Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

За теглото - ОК. И сам го написах. Леки са, и това често е нещото, заради което се купуват.

Относно това да изтормозиш 400 амперовата ми машина на 150 ампера - нЕма нужда да се мориш - няма да ти се получи. Пък и не съм я купувал заради електроженските и качества - исках да я потормозя от любопитство. Вече е на кванти из цялата ми стая и от оригинала, в частта му - управление, няма да остане нищо. После, като стане, може и да сравняваме, щом си мераклия.
    Последно редактирано от sparkybg; 31-10-13, 14:10.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Пък и не съм я купувал заради електроженските и качества
      Така де........горе долу ме разбираш за какво пиша. Добре дошъл си да правим тестове. Сглоби я и заповядай. Само изказвам мнение от позицията на практик. Не искам да споря с който и да е било. Освен ако не е на маса.........

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
        Така де........горе долу ме разбираш за какво пиша.
        Не съм коментирал дали има или няма такива качества. От 2 електрода поне аз няма как да разбера. Топи ги, пали лесно, не пръска, не гасне, не лепне, колкото и да натискам електрода. За 2 електрода и никакъв опит (я имам изгорени 2 кутии електроди, я не, и то 80% от тях още в техникума) - толкоз. Ще става на телоподаващо. Електрожена ще и е само допълнителна екстра, като стигна до там. Очевидно и със съвсем различно предназначение от това да я носиш на гръб - тежи 20 кила към момента.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами за МАГ не съм чак толкова в час..........Т.е не съм се интересувал, не, че не заварявам и по този метод. За ММА тестове бях открехнат съвсем случайно и то благодарение на любопитството ми. Има тънкости, които не бих споделил, но на драго сърце бих напътствал всеки амбициозен българин занимаващ се с подобна техника. Разбира се на ниво практика. 400А са безумно много за да се предаде едиколко си джаула енергия необходима да се разтопи метала и да протекат термо-динамичните процеси при леенето (заваряването). Тук много се бърка с предназначението на инвертора и източника на енергия. Един 1000А агрегат ще заварява толкова, колкото и един 100А.ов електрожен.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
            Просто известните марки правят специфични апарати за специфично приложение и дават 100% гаранция. При тях няма 3 в 1, комбо момбо, дисплеи и всякакви ненужни глезотии.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5474_BnHover.jpg
Прегледи:1
Размер:24.7 КБ
ID:5531798

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:w_v_12_FE1_8.jpg
Прегледи:1
Размер:30.0 КБ
ID:5531797
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

400А e защото ми трябват импулси от над 500 дори. Впрочем, има и пулсови ММА методи. За дебелите електроди импулсите достигат до над 600А. И това ще се пробва. Просто машината трябва да е в състояние да ги даде, макар средния ток (импулсите са много кратки - хилядни от секундата) да е например 200-300А, което не е нищо страшно за трифазна машина.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                Това вече са машини от среден и висок клас в номенклатурата на фирмата. Това безусловно са добри машини за парите си - просто всички машини на всички фирми от тоя клас струват толкова, +/-30%. И има защо да струват толкова.

Коментар

Какво ще кажете за това. Парите са добри, но дали ще работи стабилно и без да ми дава ядове. Ще го ползвам за любителски цели и рядко. От една стана не ми се дават много пари за маркова техника, а от друго не ми се иска да взема и някой боклук, който няма да ми върши работа.
                  VITO 200ALS AC/DC
                  Последно редактирано от aaangelll; 01-11-13, 14:18. Причина: Линкове

Коментар

Не мога да кажа нищо за тая "фирма", но съм по-скоро негативно настроен, предвид останалите и чисто китайски продукти, продавани на цени като за маркови. Дали имат адекватна гаранция и сервиз също не знам.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      400А e защото ми трябват импулси от над 500 дори. Впрочем, има и пулсови ММА методи. За дебелите електроди импулсите достигат до над 600А. И това ще се пробва. Просто машината трябва да е в състояние да ги даде, макар средния ток (импулсите са много кратки - хилядни от секундата) да е например 200-300А, което не е нищо страшно за трифазна машина.
                      Спарки, ти да не си решил да заваряваш релси? За какво са ти тия токове?
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Ще заварява на две преки от сервиза, без да мъкне апарата

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                          Спарки, ти да не си решил да заваряваш релси? За какво са ти тия токове?
                          Пулсово телоподаващо. После ще пробвам ефекта и върху електрожен. Средния ток при това е примерно 100-300А.

Коментар

Вчера към 10 часа ми пристигна моето инверторче 180A направено от от колегата Pansim , а бях го поръчал предния ден в късния следобед. Де е Сандански , де е южното черноморие.Пристигна с Еконт ,следва тест в къщи от , което се разбра , че ампеража отговаря напълно. С електрод 3,20 смъквах ампеража до 90А и машинката не се и зачудваше. Днес също заварях с 3,20 електрод с около 100А , никакви защити и прегрявания , 2год.гаранция , е няма аргон /а не ми е и нужен/ , а и за тези пари ......абе дано не се разваля все пак машина е.
                            Благодарности на Pansim кадърен и мн. коректен човек , а за Dragozov кво да кажа.....просто заради дребни хитринки ме изтърва , като клиент. Уговаряхме се повече от две седмици на лични събщения /уж имаше по голяма промоция/ и предния ден бяхме говорили и таман на следващия ден събрах мангите и , като му писах на лични голямата промоция свършила , сега имало малка та и цената била вече друга.
                            Инвертора е с постоянно въртящ вентилатор.
                            Последно редактирано от traper2504; 24-11-13, 20:05.
                            Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Честито за придобивката и със здраве. Ако си прегледаш личните съобщения ще видиш че още във втория пост съм предупредил че не мога да запазя цената. Сподели как е машинката с някакви специални електроди.

Коментар

Колега, благодаря за добрите думи.
                                А за аргона - не си прав. Този инвертор работи ИДЕАЛНО с аргон!
                                Тествано е нееднократно! Разбира се, това не му е основен режим на работа - няма клапан, и пали с драскане, но за тези пари - мисля че е перфектен.
                                Успех!
                                Панайот Бърдарски
                                0887 60 77 22

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X