Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо ми пращи СОто?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо ми пращи СОто?

Първоначално публикуван от Emil_Pz Преглед на мнение
    Ако клапана е от тези с ламаринката която се пука над определено налягане, не може ли да се измери каква и е точната дебелина и да се изреже нова от съответната ламарина, мисля че алуминиева трябва да бъде.
    Не си играйте с тия неща! Клапана не е космическа технология, ама е сложен там с определена цел, а именно - да ви спаси задниците при опасност бутилката да гръмне. Ако оценявате живота си на 30 кинта (защото последно толкова струваше въпросния кран като купувах) - ваша воля, ама не давайте акъл на други да правят същото.

Бутилките, кранове, редуцири - всичко ми е ново. Лично исках да и ги изпитат, преди да ги пълнят, въпреки че пълнят и без това. И пак ме е шубе. Като карам пълна бутилка в колата съм като на тръни. Не се чувствам комфортно с тия 150 бара в тях и това е. Някъде трябва да имам чисто нов кран за CO2, със все клапанчето. "Навъртял" е едно пълнене, и после започнах да работя с коргон, където са без клапанче и трябваше да го сменя. Давам го на прИмоция 20 кинта, ако някой го интересува.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Въпроса е как да стигне до мен,без да удвои цената...кран за пожарогасител ли е или такъв за предназначението за което ги ползваме,в смисъл от пожарогасител рано или късно започват да изпускат понеже не са предвидени да отварят затварят постоянно,както и не са предвидени да имат налягане след клапана където в нашия случай стои редуктор !
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Такъв за предназначението. Като си купих телоподаващо, купих си и нова бутилка за пожарогасител, отидох да я напълнят с CO2 и и сложиха кран. После (като свърши - от малките бутилки е) реших че ще минавам на коргон, и смениха крана. До скоро не знаех даже къде съм го забутал. Преди няколко седмици го мярнах в гаража - още си е лъскав.

Ако ще идваш на събора може да стигне до теб съвсем безплатно. Или да го дам на Вальо, например, и да си го вземеш от него.

ПП: Интересното е че въпросната бутилка, както си е празна, тежи доволно повече от другата, която купих примерно година-две след това, уж от същото място. А са с еднаква вместимост, уж.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, ако идваш на приморско мога да го занеса на Анатолий .
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Спарки,вземай го с теб,и ще черпя Краси
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

ОК, довечера ще го паркирам някъде из джипката, че да съм сигурен че няма да забравя.

Коментар

Първоначално публикуван от Emil_Pz Преглед на мнение
                Ако клапана е от тези с ламаринката която се пука над определено налягане, не може ли да се измери каква и е точната дебелина и да се изреже нова от съответната ламарина, мисля че алуминиева трябва да бъде.
                Да точно от тези е, с ламаринка, която е медна. Имам медна ламарина и мога да си изрежа, но незнам дали съставана материала ще отговаря на изискванията. Имам и 2 големи бутилки който са били предназначени за кислород, но никога не са пълнени, та ако реша да вземам нов кран ще е за една от тези бутилки.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  ..Не се чувствам комфортно с тия 150 бара в тях и това е... после започнах да работя с коргон, където са без клапанче и трябваше да го сменя...
                  Доколкото знам за СО2 налягането е около 50 бара.

За коргона каква е разликата освен клапанчето в крана? и задължителна ли е смяната?

А в Пловдив къде може да се зареди коргон? имам още една бутилка без кран, и мисля да се пробвам
                  -Чем занимаетесь по жизни?
                  -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
                    СО2 не ползвам. И не 50, а около 70, ако помня добре.

За коргона каква е разликата освен клапанчето в крана? и задължителна ли е смяната?
                    Ми, 100 бара нагоре е разликата. Демек - 150. Течна фаза в бутилката няма. Същото като с аргон, заедно с крана, чиито клапан просто би пробил, ако го имаше.

Коментар

Co2 съм забелязвал над 100 бара да показва

Коментар

В малките бутилки е 50 бара.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Пробвай лятото на слънце .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

А в Пловдив къде може да се зареди коргон? имам още една бутилка без кран, и мисля да се пробвам
                            До къде стигна с ремаркето,така и не съм ти дошъл на гости,нито ти на мен !
                            За коргона питай traveling !

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              Co2 съм забелязвал над 100 бара да показва
                              Здравейте,
                              Ако забележиш над 100 бара при СО2, то ти си пред гръмване на предпазителя!!!!
                              Нормалното показание е 50-60 бара.
                              В бутилката е започнала да се изпарява течната фаза и налягането за много кратко прехвърля критичните 120 бара на които трябва да се пукне мембраната! Ако си я пипал нещо (калайдисвал или махал или нещо друго), то бомбата ти е в кърпа вързана. Виждал съм гръмнала бутилка. Беше като разтворен вестник. А шрапнела го бяха поставили до нея. За назидание. Късмет че само уплах за пълначите и малко проблеми с ушите.
                              С това шега не бива!!! Това не се случва всеки ден! Но когато се случи може и кръв да се лее!
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              http://www.aigwelding.com
                              0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                                В малките бутилки е 50 бара.
                                И в големите е толкова.

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                                Пробвай лятото на слънце .
                                При мен, при последното недоглеждане, на около 80 всичко излетя през клапана .
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X