Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
    Тихич ,пробите не са ти чак толкова зле !Явно вече започваш да схващаш настройките !Освен на настройката на баланса може би ще трябва да обърнеш внимание и на Electrode preheating -интересна функция която в много малко апарати я има ....!Кратера в края на шева -означава че ти е малко времето за затихване на тока или изобщо липсва.Освен това не бързай да вдигаш горелката преди времето за обдухване на електрода да е изтекло.
    Вече взех да правя по добри проби-грешки, но и самия материал като алумин си има разлики от небето до луната .
    Последно пробвах шайба от пералня за проба и един Господ знае какви примеси имаше в нея, но докато заварявах взеха да изплуват мръсотиите.
    Пробите ми са основно на гюм от доилен агрегат, там няма примеси, само дето млякото бързо завира.
    Винаги съм те уважавал за отзивчивостта, а и вярвам така ще е и за в бъдеще.

Коментар

Е, чак да се удвоява... Газа трябва да е "достатъчно". Колко е "достатъчно" се свиква с проби и грешки (поне при мен). И аз в началото питах "колко", ама точен отговор няма. Например в началото може да пуснеш малко повече газ, докато настроиш чистенето например. След това намаляваш докато престане да става добре, даваш си едни 10-20% аванс, и би трябвало да няма грижи. При ниски амперажи обикновено трябва да увеличиш чистенето, при високи - да го намалиш, за да не топи електрода, но това зависи и от материала, и от чистотата му, например. Споменавам го защото процента чистене и количеството газ са горе-долу равнопоставени по отношение на заварката и в някакъв процент от случаите едното компенсира другото (по-малко газ с повече чистене и обратното).

Повече чаз отколкото е нужно при ВИГ е нож с 2 остриета - от един момент нагоре потока започва да увлича и въздух със себе си, и ефекта става обратен. А то зависи и какъв диаметър дюза ползваш, дали ползваш газова леща или не, че даже и колко наклонена държиш горелката и прочие подробности.

...това от собствените ми заигравания де. Не съм никакъв заварчик.

@welderargon: Ако можеш обясни по-подробно за "electrode preheating", моля. То името му говори до някъде де, имам някои идеи какво се прави електрически, но ми е интересно от практическа гледна точка какво се случва при старта.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За дебита газта sparkybg е прав -абсолютно не нужно и дори вредно за шева е задаването прекалено много дебит.
        "electrode preheating" е функцията която влияе за формирането главата на електрода в зависимост от предварителното нагряване.Но практически не съм имал възможност да я пробвам понеже не съм ползвал апарат притежаващ такава функция.В машините на Кемпи има функция за нагряване но тя е за предварително нагряване на детайла а не на електрода.Затова "electrode preheating" ми се струва интересна функция но колко и как точно работи това е въпрос на проби ,освен това в тази машина четирите функциите за работа на променлив ток са някак си нестандартни и връзката между всяка от тях ,вероятно ще даде най подходящия режим на работа.Тук вместо едни баланса има два обаче нито единият не може да се постави на нула ....всичко е в проценти от нещо си и явно ще иска доста "човъркане" докато се набарат най-добрите режими и принципа на формирането им.
        Последно редактирано от welderargon; 19-12-13, 21:25.
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от тихич Преглед на мнение
          ..............................Пробите ми са основно на гюм от доилен агрегат, там няма примеси, само дето млякото бързо завира.
          ..... Пък как мирише само.......
          Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
            ..... Пък как мирише само.......
            На кипнало мляко

Коментар

Функцията за предварително нагряване на електрода зависи от диаметъра му и типа на електрода и от ъгъла му -това вече го знаем.
              Задаваме подобен пример с къс период и къса пилотна дъга ,но имаме избор от 1 минимално и 15 максимално предварително нагряване.
              Търся оптимална развръзка', която лавира в средата на зададените от 1 до 15 и някак си става с гюма от пори на старо мляко.
              Не се връзвам ,но и мира няма!
              Последно редактирано от тихич; 21-12-13, 03:36.

Коментар

Всъшност въпроса или дерзанието ми беше главно относно бавния импулс в Ръчното електродъгово и честотите или херцове .
                Явно съм усукал или приплел въпроса
                Весела Коледа братлета!

Коментар

Един ми предлага телоподаващо за 250лв, 160А, но доколкото разбрах, не е купешко а правено?! Струва ли си? Какво ще мога да правя с него?

Коментар

Принципно с телоподаващо може да се заварява!

Коментар

От темата за електродите
                      Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                      Викито е еднотактов инвертор. При по-дълги и/или тънки захранващи кабели вижда много зор. (типично за всички еднотактови инвертори.)
                      Добрия базичен електрод има графитна запалка в края си и трябва да може да пали от раз и лесно.

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                      Моите уважения, но това е съвсем НЕВЯРНО твърдение. Устойчивоста към слаба захранваща мрежа не зависи от това дали е двутакт или еднотакт инвертора!
                      Има специфика...както и еднотактови инвертори БЕЗ коректор на фактора мощност, работещи добре и при 160 волта захранване.
                      За ВИКИТО НЕ се отнася. Те са чувстивтелни към захранващата мрежа. И това си има обяснение, но май излизаме доста извън темата за електроди.
                      Каква е разликата и има ли значение за заварчика .......това дали е двутакт или еднотакт инвертора!.......?
                      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                      Mark Twain
                      СтоЕнчA

Коментар

За заварчика има значение дали е читаво направен. Разбирай - колко кадърен е бил конструктора, справяйки се с изискванията на маркетинговия отдел. С еднотактници обикновено се гони по-ниска цена, поне някога, когато цената на транзисторите в инвертора е била доволно голяма част от общата цена. При еднакви други условия обаче иска двойно по-голям траф и двойно по-голяма индуктивност на изхода. Естествено, и двете рядко се слагат двойно по-големи, като индуктивност на изхода понякога въобще не се слага - разчита се на индуктивността на кабелите. Които неща обикновено водят до компромис - по-ниско ПВ, и по-лоша работа в режимите, в които индуктивността има по-голямо значение - базични електроди, ВИГ режим и т.н.

Останалото са технически подробности, които няма смисъл да обсъждаме тук. Накратко - при еднотактов инвертор силовата част на машината работи най-много в половината време. При двутактов - през цялото време.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте,и аз съм решил да си взимам инверторен заваръчен апарат.Спрял съм се наVARSTROJ VARIN 1605Eа
                          Някой може ли да ми даде някаква информация за този апарат.По принцип няма да се използва много интензивно,ще ми служи за поправка на земеделската ми техника,която има нужда от това от време на време.
                          Другият ми избор е FRONIUS
                          TransPocket 1500,за който съм чел добри неща,но и цената е почти двойна.
                          " И най-тъмната нощ е обречена на изгрева...."

Коментар

Първоначално публикуван от komstiza Преглед на мнение
                            Здравейте,и аз съм решил да си взимам инверторен заваръчен апарат.Спрял съм се наVARSTROJ VARIN 1605Eа
                            Някой може ли да ми даде някаква информация за този апарат.По принцип няма да се използва много интензивно,ще ми служи за поправка на земеделската ми техника,която има нужда от това от време на време.
                            Другият ми избор е FRONIUS
                            TransPocket 1500,за който съм чел добри неща,но и цената е почти двойна.
                            Добре си се ориентирал! VARSTROJ произвеждат много добра заваръчна техника.Но мен лично приятно ме изненада цената на VARSTROJ VARIN 1605E http://unior.bg/category/promotions/...oj-promotions/. Интересно ми е обаче какво означава съкращението ,защото аз откривам единствено модел VARSTROJ VARIN 1605E!

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                              Добре си се ориентирал! VARSTROJ произвеждат много добра заваръчна техника.Но мен лично приятно ме изненада цената на VARSTROJ VARIN 1605E http://unior.bg/category/promotions/...oj-promotions/. Интересно ми е обаче какво означава съкращението ,защото аз откривам единствено модел VARSTROJ VARIN 1605E!
                              Да са живи и здрави братята китайци.
                              А пък и цената не е добра за 160 А машина. За тази цена се купува 200А.
                              И на всичко отгоре кой от агро бизнеса, за ремонти, си купува такава машина.
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              http://www.aigwelding.com
                              0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                                И на всичко отгоре кой от агро бизнеса, за ремонти, си купува такава машина.
                                В агробизнеса нещата не са относителни, ами направо парадоксални.
                                Познавам такива,които са похабили сума пари за нови трактори и комбайни, складове и сушилни и още карат с двуфазната Кракра или с правен компресор, дето умира на първия въздушен филтър.
                                Нещата трябва да вървят ръка за ръка, щом си тръгнал да правиш съвременно земеделие с модерни машини, то и работилницата ти трябва да е оборудвана с такива инструменти или заваръчен апарат или компресор.
                                Реклама на никой не правя, и не искам.
                                Дал Господ избор, и всеки сам да си избира производителя на заваръчния апарат.
                                Но всеки един земеделец, който иска да му върви земеделието с новите Агро машини,е добре и да е в крак и с заваръчните такива.
                                Последно редактирано от тихич; 04-05-14, 17:33. Причина: наздраве

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X