Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор на инверторен електрожен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за избор на инверторен електрожен

Бе има един на оферта от ~600лв, че има и кабел за масата, и шланг за аргона (ако така се казва). Та някак си предпочитам нещо по-марково, пък било то втора ръка...

А и да питам - как стои въпроса с аргона? Има ли нещо специално като документи дето ще ми трябват за да си купя или отивам с бутилката и всичко е на 6?

Коментар

Ти си знаеш колега дано не е опираш до ремонти на машината че е майка плаче.Само с бутилката но бутилката трябва да има валидна заверка иначе няма да ти я заредят

Коментар

Я да питам за съвет относно Fronius Trans Pocket 1500 Tig ( http://www.fronius.com/cps/rde/xchg/...m#.VQrwn-H_x1A ) . Като за съвсем начинаещ - ще ми върши ли работа да заварявам разни дребни неща като неръждавейка, желязо, алуминиеви неща?

Примерно ако трябва да заваря багажник за джипката от 25мм дебели неръждаеми тръби и колена?
        За алуминий не става, инак ако машината работи и е 600 кинта я взимай. Ако се откажеш аз бих я взел, макар да ми е в повече...

Коментар

Тази машина има ли безконтактно палене и клапан ?
          Ако няма не я взимай, ще се изнервиш докато се учиш .
          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Няма HF, ама си струва парите. Работи си на ВИГ без грешка.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
              За алуминий не става, инак ако машината работи и е 600 кинта я взимай. Ако се откажеш аз бих я взел, макар да ми е в повече...
              Значи не е за мен . Машината е в продавалника иначе, обявена е на 630лв.

Коментар

Не е и за мене.....от продавалника нищо не купувам

Коментар

Обявата я гледах вчера вечерта и аз, днес вече я няма. Най-вероятно вече е купен.
                  Аз си купих обикновения инвертор, модел TransPocket 1500 от същия сайт, но друг продавач.
                  За 750 лева с година и половина оставаща гаранция, с документи, без драскотина. Сега се уча

Коментар

Здравейте!Искам да използвам темата за вашето мнение. Търся си електрожен за любителска работа. Раздвоен съм между следните варианти : Gysmi 160P втора ръка, представят го като почти нов за около 260-280лв и нов Kpower 160, това са апаратите на Киров АД за 360лв с 2 год. гаранция.Тъй като ми е попадало въпросното Gysmi в ръцете и съм доволен от работата му, но незнам как стой въпроса с евентуалното му сервизиране.От друга страна никъде не успях да намеря мнение за апаратите на Киров, но пък за 80лв повече от Gysmi-то вземам нов и по-важното с гаранция и възможност за следгаранционен сервиз. Ще съм благодарян за всяко изказано мнение.

Коментар

Бягай далече от джисмито . Проблем им е сервизирането особено след гаранционен срок . Говори с Асен (Aig) какво могат да ти предложат от Дел . В момента те на пазара в съотношение цена качество нямат равни .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от stillg Преглед на мнение
                        Здравейте!Искам да използвам темата за вашето мнение. Търся си електрожен за любителска работа. Раздвоен съм между следните варианти : Gysmi 160P втора ръка, представят го като почти нов за около 260-280лв и нов Kpower 160, това са апаратите на Киров АД за 360лв с 2 год. гаранция.Тъй като ми е попадало въпросното Gysmi в ръцете и съм доволен от работата му, но незнам как стой въпроса с евентуалното му сервизиране.От друга страна никъде не успях да намеря мнение за апаратите на Киров, но пък за 80лв повече от Gysmi-то вземам нов и по-важното с гаранция и възможност за следгаранционен сервиз. Ще съм благодарян за всяко изказано мнение.
                        За 270лв. можеш де си купиш това :https://www.youtube.com/watch?v=ar0tmD_9jFQ препоръчвам ти го !Въпреки че е китайски ,електрожена е много добър -личен опит !!
                        Последно редактирано от welderargon; 07-06-15, 00:17.
                        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Благодаря ви за бързите отговори.
                          Все пак никой нищо не казва за продукта на Киров. Просто ми е интересно или от мълчанието трябва да си правя изводите

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                            За 270лв. можеш де си купиш това :https://www.youtube.com/watch?v=ar0tmD_9jFQ препоръчвам ти го !Въпреки че е китайски ,електрожена е много добър -личен опит !!
                            И аз съм с такъв, обаче оранжев .Vikilux от Хасково го поръчах......не очквах ,че електрожен с размерите на стек с цигари може да заварява така....

Коментар

Подариха ми някакво китайче на скоро и заварявам с вежен, никакви грижи. Днеска извадих едни стари електроди, без кутия и си викам да ги пробвам, на обмазката пише 7018. Обаче не ми харесва как бачка. Уж има функция да не залепва, но си лепнат когато е слаб тока, когато е много силен пък се стопява навътре стоманената част, а обмазката не и гасне дъгата. Трябва да уцеля точноя ампераж за да няма грижи. Нормално ли е това лепнене и гаснене на дъгата или машината толкова си може? Имам и едни 4мм пак базични, понеже по-рано с трансорматорния електрожен не работеха. Там набочен на макс електрожена ги топи без прекъсване на дъгата, ама там може на макс да му е подходящото, с по-слаб ток пак си залепват. уж е 200А жълт на цвят електрожена.

Коментар

Ей тука при мен има точно сега един такъв - от жълтите за ремонт. Изгорил е 3 електрода преди да се повреди. Надписа 200А си е само надпис. Нищо повече. И елементната база не му е сметната за повече от 110-120А. Та така...ама щом ти е подарък. На харизан кон не се гледат зъбите
                                Просто толкова си могат въпросните инвертори. Не искайте повече от тях. Иначе носи гордо име - ЕСАБ... с кабели с дължина 1метър... и щипка маса която се използува за зарядни за акумулатор...
                                Интересно е че са ми идвали за ремонт същите - само че червени с надпис Фрониус
                                Нямат спиране търговците..
                                Панайот Бърдарски
                                0887 60 77 22

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X