Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор на инверторен електрожен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за избор на инверторен електрожен

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
    На мен пък ми е много интересно че пък ползва зелен електрод!Аз самото със зелен не съм пробвал и ще ми е интересно да го видя и тоя вариант!
    Със зелен и аз не съм пробвал. Той си е за алуминий по принцип, ама го броят за неинвертори предимно. По тоя повод и не съм го пробвал. Прави си топче отпред и т.н. Не знам само, нямайки примеси, дали няма да пали малко по-трудно.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е той си е за алуминий но за АС!
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Здравейте, след 7 месеца от както пуснах темата най-накрая си взех инверторен електрожен 150 ампера от Pansim. Днес го взех, врътнах няколко електрода, кара без проблем 3,25 мм. вежен и 2,5 стомана (нямаше 3,25 за да пробвам и с тях). Макар, че съм начинаещ мисля, че горе-долу ми се получава заваряването. Ето и снимка на машинката. Mного съм доволен за сега.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11045936_624818620953141_1548290298_o.jpg
Прегледи:1
Размер:233.2 КБ
ID:5648073

Коментар

Много ме кефят тея инвертори... жалко че не владея добре този метод на заваряване.

Коментар

Честито колега, наистина добра машинка.

Коментар

Невероятна машина, поздравления и от мен.

Коментар

Благодаря за пожеланията колеги, наистина това е една много полезна машинка.

Коментар

Привет на всички,
                  Любител заварчик съм, без особени претенции за особени умения в областа.
                  Изкарах курсовете за ъглови шевове с електрод и МИГ-МАГ/ако не ме лъже паметта се води 3 ти разряд/.Искам да си купя комбиниран инвертор с ТИГ, и се спрях на няколко варианта и ме интересува мнението ви.

Първите две машини са на фирма Витолукс. Имате ли идея коректни ли са ,що се касае до гаранционното обслужване и тнт.
                  Третия ми вариант е тази машина на Вики Б
                  Предварително благодаря.

Коментар

Здравей, аз мнение няма да изкажа, защото нито съм вещ в тази област, нито съм работил с горе споменатите машини. Предлагам ти обаче още 1 вариант, http://www.aigwelding.com/ тази фирма имат комбинирани машини, български са и най-важното - много хора от форума ги ползват и са доволни.

Коментар

Аиг са твоите хора, щом искаш инвертор със ТИГ, аз имам 200 амперовото и е много добро.Но има вариант да си вземеш и по-малко.Пък викито докато го накараш да тръгне с аргон бая неща трябва да вземеш допълнително.

Коментар

При DELL каква е разликата между ММА 160 и ММА160 Д? И кои от техните модели са с ВИГ? Предварително благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от TTsekov Преглед на мнение
                          Първите две машини са на фирма Витолукс. Имате ли идея коректни ли са ,що се касае до гаранционното обслужване и тнт.
                          Третия ми вариант е тази машина на Вики Б
                          Предварително благодаря.
                          Витолукс - евтини китайци. Вики-Б също. И не се лъжи да взимаш инвертор с "функция аргон" Вземи пълноценна машина, с всички регулировки, безконтактно палене и др.. Всеки ден не се купува инвертор. Аз бих заложил на ДЕЛ.
                          Успех в избора!
                          Панайот Бърдарски
                          0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от TTsekov Преглед на мнение
                            При DELL каква е разликата между ММА 160 и ММА160 Д? И кои от техните модели са с ВИГ? Предварително благодаря.
                            Привет,

Цифрата в името на машините които произвеждаме съответства на максималния ток на който са настроени да работят. Гаранцията без значение за юридическо или физическо лице става дума е 2 години. По време на гаранционния срок транспорта до нас и обратно по Еконт "Офис-Офис" е за наша сметка.

"ММА" моделите са само електрожени без ТИГ функция. Имаме други модели, които са комбинирани ТИГ (аргонови апарати) + електрожен.

Разликата между ММА 160 и ММА 160D е в следните параметри:

1. Размер и тегло
                            - 160"D" модела е по-лек с 1 кг. от стандартния 160, 200"D" модела е с 3.5 кг. по-лек от стандартния 200
                            - "D" моделите са с по-малки размери от стандартните

2. ПВ (Duty cycle)
                            - "D" моделите са с практически неограничено ПВ
                            - стандартните са с 60% ПВ

3. Стандартните ММА модели могат да се надграждат до:
                            - стандартно телоподаващо (МИГ/МАГ)
                            - телоподаващо тип "Spool Gun"
                            - аргонов апарат (ТИГ)
                            Това става като електрожена се връща при нас, а ние обратно изпращаме новото изделие. Цената на надграждането е разликата в цената по ценова листа между електрожена и новата машина.

4. Към стандартните ММА модели може да се добавя модул 12V стартерно устройство за автомобил.
                            Това става като електрожена се връща при нас, в съществуващата кутия се добавят платки, а обратно изпращаме електрожена + комплекта кабели за подаване на ток към автомобила.

За момента и за в близко бъдеще "D" моделите не могат да се надграждат и към тях не може да се добавя модула 12V стартерно устройство за автомобил.

За повече информация относно функциите на аргоновите апарати (ТИГ) моля вижте на сайта инструкциите за употреба:
                            http://aigwelding.com/AIG%20Welding_...Range_2014.zip

Всеки, който се интересува от нашите заваръчни апарати е добре дошъл в нашата база в София да пробва лично.

Поздрави,
                            Георги
                            АИГ-Заваряване ООД
                            Заваръчни апарати "DEL"
                            http://www.aigwelding.com
                            0889 522 036

Коментар

Я да питам за съвет относно Fronius Trans Pocket 1500 Tig ( http://www.fronius.com/cps/rde/xchg/...m#.VQrwn-H_x1A ) . Като за съвсем начинаещ - ще ми върши ли работа да заварявам разни дребни неща като неръждавейка, желязо, алуминиеви неща?

Примерно ако трябва да заваря багажник за джипката от 25мм дебели неръждаеми тръби и колена?

Коментар

Фрониуса са цифра колега .Обърни се към Асен от АИГ заваряване и си вземи хубава машина на по изгодни пари.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X