Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фрези, фрезоване и други операции които могат тези машини.

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Фрези, фрезоване и други операции които могат тези машини.

И аз знам, и гугъл знае. Няма да пише име, за да не се изтълкува като реклама...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      И аз знам, и гугъл знае. Няма да пише име, за да не се изтълкува като реклама...
      Да де, ОК.
      0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
      Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
      Суперскан България www.decbg.com
      Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
        Опит 0, трябва да се изработват фланци диаметър около 22 см, дебелина 2 см. стомана. И други по малки детайли, но пак главно от твърди метали. Тепърва ще се учи човек да работи с машината, на първо време обаче трябва да се купи Важен критерии е чистотата на обработка.
        "Гледам и не вярвам на ушите си" -Значи , много сте смели!!! Без никакъв опит в тази насока (металообработването) сте решили да правите производство!?! Поне си намерете някой който отбира от това , за да ви консултира и обясни някои неща и после премислете за риска който поемате! Никой не дава даром пари за машини , на които няма кой да работи( няма квалифициран персонал). Да не ви излезе през носа! Тази професия не се учи за един ден! Аз работя това от 30г. с малки прекъсвания и пак има какво да науча(и то мноого) , а вие... !?!?Пожелавам ви успех , но си намерете хора които познават машините и са работили на такива , щото без опит ще потрошите машините , а не дай си Боже и вас!!!
        Последно редактирано от pgv64; 22-09-14, 14:35.
        "Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава!"
        Ат.Буров.

Коментар

Персоналът работещ на машините е едната страна. Има и една професия, която ми се струва че е почти на изчезване - технолог.
          Един и същи детайл може да бъде произведен по много и различни начини. Само някои от тях са удачни. Това е и работата на технолога - да определи как ще е оптимално, от какъв материал и т.н.

Въпреки скромният ми опит в областта, малко разсъждения "в ефир". Не е изключено и да греша някъде.
          Показаните фланци могат да бъдат произведени от прътов и от листов материал. Кой от двата варианта ще е по-удачен, ми е трудно да преценя. Ако е от листов материал, има няколко метода за разкрой - всеки с предимствата и недостатъците му.
          Най-неефективен би бил "въртене на кръгчета" с CNC машината.
          Освен това, струва ми се, че някои от детайлите имат шлайфани повърхнини. Имам сериозни съмнения, че с обработващият център би се получил задоволителен резултат...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Колеги, решихме да се вслушаме във вашите съвети, за които ви благодаря. Но не се отказваме. На първо време ще купим едно ползвано DMU 35. Хем да се понаучим, хем да си правим за начало детайли необходими на нас и някой колега евентуално. После, като видим за какво става въпрос, ще преценим да взимаме ли МЦ. DMU 35 е с две ръчни и 3 cnc оси, перфектно за навлизане в материята. А и ако нещо не ни върши работа, веднага можем да го препродадем и да си върнем инвестицията. Намерили сме едно в перфектно състояние, 2001г. Какво ще кажете.

Коментар

Харесвам ентусиазма Ви. Колегите казаха по-горе много и все верни неща. На Ваше място бих проверил кой ще участва в Пловдивския технически панаир, който е много скоро. Ще се постарая да се уговоря предварително с вносители на такива машини на място да ми направят демонстрация на интересуващите ме детайли. Дори и само да се разходите до там с чертежите ще получите много по-добра представа. Така да си говориме на ангро то е като да ближеш сирене през джам. Аз лично бих рискувал с това DMU само с договор за ползване поне за месец и след като го преценя евентуално купувам. В ВG има много цнц машини които си стоят етака щото управителите са преценили, че са ударили кьоравото, но няма кой да ги подкара.

Коментар

Така е колега, но няма как да се получи това с пробата. Машината е в Германия, или купуваш или- ако щеш. Не може без риск все пак. Той си е заложен в капитализма Сам съм подкарал 5 стенда на Бош за помпи от нулата+един италиански+един турски.Въобще не е по проста работа, да знаеш. И без никаква помощ. А тук все пак помощ ще има.Ще наемем човек на който ще му се плати за това. Та така..

Коментар

2-те ръчни са двата наклона на масата ли?
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    2-те ръчни са двата наклона на масата ли?
                    Да. По точно наклон и завъртане.

Коментар

Здравейте колеги,
                      Казвам се Деан Тодоров 25г. (Русе)
                      Занимавам се полупрофесионално с ремонт на земеделска техника и всякакви други машини (понеже от основната ми работа не ми остава много свободно време)
                      Имам обзаведена работилница с всички ръчни инструменти, но от металорежещите машини разполагам само с шмиргел , колонна бормашина и настолна бормашина.
                      По образование съм машинен иженер сервиз на техниката и земеделска техника. Изучавал съм дисциплини и имам основни понятия, но за съжаление практиката ни беше много съкратена (малък детайл с конус на струг С 8 С) а беше наблегнато мнооого на теорията. От малък при всяка възможност съм в цехове при стругари фрезисти и тнт.
                      От много време имам желание да си закупя струг и мечтаех за фреза, но днес ми излезе оферта за 3300лв струг с11мт х 1000 и фреза фу 320 с основна окомплектовка без цанги и цангодуржачи фрезери и тнт.
                      Живот и здраве ще ги закупя и ще ги докарам, та имам няколко въпроса.
                      1.Какви са Ви съветите за основна окомплектовка на фрезата и струга за осъществяване на основни операции. Фрезата раполага с делителен апарат, маса шкаф за инструменти резервни части (двигател, лири основна маса допълнителен делителен апарат и мн други) а струга само с универсал и въртящ център.
                      2.Изчетох цялата тема и си дадох отговори на много въпроси и изтеглих ръководствата на Руски и ги прочетох, но не успях да намеря работещ линк за ръководство на ФУ 320
                      3.Може ли някой от колегите в Русе да ми препоръча специалист при когода да чиракувам за да добия основни знания.
                      4.Необходима ми е схема на ел. инсталацията на фрезата защото съм решил като взема машините веднага да подменя контактори, защити кабели включватели и всичко останало, защото останах с впечатление, че при фрезите има известни проблеми следствие на овехтяването.

Имам много голямо желание да се науча да работя с машините, сън не ме хваща за да отида да ги взема, затова пиша по това време
                      Предварително благодаря за отговорите!

Коментар

Първоначално публикуван от bonjyr89 Преглед на мнение
                        4.Необходима ми е схема на ел. инсталацията на фрезата защото съм решил като взема машините веднага да подменя контактори, защити кабели включватели и всичко останало, защото останах с впечатление, че при фрезите има известни проблеми следствие на овехтяването.

Имам много голямо желание да се науча да работя с машините, сън не ме хваща за да отида да ги взема, затова пиша по това време
                        Колега ел.схемата ще я намериш на капака намиращ се от дясната страна на фрезата.Един съвет от мен/ако искаш приеми ако искаш не/при тази фреза /ФУ-320/всичко което е поставена в ел.инсталацията е почти вечно и много сигурно,а има и такива части който почти вече не се намират,но за сметка на това са много надежни.Ако вземеш машината по-вече наблегни на профилактиката от колкото да буташ дето трябва и не трябва,че тогава може наистна да си създадеш проблеми.Всичко е презапасено.Проблемите при тази машина идват от съсвем друго естество.По-вечето са механични.Притежател съм на такава фреза от доста време.Малко е груба,но на мен на този етап ми върши добра работа.По-добрия вариант е ФУ-321,но и там има някои съществени недостатъци.В началото на трудавата си кариера започнах работа на такава фреза в ДП "Дунавска коприна" Русе.
                        В Русе има доста майстори с лични работилници и няма начин все някой да не се съгласи да ти покаже това онова.
                        Ето и още нещо.

ФУ 320 ; делителна маса и фрезови глави.rar

Коментар

Много благодаря за отговора!
                          За съжаление не купих машините понеже уговорката ни беше за 12часа, отидох на място звъня на управителя на завода ... пътувал... както и да е след 1 час пристигна и ми каза ама то можеш да видиш само фрезата понеже струга преди 30 мин го е платил човек на главната счетоводителка...
                          Както и да е отидохме до фрезата, обаче се оказа, че вече липсва стиската, делителната маса, делителния апарат, конзолите за хоризонталната ос и самата ос... Фрезата работеше но имаше луфтове по нониусите от порядъка на 3-6 мм. , иначе имаше резервен двигател цялата предавателна кутия за масата друга фрезова глава и други ... като цяло беше и за 1300лв но просто ми се струваше глупост да мъкна 250км 3 тона желязо за да го издам на вторични в русе
                          След това отидох и си взех друг струг СУ 400 х 1500, вчера го разтоварихме и го монтирах, но се оказа, че някой се е правил на майстор и е преправил ел.инсталацията, като половината кабели са отрязани.
                          Тепърва от началото на следващата седмица започвам разглабяне и подмяна на всичко дефектно по него.

Коментар

Първоначално публикуван от bonjyr89 Преглед на мнение
                            Здравейте колеги,
                            Казвам се Деан Тодоров 25г. (Русе)
                            Занимавам се полупрофесионално с ремонт на земеделска техника и всякакви други машини (понеже от основната ми работа не ми остава много свободно време)
                            Имам обзаведена работилница с всички ръчни инструменти, но от металорежещите машини разполагам само с шмиргел , колонна бормашина и настолна бормашина.
                            По образование съм машинен иженер сервиз на техниката и земеделска техника. Изучавал съм дисциплини и имам основни понятия, но за съжаление практиката ни беше много съкратена (малък детайл с конус на струг С 8 С) а беше наблегнато мнооого на теорията. От малък при всяка възможност съм в цехове при стругари фрезисти и тнт.
                            От много време имам желание да си закупя струг и мечтаех за фреза, но днес ми излезе оферта за 3300лв струг с11мт х 1000 и фреза фу 320 с основна окомплектовка без цанги и цангодуржачи фрезери и тнт.
                            Живот и здраве ще ги закупя и ще ги докарам, та имам няколко въпроса.
                            1.Какви са Ви съветите за основна окомплектовка на фрезата и струга за осъществяване на основни операции. Фрезата раполага с делителен апарат, маса шкаф за инструменти резервни части (двигател, лири основна маса допълнителен делителен апарат и мн други) а струга само с универсал и въртящ център.
                            2.Изчетох цялата тема и си дадох отговори на много въпроси и изтеглих ръководствата на Руски и ги прочетох, но не успях да намеря работещ линк за ръководство на ФУ 320
                            3.Може ли някой от колегите в Русе да ми препоръча специалист при когода да чиракувам за да добия основни знания.

На фрезите тип ФУ320/321 инсталацията е усложнена заради прословутия полуавтоматичен режим и електрическата блокировка непозволяваща включването на два хода едновременно . За всичките ми години още не съм видял някой някъде да ползва този режим виж блокировката е хубаво нещо . Основните проблеми на ФУ 320 са електрически най вече от кабелите . В следствие на годините и агресивността на охлаждащите масла и стружките изолацията се е вдървила и почват да се късат и окъсяват . Иначе тези машини много рядко имат някакъв механичен проблем . Основния обикновено е двигателния винт на масата . Той е в един тръбен ботуш който трябва да е пълен с масло но това много малко хора го правят и от там заминава бронзовата гайка . Тя се прави не е проблем но обикновено си отива не от натоварването а от немърливост . Ако всичко електрическо на машината работи не го пипай че с тия стари кабели ремонта е голям секс . Вчера ти пратих по мейла паспорта на СУ 400 сега пак ти го пуснах ама на теб за СУ 400 ли ти трябва или за С 11 ? Щото на личното си ми писал за СУ 400 и доста се учудих защото до сега аз СУ 400 с износени рейки не съм видял . Те са с много по големи зъби от на С 11 не съм ги мерил но на око са като на С 10 . Ако машината е С 11 там износването на рейките не че е нормално но се случва .
                            Последно редактирано от sek.1; 27-11-14, 06:09.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колега sek.1 за тези неща става въпрос.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000548.jpg
Прегледи:1
Размер:164.7 КБ
ID:5625800
                              Тази ръкохватка има към нея в корпуса една особена призма която ми създава проблеми при включване на хода,а и самия кожух нещо е повреден от вътре.Под нея са палците на елпрекъсвачите единия от тях има повредена пластина.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000549.jpg
Размер:145.3 КБ
ID:5625801
                              Тази ръкохватка задвижва винта за който стана въпрос.
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1000550.jpg
Размер:180.9 КБ
ID:5625802
                              А това е гайката на същия винт и тялото със шпонката за закрепване към масата.

Коментар

Един въпрос към по старото поколение оператори на машини с ЦПУ . Помните ли какво е това ? Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0058.jpg
Размер:136.0 КБ
ID:5640936Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0062.jpg
Размер:137.8 КБ
ID:5640935
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X