Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Да обсъдим заваръчните ИНВЕРТОРИ ...

Приказки от 1001 нощ.
    Няма НИЩО вярно в това твърдение!
    Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

За Фрониус транспокет 1500 ставаше въпрос и от там всички останали под общ знаменател
      Фрониус са великолепна марка, но не са на върха

Коментар

Е това е слабичко - 25%ПВ на 150 ампера. Най-ниския им клас е, и съответно с максимум икономии вътре. Аз затова винаги съм казвал че колкото и маркова да е една машина, ако е от най-ниския клас обикновено има някои неприятни неща вътре и е орязана до крайност.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

30 процента е. На този апарат силата му е в монтажната работа. 150А там не са нужни. Нищо няма спестено там. Просто известните марки правят специфични апарати за специфично приложение и дават 100% гаранция. При тях няма 3 в 1, комбо момбо, дисплеи и всякакви ненужни глезотии. Изобщо не е слабичко

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
            Нищо няма спестено там.
            Отварял ли си го? Ако не, ето:
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:tp1500.jpg
Прегледи:1
Размер:71.8 КБ
ID:5531688
            Не знам дали точно при тоя модел, но има там разни забиващи процесори и прочие. Има пластмасова кутия, струваща 300 кинта.

Просто известните марки правят специфични апарати за специфично приложение
            Я ми намери в сайта им друга монофазна машина, шото аз нещо не намирам. Да, малко и леко е, което си идва с недостатъците - не е машина за издевателства.

и дават 100% гаранция.
            Ей тука вече ме напуши 100% смях. Смеха става 200% 2 дена, след като излезе от гаранция - повреда значи нова нашина, щото ремонта на старата струва колкото нова такава. А струва колкото нова такава, защото сервизирането на това се състои в смяната на единствената платка, дето е вътре, демек всичката карантия. И продължаваш да си без гаранция. Презерватив - ползваш, хвърляш.

Не, то не е орязано. Хич.

За едно си прав - удобно е. Мяташ си го на гъза и се катериш с него където и да е. При такова ползване всеки грам е от значение, пък и ПВ кой-знае какво не ти трябва. Извън това си предназначение е едно скъпо нищо.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз от електроника не разбирам. 100% гаранция имах предвид, че 100% гарантират за възможностите на апарата. Машината може да те умори от работа вервай ми. Може да издевателстваш над нея колкото си искаш. Ремонт може и да се наложи, а може изобщо да не се наложи. Ако гориш 1-2 кутии електроди на година, естествено, че ще кажеш "....е едно скъпо нищо", но ако тия 2 кутии ги гориш за 2-3 часа ежедневно, кво ще кажеш тогава. Аз ще кажа, че машината "е едно безплатно нещо". Целта оправдава средствата.

Я ми намери в сайта им друга монофазна машина, шото аз нещо не намирам
              http://www.fronius.com/cps/rde/xchg/...6_ENG_HTML.htm
              Последно редактирано от gogo77; 31-10-13, 10:17.

Коментар

Да де - всичките 150А, всичките с еднакво ПВ и тегло. Нещо не виждам къде е специфичното приложение. Набутали тук-там по още 5 чарка за 10 кинта, дето продават за минимум за 100. TIG-а с лифт арк, горелката с кранче... перфектно направо.

Относно цената - всеки си прави сметката. Аз точно такава машина не бих купил, даже и с това да си изкарвам хляба. Хубавите машини на тая фирма започват от 5-6 бинки нагоре. Всичко под това от моя гледна точка е набутване. Но това не значи че и за други ще е така - то мнението е като задника - всеки си го носи.

Цената... то не е въпроса в цената, а какво получаваш срещу нея. Сервиз (говоря в широкия смисъл, не само в техническия)? Айде моля ти се. Някъде може и да има, тук - категорично не. Получаваш кутия, струваща 2 кинта, продаваща се за 300 и електроника, струваща 50 долара, продаваща се за 500. Даже и дросел си няма на изхода. 800 кинта за това???

Ко?
                Не!

Коментар

Това е твоята гледна точка от позицията на какъв......Също като болшинството уелдъри даваш оценка без да знаеш нищо по въпроса. По-точно или не разбираш какво ти пиша или си предубеден в своята истинност. Не би дал 800 кинта щото не ти е нужен, не би дал и ако си вадиш хляба с това.........е тука аз ще се смея 100% и още 200% като разбера на каква машина си се доверил и си дръзнал да сравниш с Фрониус или някоя друга професионална марка. Понеже от чрколяците вътре не разбирам нищо, а ти парадираш с тях и поради нежеланието ми да водя безмислени спорове, мога да ти дам телефони в Австрия в института или в завода на Фрониус в Германия и там да ги питаш каквото те интересува. Кажи им да си турят дросел и да си върнат всичко дето са опоскали у ВЕФ-а, че не им се връзва цената. И тая пластмасова кутия дето са турили (нищо, че не гори от шлака и др.) да я сменят с ламарина. И ако ти се сторят леваци тамошните инженери, кандидатствай да те вземат при тях да ги научиш. Заплатите там са невероятно високи.

Коментар

Ха, хубав спор се е заформил...я да се включа и аз
                    Този Фрониус е с параметри дадени при 40 градуса температура и въобще не е малко!!!
                    Трудно изключва при работа. Трябва да си поставиш за цел да го изключиш, иначе при нормални монтажни дейности е отличен. То това му е и предназначението, а не целодневна заваръчна дейност в цеха за камини

Спарки, дросел на изхода ИМА и той е едно малко колелце, което те уверявам, върши перфектно своята работа. Все пак машината е на 100кХц и е РЕЗОНАНСЕН мост. За ремонта си прав - не се ремонтира. Управлението е с микроконтролер, и НИКОЙ няма програмата. От фирмата не си я дават.

ПП Ако забелязваш - как е навит силовия траф - отделно първичната, отделно вторичната, т.е. използуват недостатъка за предимство. Явно за да избегнат допълнителен дросел в първичната страна
                    Последно редактирано от pansim; 31-10-13, 12:17.
                    Панайот Бърдарски
                    0887 60 77 22

Коментар

...мога да ти дам телефони в Австрия в института или в завода на Фрониус в Германия...
                      Да, ама не сме в Австрия или Германия. Ей там е "тънката" разлика. От там и "доверяването" и така нататък. Продават марка, сервиз, отношение към клиента, което е важно за сериозен бизнес. Тук продават това, дето всеки друг, с данък марка, зад която не стои нищо от това.

И да, "дръзвам" да сравнявам кво да е с това. И съм сравнявал. Пряко. Теглото - ОК, останалото - пълна скръб, във всякакъв смисъл. Въпросната индуктивност не се слага заради теглото, защото само тя тежи едно кило. Разчита се на кабелите. Само дето в един момент разбираш че най-калпавия китаец, дето си има такава работи в TIG режим по-добре. И прочие нещица. Шланга с кранче е същата изцепка. Рязано, рязано, до крайност.

То е като да сравняваш малокитражка с най-ниска комплектация от една марка с топ модел от друга марка. Ми, карай си малолитражката с пластмасови калници и бъди щастлив. Нищо че пластмасата за калниците я има във всеки втори магазин за 3 кинта, вместо за 300. Просто не е мерцедес, примерно. Ако отвориш твоята даже си пише каква е пластмасата - те не са много варианти.

И сам ти написах - Fronius имат страхотни машини, даващи наистина нещо повече от други машини, ама не в тоя клас и не за тия пари. Относно конкретното - лично съм виждал едно, дето тръгва когато си иска и още едно, дето тотално не тръгва, точно от тия, на които си се доверил. И понеже и двете извън гаранция, сега собствениците ползват други марки. Доверие лесно се губи и трудно се връща.
                      Сервиз = купуване на цялата платка, дето струва колкото машината почти. Неизправността - ясна - чип за 5 кинта. Те и мерцедес за изгоряла крушка на таблото сменяха цялото табло, с цена няколко хиляди. Ми мерси, ама не, мерси!

ПП: За ремонта - ми не им искам програмата. Нормално е да не я дават. Да ми пратят програмиран чип за 50 евро, вместо платка за 200 или 300. Ей заради това точно тоя нисък клас машини не са ми по вкуса. Значи развалена и при теб е идвала. Кво стана с доверието?

ПП: "Дросела" на изхода се вижда и на снимката горе. При 2 навивки и пръстен с тоя размер я има 10 микрохенри, я не. Мога да ти кажа и за какво е сложен - защото или е нужен на инвертора, или за да покрият CE, което при пластмасова машина сс такава мощност си е драма по принцип, нищо че е резонансна. С такава индуктивност обаче пряка връзка с качествата на заваряване няма. Трябва нещо към 100-ина микрохенри, а то тежи.
                      Последно редактирано от sparkybg; 31-10-13, 12:24.

Коментар

1. Капаците са алуминиеви а не пластмасови.
                        2. Машината е резонансен мост и при тази честота въпросния дросел е достатъчен. Моля те не сравнявай нещата с МОСФЕТ-тите на китайците. Те са с твърдо превключване, а при резонансния мост има разлика във формата на тока през първичната. Понеже съм си играл с разни подобни...та ти казвам откровенно - псевдо резонансника на Негуляев работи великолепно БЕЗ изходен дросел на честота около 30кХц, за 100 въобще не споменавам.
                        А това за 100микрохенри на пълен резонансен мост ще се направя че не си го казал
                        3. С ръка на сърцето ми кажи - заварявал ли си с този модел на Фрониус??? Според мен си го виждал само на картинка.
                        Успешен ден.
                        Панайот Бърдарски
                        0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                          3. С ръка на сърцето ми кажи - заварявал ли си с този модел на Фрониус??? Според мен си го виждал само на картинка.
                          Успешен ден.
                          Виждал съм на живо двата повредени. Не съм заварявал, защото не работеха.

Индуктивността трябва за друго. Знаеш за какво. Ти на твоето сложи ли? Останал съм с впечатлението че сложи.

Вижте - на казвам че конкретния фрониус е калпава машина - просто зад цената му не стоят възможности, а данък марка, зад който пък в тъмни балкански територии като нашата не стои нищо, за съжаление. И при високия клас машини нещата стоят по същия начин, но там поне има доста съществени неща по възможностите на машината, за които си струва човек да плати. Но и там със сервизирането е същата история, пак за съжаление.

Коментар

Да, аз имам 30микрохенри на дросела на изхода.
                            А за цената на въпросната машина - не казвам нищо - висока е.Това е. Но машината си покрива данните по документи и най-важното ЗАВАРЯВА ДОБРЕ.
                            Истина е, че не съм го тествам на аргон, там си проличава ако е малко индуктивноста на дросела.
                            gogo77 може да каже повече ....
                            Панайот Бърдарски
                            0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                              ...машината си покрива данните по документи...
                              По тоя въпрос не съм спорил. Единствената ми мисъл беше че маркова машина нисък клас като възможности не отговаря на цената си. Не и тук, при нашите условия, защото освен самата машина, другото от марката просто го няма тук - мижав пазар сме и нито има сервиз като хората, нито останалите неща по веригата, за които си струва човек да плати. Просто сметката не излиза. Ако живея/работя в Германия нещата стоят по друг начин. - първо за там цената е 1/4 средна заплата, и второ налице е всичко останало, дето тая фирма може да даде, и дава, заради което си е спечелила име и авторитет.

Коментар

Спарки, виж сега.....Писах, че Фрониус (и други) правят точно определени модели за точно определена работа. Какво искаш да кажеш с това орязване. Сега не бъркай и ВИГ. Това, че го има е само плюс. Тая машина е ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНСТРУМЕНТ не е за гаража и посредствения майстор. Затова не можеш да оцениш правилно. Тука не става въпрос само за платка с транзистори. Дай я твойта 400А машина да я тормозим наравно с моя 150А Кастолин (според Пансим е 1 към 1 с Фрониуса). Ще ти демонстрирам нагледно колко си в грешка и дали познанията ти в областа на електрониката са достатъчни за да се изцепваш с ироничните си сравнения. Точно тоя Фрониус, Кастолин Power Max и Mini Arc на Кемпи са царете на конструкцията. Като заваряваш на една площадка редом с 10, че и повече електрожена и сте защипали масите на едно и също джелезо и всеки заварява на различна полярност и ампераж......кво правиме. Знаеш ли кво се получава........аз ще заварявам, а ти ще гледаш. Да не споменавам за дължината на захранващия кабел, разклонители и т.н. щото няма да ми повярваш. Без да имат коректор на мощност тези апарати си бачкат безгрижно. Ами теглото е от първостепенна важност на професионалната сцена. Ако си виждал вишка, то ще знаеш, че има товароносимост, която не трябва да се надвишава. Дори и една планка в повече у кошницата спестява 1 час разправии.........

gogo77 може да каже повече ..
                                За ВИГ стават, но са с ограничени възможности. Там не са силни. Както казах за ВИГ се предлагат друг клас от гамата. Когато купувах моя апарат(и) цената беше около 2100 лева с шланга. Фрониуса по това време беше 100-на лева по-евтин. Сега не знам тия 800 лева от къде се появиха (сигурно са поевтинели). Дори и 3000 лева да струват, винаги ще твърдя, че са евтини, защото такава техника не е консуматив, а помощник в занаята . На мен лично ми е изкарал кинти за поне още 20 апарата без да се е повреждал.
                                Последно редактирано от gogo77; 31-10-13, 14:02.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X