Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо ми пращи СОто?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо ми пращи СОто?

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
    Токова нещо може да напише само човек който никога не правил процедурата по прехвърляне на газ от една бутилка в друга !!!!
    maptod е направил абсолютно точно описание на процедурата !
    Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Наляганията, дадени от maptod, са вярни само за смеси без течна фаза, и само при прехвърляне между еднакви по обем бутилки.
    иии очаквам извинение...
    Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Ако реша на бутилка която съм ползвал с Цо2 да сипвам коргон или аргон ,то мога ли да сменя само пластинката на клапана,крана да си остане същия ?Или клапана който ми даде спарки по Краси,да му менкам пластинката и да го навия на пожарогасител и да пълня с аргон ?
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Отвий клапана и навий подходящо болтче на мястото му. За коргон и аргон клапан не ти трябва изобщо. Както и по-горе писах - другите ми кранове са 1 към 1 с тоя, с изключение на клапанчето - всичките съм ги купувал от едно и също място, и съответно са на един и същ производител.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

С малки изключения всички тук проявяват признаци на интелигентност. Дано всяка вечер сме равен брой!
          И нещо много важно: Не преливайте СО2 само с течна фаза!!!
          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
            иии очаквам извинение...
            Получаваш извинение колега !Наляганията наистина ще се изравнят наполовина само в бутилки с равен обем !
            Но като се прелива от голяма в малка, наляганията пак се изравняват но не наполовина!Преди да поднеса извиненията си реших да проверя последното твърдение ,ето и резултатите :В голямата бутилка имаше 140 Ат.,а малката напълно празна. След преливането на газ Аргон ,наляганията и в двете бутилки се изравниха по 110 Ат.
            Последно редактирано от welderargon; 13-09-14, 21:38.
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Благодаря
              И не,не съм го правил.
              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Сложих крана който ми прати спарки,забелязах леки разлики между двата което е техническо решение някакво !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140913_114030.jpg
Прегледи:1
Размер:117.0 КБ
ID:5610004
                На първия резбата е с два диаметъра ,на втория е конус !Втория си беше с бутилката,първия навиваш до резбата с по големия диаметър,и нататък се мачка горната резба до затягане !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140913_160319.jpg
Прегледи:1
Размер:83.5 КБ
ID:5610005

Монтирах и прелях цо 2...
                Последно редактирано от Roninn; 13-09-14, 22:38.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  Сложих крана който ми прати спарки,забелязах леки разлики между двата което е техническо решение някакво !
                  Абсолютно - просто са от различни производители. Както споменах, на моите бутилки за аргон и коргон крановете са от същия производител като тоя, който ти пратих, и външно са съвсем еднакви с изключение на клапанчето.

Дано ти върши работа дълго и безпроблемно.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре де от какъв зор ще прехвърляте газове в домашни условия ? Сега на всеки пункт имаш ли заверена бутилка ти я пълнят . За последно съм преливал кислород в началото на демокрацията уреда "айдук" още се подмята из работата .
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Добре де от какъв зор ще прехвърляте газове в домашни условия ?
                      При мен се е налагало да прехвърлям аргон от голяма в малка бутилка. При работа с вишка или трудно достъпни места. Не е удобно да ходя на всеки час да пълня малките /от тях имам само две/ или да разпъвам по 100 метра маркучи . Уреда "айдук" бе незаменим в случаите.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Добре де от какъв зор ще прехвърляте газове в домашни условия ? Сега на всеки пункт имаш ли заверена бутилка ти я пълнят . За последно съм преливал кислород в началото на демокрацията уреда "айдук" още се подмята из работата .
                        И на мен ми се наложи да прехвърлям СО2 за бирената инсталация,след като ми заредиха малка бутилка само с газ,на половината кег свърши.Направих си крадец(айдук) и хоризонтирах бутилките при прехвърлянето,наляганията при СО2 се запазват на 60б,7-ми кег бутилката не е мръднала,явно има още течна фаза.
                        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Добре де от какъв зор ще прехвърляте газове в домашни условия ? Сега на всеки пункт имаш ли заверена бутилка ти я пълнят . .
                          Е в София може да е така ,но в по малките градове се спасяваме по единично ,кой как може!
                          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Дори в Пловдив никъде не пълнят аргон.
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                              Дори в Пловдив никъде не пълнят аргон.
                              Месер ; Линде и тнт нямате ли ?
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Не пълнят, само заменят техни бутилки .
                                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X