Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулаторен гайковерт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дават му 400 на затягане и 609 на отвиване. Лъжат ли търговците, не знам, нямам опит.

Коментар

• Да побутна темата със въпрос към sparkybg .
      Понеже си имал Енхел да помогнеш.
      Заглеждам един модел на Енхел който в момента е и с подарък батерия. Пишеш, че най-ползваш средни като сила модели и преди и сега. На този му дават 260 нютона на завиване и 500 на отвиване. Ще го ползвам евентуално за дребни ремонти по колата. Достатъчно ли му е силата на отвиване на средно запекли болтове ?
      Че има сега Парксайд на половината пари но е 300 на завиване и 350 на отвиване но с 5 ам. батерия. Значи с 4 ще е по-малко.
      Ето и модела на Енхел:

https://www.einhell.bg/p/4510090-tp-...-c-li-bl-solo/
      CR-V 2.0i RVSi 147PS

Коментар

• Ако нютоните са истинси, предостатъчен е, за 95% от нещата по една кола.

Като гледам размера, 260-те на завиване вероятно са истински, но с 500-те на отвиване ми се сртува че са се поизхвърлили доста. Многото нютони просто си искат голям чук. А голям чук с малко тяло няма как - физика.

Не-лиши машинки са, особено при цените, на които ги купувах. Просто си прецени най-вече коя да е марката и системата батерии, понеже се "връзваш" към нея. Батериите са доста голяма част от цената и няма изгледки скоро това да се промени. Аз затова минах на Milwaukee - просто Einhell тогава нямаха в "репертоара" си машинки, които много исках да имам. Конкретно мощен пистолет за картуши силикон/полиуретан.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• gecata1059
          gecata1059 коментира
          Редактиране на коментар
          Благодаря за отговора. Преди нова година си взех на Енхел безчетков ударен винтоверт 50 нютона и беше с подарък 2.5 ампера батерия, така, че май на към Енхел отиват нещата. Сега гледам един саблен трион и понеже и при него има подарък батерия проверих как е при гайковертите. Сигурно ще взема триона засега и евентуално винаги може да добавя гайковерт и без батерия като имам 2 налични.

• За същите 100 евро взимаш лидълския 2000 Ню с все батерия и зарядно
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

• gecata1059
          gecata1059 коментира
          Редактиране на коментар
          Твърде ми е голям и тежък. Този който гледам е по-компактен. Гумите и на двете ми коли ги сменям при гумаджийте. Нямам втори джанти.
          Евентуално , ако ми се наложи нещо дребно да ремонтирам въпреки, че напоследък ги карам на сервиз като се наложи.
          За лидълския ме спира и това, че на всеки пазарен ден при нас има поне по три сергии само лидълски инструмент, предимно черна серия.

• Asen Kushlev
          Asen Kushlev коментира
          Редактиране на коментар
          Така е, пълно щастие няма. Както казва Спарки за сила си трябва маса.

• Roninn
          Roninn коментира
          Редактиране на коментар
          Ползвам 1000 нютона деволт ,и понякога не стига.50 нютона ги въртя с малката тресчотка 3/8 ...за какво ти е 50 нютона гайковерт?

• Истинските 2000НМ на Милуоки и тия дето имам на парксайда...хич не се доближават едни до други по нищо.
        Ни цена,ни тегло,ни нищооо.
        Ама чакам да почна реалните стягания и късане на вандални болтове и ще ви снимам кое колко може.
        Поне болтове има няколко тона за проби.
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

• Roninn
          Roninn коментира
          Редактиране на коментар
          То тестове има точно за тоя парксайд,и не покриваше и 50% ...мислех че е коментирано тук...

• Това е ясно.Просто мога да ги направя и аз реално на обекта.
        Имам и двете машини.
        Милуоки 2000нм 1" машина и 2000нм парксайд.Рамо до рамо кое за колко върши работа на стягане до скъсване.
        Защото аз ги ползвам именно така в случая.
        Цената не се коментира.
        Ако сте решили да метнете няколко тона болтове не си купувате парксайд.
        Нелогично е да се разчита на него.Но ако като мен имате 4-5 смени на година на автомобилни джанти и тук там някой запекъл болт някъде...да с две ръце съм за него.
        За 200лв друга такава машина няма с батерия и зарядно за тия пари.
        И ако имаш както имам аз перфоратор,саблен трион,флекс и гайковер да речем тая батерия идва бонус към другото.
        Защото гайковера ползвам рядко ама другите инструменти по-често и определено вършат чудесна работа за непостоянно натоварване.
        За постоянно обаче бях купил,че се сетих 4 саблени триона на макита с които се нарязаха 5 цистерни по 50 кубика всяка от нафта/мазут.
        Имах изискване поради пожароопасност да не режа с газопламъчно или с ъглошвайф поради възможност от запалване на утайките,а тия същите бяха в градинка до НДК.
        Нито един не умря при тая работа,а бях изкупил всички налични ножове за саблен трион където се сетих,че се продават в София.
        Така се избира машина която да изкарва пари.Другата е да свърши работа от време на време и да не те е яд като я изхвърлиш.
        Ама Милуоки за домашно е малко...като Хилти...айде няма нужда.

Коментар

• Roninn
          Roninn коментира
          Редактиране на коментар
          Като каза....Дали има някой,който да каже една добра дума за хилти винтоверт, перфоратор, ъглошлайф, всичко на батерия....

Имам наблюдения,но практически опит никакъв с хилти...

• Казвам.Днес правих пренареждане на баничарката.И в патакламата извадих един перфоратор и един гайковер на хилти.
        И двата не ползвани от поне 6 месеца и не зареждани от тогава.Батерията на гайковера не бе мръднала,а е на поне 5-6 години.
        Много добре направени и здрави машини.Но скъпи...доста при това спрямо конкуренцията.
        Към днешна дата последните 2-3 години не съм взимал нищо чисто ново тяхно та нямам мнение за актуалната гама.
        По-старите са кучета.И пак опираме до това в каква екосистема мислиш да влезеш с батерии и зарядни,че там е скрито кучето.

Коментар

• Първоначално публикуван от slatanic Преглед на мнение
          Казвам.Днес правих пренареждане на баничарката.И в патакламата извадих един перфоратор и един гайковер на хилти.
          И двата не ползвани от поне 6 месеца и не зареждани от тогава.Батерията на гайковера не бе мръднала,а е на поне 5-6 години.
          Много добре направени и здрави машини.Но скъпи...доста при това спрямо конкуренцията.
          Към днешна дата последните 2-3 години не съм взимал нищо чисто ново тяхно та нямам мнение за актуалната гама.
          По-старите са кучета.И пак опираме до това в каква екосистема мислиш да влезеш с батерии и зарядни,че там е скрито кучето.
          Не мисля да се занимавам с хилти, акумулаторните им инструменти изглеждат и се усещат като пародия,но това разбира се е мое мнение,без реален опит както казах по горе.

За машините им на ток, съм ОК.

Не ангажирам никой и нищо,отново да кажа...с мойто твърдение.Цената е малкия проблем тука.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
          X