Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор на инверторен електрожен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за избор на инверторен електрожен

Аз до скоро си топих електроди с трансорматорен правен с плавно рехулиране на тока чрез нагревател закачен на масата. Даже имам и направен изпрвител от 4 диода вързани на грец. Работя си с вежен. В началото като вземах изправителя го пробвах с базични електроди но си лепнат доволно и се отказах да се мъча. Сега исках да пробвам как ще е, но явно толкова си може. Имам чувството че на трансоматорния, ако му направя дросел и ще заработи по-добре от това китайче. Иначе китайчето е удобно за носене и заварки докато е на рамото ми.

Коментар

Аз също съм се насочил към този инвертор, виждам, че и в други форуми го харесват(освен, ако не е един и същ човек):
      http://www.market-m.com/?goods=%D0%B...5%D0%BD-%D0%B4
      Тук даже го предлагат за 210 лв. без гаранция и се замислям и за този вариант, щото ще го ползвам рядко и за любителски цели, пък и се занимавам с електроника и евентуално имам някакъв капацитет за не дай боже ремонт. Кофти ще е обаче, ако се сдуха на третия електрод.
      Въпрос към welderarg. Колко според теб е макс. ампераж, който вади? Дават го за 200А(не че на мен ще ми трябват толкова), но обикновено китайските мерни единици са наполовина от нормалните.

Коментар

Първоначално публикуван от transform Преглед на мнение
        Аз също съм се насочил към този инвертор, виждам, че и в други форуми го харесват(освен, ако не е един и същ човек):
        http://www.market-m.com/?goods=%D0%B...5%D0%BD-%D0%B4
        Тук даже го предлагат за 210 лв. без гаранция и се замислям и за този вариант, щото ще го ползвам рядко и за любителски цели, пък и се занимавам с електроника и евентуално имам някакъв капацитет за не дай боже ремонт. Кофти ще е обаче, ако се сдуха на третия електрод.
        Въпрос към welderarg. Колко според теб е макс. ампераж, който вади? Дават го за 200А(не че на мен ще ми трябват толкова), но обикновено китайските мерни единици са наполовина от нормалните.
        Може и да има електрожени с мерни единици с наполовина от нормалните ,но на мен не ми се е случвало да забележа чак такава разлика.Е работили съм и с инвертори ,които дават известна разлика в амперите, но този е съвсем близо до реалните.
        На Нрод 2.5 производителя препоръчва работен ток 60-80 Ам. А дисплея на тоя електрожен ,при работа с Нрод 2.5 показваше 81Ам., а при работа с неръждаеми на които препоръчителния ток за 3.25 е 75-115Ам. , електрожена ги гореше на 111 Ам., и то перфектно.Така че сам можеш да прецениш колко са му реални амперите !
        Но не ти препоръчвам да купуваш без гаранция!
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

welderarg,благодаря за отговора, за китайските мерни единици имах предвид по принцип. Всъщност като се замисля въпроса ми не беше много коректен, защото ако не си измервал тока с някакъв уред(амперклещи например), няма как да ми отговориш точно. Показанията, които показва дисплея може да са близки до истината, но в един момент може да започнат доста да се различават, ако например машината не може да извади 200А, а само да речем 140, то на дисплея и да пише "200", то реално пак ще си бъдат 140. Затова ме интересуваше максималния ток на заваряне на този електрожен дали е 200А.На мен реално едва ли ще ми се наложи да заварявам с повече от 120А, но е добре машината да има някакъв запас от мощност и да не работи на границата на възможностите си. А някакви данни за ПВ-то му имаш ли?

Коментар

Взимаш електрод 4ка. Ако машината успява да го гори прилично, може и с малко лепнене, 200 амперова е. Това при нормално мрежово напрежение. Но точно тая е по-вероятно да е нещо като 160.

И не купувай от фирма без гаранция и без сервиз. За каквото плащаш, това получаваш.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

welderarg,благодаря за отговора, за китайските мерни единици имах предвид по принцип. Всъщност като се замисля въпроса ми не беше много коректен, защото ако не си измервал тока с някакъв уред(амперклещи например), няма как да ми отговориш точно. Показанията, които показва дисплея може да са близки до истината, но в един момент може да започнат доста да се различават, ако например машината не може да извади 200А, а само да речем 140, то на дисплея и да пише "200", то реално пак ще си бъдат 140. Затова ме интересуваше максималния ток на заваряне на този електрожен дали е 200А.На мен реално едва ли ще ми се наложи да заварявам с повече от 120А, но е добре машината да има някакъв запас от мощност и да не работи на границата на възможностите си. А някакви данни за ПВ-то му имаш ли?
              ПВ-то доколкото си спомням беше 60% ,но това е само по спомени !Машината не е моя а на един приятел, затова в момента не мога дам някаква точна информация !Търси по търговските сайтове може някъде да има инфо с техническите параметри.Тая машина е купена от Вики Хасково с гаранция и осигурен след гаранционен сервиз.Това не го го пиша като реклама а като информация ,защото гледам че доста търговци са се навъдили и не знам на кой може да се вярва! Но тези от Вики са коректни ,това знам със сигурност защото и други мой познати са купували от там ! Иначе машината според мен има доста запас съдейки по това което показа в момента на пробите ! С 4-ка не сме я пробвали, защото не ми се налагало да ползвам такива електроди, но мисля че ще ги топи без проблем!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Взимаш електрод 4ка. Ако машината успява да го гори прилично, може и с малко лепнене, 200 амперова е. Това при нормално мрежово напрежение. Но точно тая е по-вероятно да е нещо като 160.
                Не съм съгласен! Със 160А може малко да се мръщи, но със 170-180А електрод 4мм върви перфектно. С 200А светва около средата при цял шев.
                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Цял базичен електрод 4мм с тая машина трудно. Машината ще светне не електрода. Това е около минута и половина.....да речем, че стопи /не говоря да заварява/ два такива електрода, къде отива ПВ-то....

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                    Цял базичен електрод 4мм с тая машина трудно. Машината ще светне не електрода. Това е около минута и половина.....да речем, че стопи /не говоря да заварява/ два такива електрода, къде отива ПВ-то....
                    Минута е 10% ПВ, тоест 2 електрода са 30% ПВ.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Съвет за избор на инверторен електрожен

+1 ;-)
                      АИГ-Заваряване ООД
                      Производител на заваръчни апарати "DEL"
                      http://www.aigwelding.com
                      0889 522 036

Коментар

Ето малко инфо от търговските сайтове. Видно е, машината си има съвсем нормално ПВ!!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:MMA 200L.jpg
Прегледи:1
Размер:66.8 КБ
ID:5674512
                        АИГ-Заваряване ООД
                        0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                          Не съм съгласен! Със 160А може малко да се мръщи, но със 170-180А електрод 4мм върви перфектно. С 200А светва около средата при цял шев.
                          С кое не си съгласен? Казах същото - ако машината не е истински 200А ще вижда зор с 4-ка, особено ако мрежовото не е съвсем в норма, а то е в норма сигурно на не повече от 20% от местата. Като сложиш и удължител с неизвестни качества, съвсем ще вижда зор - или изобщо няма да вдигне амперите, или защитата по входящ ток ще изключва на всеки 20-ина секунди. В същите условия с добра машина няма да усетиш нищо повече от евентуално една идея повече лепнене.

В цеха ми е индустриална инсталация, и напрежението почти винаги е около 230V. Там всичко работи. Ама на другото ми село се принудих да си изкарвам силов контакт 25А, закачен директно на чашките и удължител 3x6 квадрата, за да мога да работя на максимума. Иначе хем напрежението ниско (220V е само пролет и есен, когато няма пуснати нито печки нито климатици), хем инсталацията на къщата е правена от квото има, най-често квадрат и половина мостовак. В такива условия си личи коя машина наистина е читава и си отговаря на надписите. Телподаващото ми например си вдига 200-те ампера и при 180 мрежово и практически по нищо не можеш да познаеш че напрежението е ниско. Докато заварявах на моменти падаше толкова, че спираше компресора за резака. С инверторно китайско телоподаващо от Редко например тая работа няма как да стане, нищо че пак пише 200А.

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                            Ето малко инфо от търговските сайтове. Видно е, машината си има съвсем нормално ПВ!!

[ATTACH=CONFIG]817498[/ATTACH]
                            Да бе, то пише. Ама кво става е друг въпрос. За цената си от 210лв, честно казано силно се съмнявам.

Коментар

Да бе, то пише. Ама кво става е друг въпрос. За цената си от 210лв, честно казано силно се съмнявам.

Баси, колко съм наивен!
                              АИГ-Заваряване ООД
                              0889 522 036

Коментар

Ъъъ...ама това наистина ли ...?Е ми то тогава по тая твоя логика Кемпито ще изключи на 2-я електород! Ето ти Техническите данни
                                KEMPPI MINARC EVO 180

Мрежово напрежение 230 V
                                Мрежово предпазител 16 А
                                Заваръчен ток TIG 10-180 A
                                Заваръчен ток електроди 10-170 A
                                ТIG работен цикъл на 10 min/40 ° С 35% при 180 А
                                TIG работен цикъл на 10 min/40 ° С 100% прав в 130 А
                                MMA работен цикъл на 10 min/40 ° С 30% при 170 А
                                MMA работен цикъл на 10 min/40 ° С 100% прав в 115 А

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X