Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое телоподаващо ще ми е достатъчно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кое телоподаващо ще ми е достатъчно?

Няма ли да е по-лесно мъжкото да се захване неподвижно за ламарината. Доста по-удобно е за работа когато едната част е неподвижна, а не късичко маркуче. Не, че е нещо супер неудобно и така де, но инак е по-изпипано и професионално.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Няма ли да е по-лесно мъжкото да се захване неподвижно за ламарината. Доста по-удобно е за работа когато едната част е неподвижна, а не късичко маркуче. Не, че е нещо супер неудобно и така де, но инак е по-изпипано и професионално.
      Металния щуцер който стърчи от задния панел на машината е щуцера на ел. магнитния клапан за защитния газ. Т.е. мястото вече е заето. ;-)
      АИГ-Заваряване ООД
      Заваръчни апарати "DEL"
      http://www.aigwelding.com
      0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
        Металния щуцер който стърчи от задния панел на машината е щуцера на ел. магнитния клапан за защитния газ. Т.е. мястото вече е заето. ;-)
        Да де .
        Ама като се смени накрайника със такова
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170627_090239.jpg
Прегледи:1
Размер:328.2 КБ
ID:5758672
        Което много лесно се разделя , като се натисне връхната част

Име:IMG_20170627_090259.jpg
Размер:457.8 КБ
ID:5758673
        получаваш едно доста мобилно и бързо сменящо типа на газовата смес устройство - ако си монтирал такова на всички клапани на всички бутилки (дали само въглероден диоксид или различно пропорционална смес със аргон , или аргон с много висока чистота ).

Име:IMG_20170627_090151.jpg
Размер:393.4 КБ
ID:5758674

Име:IMG_20170627_090310.jpg
Размер:421.8 КБ
ID:5758675
        тук бутилката е "джобната" иначе си е изработено за 5 кг.

Коментар

Аз също ползвам стандартни бързи връзки за въздух,като на изводите на компресорите и т.н..Нямам пропуск на газ вече от години.На трансформаторното ми Есаб-че "мъжката" бърза връзка отговори като резба на резбата на клапана и сега отзад на апарата стърчи само самата "мъжка" връзка.На Дел-а аз също сложих парче маркуч и след това "мъжка"бърза връзка.Като се сложи не съвсем късо парче маркуч,а поне 10-на сантиметра,извода става по- гъвкав и не пречи,не стърчи назад а под тежестта на връзките си следва посоката на дългия маркуч.Също така лесно се огъва като пренасям машината в кашона.На двата редуцира имам вързани маркучи с "женски" връзки в краищата им.Така бързо разменям бутилките с аргон и СО,която на който апарат ми е нужна. Между другото,замислям се да взема един трипътник и да пробвам да смесвам в "движение" аргон и со,експериментирайки да правя пропорцийте по показанията на дебитомерите на двата радуцира.Няма да е нищо прецизно,но защо пък да не се пробва...
          Последно редактирано от KOVESLAV; 28-06-17, 08:48.

Коментар

Първоначално публикуван от Rachido4x4 Преглед на мнение
            Да де .
            Ама като се смени накрайника със такова

Което много лесно се разделя , като се натисне връхната част

получаваш едно доста мобилно и бързо сменящо типа на газовата смес устройство - ако си монтирал такова на всички клапани на всички бутилки (дали само въглероден диоксид или различно пропорционална смес със аргон , или аргон с много висока чистота ).

тук бутилката е "джобната" иначе си е изработено за 5 кг.
            Количката е много добра,поздрави за идеята.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Може ли кратко разяснение за количката? Каква е идеята? апарата да се регулира по височина?
              -Чем занимаетесь по жизни?
              -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Според мен, да се транспортира по-лесно с кола. Иначе поздравления за идеята, и на мен ми хареса.

Коментар

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
                  Може ли кратко разяснение за количката? Каква е идеята? апарата да се регулира по височина?
                  По-лесно се работи с настройките - не се навеждаш толкова много , или въобще когато работиш седнал.
                  И да , по-лесно се транспортира , а пък и заема по малко място в ъгъла когато не работи.

Коментар

Днес се наложи да понапъна комбото 160 от АИГ при над 38 градуса на сянка.Няма абсолютно никакви проблеми.

Коментар

....а се "наложи" да заварявам в тази жега поради липса на друго време,а и защото не мога да откажа на малката си кифличка-щерката.Сина би ме разбрал,но женското казва само "ти ми обеща...." Работих с бясна скорост и всичко е абсолютна импровизация с подръчни остатъчни и стари материали и в пълен творчески безпорядък.... Надявам се да одобрявате резултата,но по- важното е,че е функционално и детето е щастливо Сега е само на грунд,окончателния цвят ще е зелен,за да не се откроява от зеленината в градинката.Обмислям сенник за отгоре.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170701_190946.jpg
Размер:566.2 КБ
ID:5758904Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170701_191234.jpg
Размер:569.9 КБ
ID:5758905Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170701_193951.jpg
Размер:671.1 КБ
ID:5758906Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20170702_134837.jpg
Размер:971.8 КБ
ID:5758907
                      Последно редактирано от KOVESLAV; 02-07-17, 16:57.

Коментар

Нищо се не види
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

.....Редактирах поста си,май някоя от снимките които махнах е била проблемна,надявам се вече да се виждат другите.
                          Последно редактирано от KOVESLAV; 02-07-17, 17:00.

Коментар

Първоначално публикуван от БАЙ СПИРО Преглед на мнение
                            Към АИГ-Заваряване: Ще участвате ли през септември на Пловдивския?
                            Там сме. Живот и здраве. ;-)
                            АИГ-Заваряване ООД
                            Заваръчни апарати "DEL"
                            http://www.aigwelding.com
                            0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от KOVESLAV Преглед на мнение
                              .... Надявам се да одобрявате резултата,но по- важното е,че е функционално и детето е щастливо Сега е само на грунд,окончателния цвят ще е зелен,за да не се откроява от зеленината в градинката.Обмислям сенник за отгоре.[ATTACH=CONFIG]920273[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]920274[/ATTACH]
                              Станало е чудесно!Но в тия жеги опрделено ще е нужен сенник
                              Последно редактирано от welderargon; 02-07-17, 19:17.
                              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от KOVESLAV Преглед на мнение
                                ....а се "наложи" ...
                                Браво , браво .

Работи се ТОЧНО по предназначение . Т.е. за К Е Ф .
                                Както каза колегата мятай се да праиш покривче!
                                Да няма после : " ... ти ми обеща.." .

Коле , сега ти прочетох поста .
                                Да , вярно е - изпитани са не на 10 бара , на много повече . Със сигурност залагам поне на 160 !
                                При нас има една машина дето за да работи агрегата и трябва толкова . И минава през такива.
                                И със абсолютна сигурност ще издържат мижавото налягане от редуцир вентила .
                                Около поне хиляда пъти повече.
                                Един вид забиваш кламери със 60 тона преса - излишна работа.
                                Предишното ЦО си го бях направил така ... и вида на черния гумен маркуч много ме издразни .
                                Това продължи само два дни де .

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X