струг може да отида да го видя,нека пише на lubo9@abv.bg

Коментар

Може ли на място да се провери какво има в сандъка?

Коментар

Ako e запечатан съндъка няма да има липси !
                              Друг е въпроса дали ще работи !
                              А трети дали са останали
                              Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Дали са останали най-лесно ще разбереш като се обадиш. Аз предполагам, че има, защото имаше доста, когато аз вземах моя.
                                Предполагам, че ще ти позволят да отвориш сандъка, за да проверяваш, но едва ли ще може да го пробваш там - няма условия. Например моя беше с абсолютно негодна ел. част. За щастие не беше сложно да се направи наново всичко. Излезна ми около... 50-60 лева. Моя струг, обаче явно е бил по-ниско, защото в кожусите на кабелите имаше вода, която течеше като го отворих.
                                Аз съм в София. Нямам нищо против който иска да се обади - ще му покажа какво представлява стругчето. Аз купувах "на сляпо" и знам, че наистина човек ще е по-спокоен, ако предварително си изясни за какво става въпрос.
                                Suzuki GSXR
                                VW Touareg
                                Mitsubishi Pajero II

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X