Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор на инверторен електрожен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за избор на инверторен електрожен

Първоначално публикуван от basko3 Преглед на мнение
    Здравей, аз съм от село и електрожена ще се ползва за домашни цели имам да удължавам една конструкция примерно, стойки за кошери и т.н. общо взето ще работи с материали с не много голяма дебелина, винкели, тръби. Обаче първо ще трябва да се науча да заварям, защото до сега само съм гледал как става това. Относно машината, която ми показа тя доста надхвърля бюджета ми, но за сметка на това може да заваря и алуминий - другите споменати машини не могат. Гаранцията е 2 год. не се е променила, а цената е 775 лв. без кабелите , а и те са поне 70-80 лв.
    Не се лъжи за алуминия.Всички инвертори могат да заваряват алуминий с електрод,което е безумно скъпо и крайно малоумно занимание.Ако искаш да работиш алуминий истината е ВИГ(така наречения аргон) или МАГ(с телоподаващото).Машините към които си се насочил са правилния избор,като лично бих ти препоръчал по малките им версии.Не се лъжи от недоразуменито от горния клип.
    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
    Mark Twain
    СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от basko3 Преглед на мнение
      Здравей, аз съм от село и електрожена ще се ползва за домашни цели имам да удължавам една конструкция примерно, стойки за кошери и т.н. общо взето ще работи с материали с не много голяма дебелина, винкели, тръби. Обаче първо ще трябва да се науча да заварям, защото до сега само съм гледал как става това. Относно машината, която ми показа тя доста надхвърля бюджета ми, но за сметка на това може да заваря и алуминий - другите споменати машини не могат. Гаранцията е 2 год. не се е променила, а цената е 775 лв. без кабелите , а и те са поне 70-80 лв.
      Всеки инверторен електрожен по същество е правотоков и може да работи с алуминиеви ; неръждаеми ; чугунени и каквито още се сетиш електроди . Заваряването на цветни метали е доволно сложна материя дори и за хора с опит така че първо се научи долу горе да работиш обикновените стомани .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Вземи си телоподаваща машина,преди да се набуташ ,електрожен за тия работи не ти е необходим.С цо- то имаш повече възможности ,и няколко допълнителни неща,ориентирай се най-добре към комбо машина Мма и миг маг в едно.Потърси нещо втора ръка,макар че за 600 лв. май няма вариант

п.п Kitin би трябвало да е с 4 годишна гаранция,не гледай копираното от мен......
        Последно редактирано от Roninn; 30-06-14, 01:20.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
          Вземи си телоподаваща машина,преди да се набуташ ,електрожен за тия работи не ти е необходим.С цо- то имаш повече възможности ,и няколко допълнителни неща,ориентирай се най-добре към комбо машина Мма и миг маг в едно.Потърси нещо втора ръка,макар че за 600 лв. май няма вариант

п.п Kitin би трябвало да е с 4 годишна гаранция,не гледай копираното от мен......
          Колега,аз също ползвам електрожен на Вики-Б и съм доволен,направо станах техен почитател.Сега ми трябва още един електрожен,а също и телоподаващо,но двете машини поотделно ще ми дойдат над бюджета.Поради тази причина разглеждам и търся мнения за комбо-машините,които в Енина предлагат.Виждам,че новите инверторни машини вече са доста леки-комбото им тежи 12кг,с 5кг ролка тел ще стане 17.Напълно преносимо.Работят ли надеждно и стабилно и двете функции на твоя Комбо 180?Може ли да се каже,че върши истински работа и в двата режима.А също,ако може и няколко думи за ПВ-то-как му се отразява лятната жега при по-продължителна работа?Благодаря предварително!

Коментар

Здравейте, кажете нещо за Vitolux Хасково инвертор за 170 лева.Търсих в нета нито хубаво нито лошо, кажете нещо за тези машинки.Благодаря.

Коментар

За Vitolux Хасково и аз не мога да кажа нищо, но за Viki Хасково имам добри впечатления изпробвал съм някой от техните машини и понеже питаш за евтин електрожен мога да ти предложа една от машините им за които имам прекрасни впечатления !Но към посочения бюджет от 170лв. ще трябва да добавиш още малко ....
              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от KOVESLAV Преглед на мнение
                Колега,аз също ползвам електрожен на Вики-Б и съм доволен,направо станах техен почитател.Сега ми трябва още един електрожен,а също и телоподаващо,но двете машини поотделно ще ми дойдат над бюджета.Поради тази причина разглеждам и търся мнения за комбо-машините,които в Енина предлагат.Виждам,че новите инверторни машини вече са доста леки-комбото им тежи 12кг,с 5кг ролка тел ще стане 17.Напълно преносимо.Работят ли надеждно и стабилно и двете функции на твоя Комбо 180?Може ли да се каже,че върши истински работа и в двата режима.А също,ако може и няколко думи за ПВ-то-как му се отразява лятната жега при по-продължителна работа?Благодаря предварително!
                Нямам нито една забележка към комбо на вики Б...Казанлък...да не се бърка с Хасково,по скоро бих им препоръчал да изведат бутона за он/офф отпред а отзад да сложат един прост контакт.Относно Пв-то никога,при никакви обстоятелства,при каквато и да било температура не ми е сработвала защитата,и това на всичките ми машини ,на две от тях на 180 А комбо вики Б и чешкия Kitin 165 съм ги товарил по 5-6 часа непрекъсната работа на слънце и 40 градуса тем.Миналата неделя над 10 часа нпрекъснато заваряване с викито изгорях през маската и се осветих,смятай за да стане това какво натоварване е било...няма забележки.Добро впечатление ми правят Цо машините на АИГ,немога да свикна обаче със звука на селф контрола,при мен е една тяхна машина купена не пряко от мен,също отлична,а и както казах отношението и сервиза са точно толкова важни колкото и качествата на машините,така че избора е между 3-4 фирми

п.п Ела и пробвай събота неделя съм на разположение
                На 250А струна отпред на панела има контакт,всеки път ги благославям като ми се наложи да ползвам флекса,а това е в 90% от случаите
                Последно редактирано от Roninn; 04-07-14, 19:30.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  Добро впечатление ми правят Цо машините на АИГ,немога да свикна обаче със звука на селф контрола,при мен е една тяхна машина купена не пряко от мен,....
                  Ами ще трябва да свикваш с тоя звук , то няма и друг начин! Вероятно тоя селф контрол е синергичен режим на импулсно заваряване !А при всички слачай импулсното заваряване издава подобни неприятни звуци .Тия неприятни звуци са почти незабележим при работа в доста големи или в по шумни помещения .

Коментар

Аз понякога го изключвам селф контрола, за да си настроя машината.Иначе звука не е пищящ като импулсните режими на други апарати-ВИГ или дори на лазерите с които режем.При последните две, ясно се чува писукането на честотата.На селф контрол само ми се променя съскането...
                    А синергично не е ли всъщност едновременното управляване на напрежение и тел?На служебното кемпи ми е такова управлението-с една врътка си променям и двата параметъра.Или имаш предвид че синергично се управляват честота и дължина на импулса?

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
                      .Или имаш предвид че синергично се управляват честота и дължина на импулса?
                      Да това имах в предвид.

Коментар

Първоначално публикуван от Frysco Преглед на мнение
                        Аз понякога го изключвам селф контрола, за да си настроя машината.......
                        Е това ако ми обясниш това как го правиш.......ако става въпрос за машина от ДЕЛ.
                        "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                        Mark Twain
                        СтоЕнчA

Коментар

ДЕЛ 200 Селф-контрол, чисто телоподаващо, демек не е комбинирана машина.
                          Може би си бъркаме понятията, аз под селф-контрол съм разбрал, че става дума за импулсния режим на телоподаващото.То при мен се управлява с един потенциометър.Съответно като го завъртя на нула, нямам импулси, тогава вече и звука си е като на всяко телоподаващо и като настроя напрежението, после си настройвам и телта и тогава пускам и импулсите.

Коментар

Я качи една снимка,ако можеш де,щото подозирам че става въпрос за врътката за индукцията....
                            Mark Twain
                            СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                              Ами ще трябва да свикваш с тоя звук , то няма и друг начин! Вероятно тоя селф контрол е синергичен режим на импулсно заваряване !А при всички слачай импулсното заваряване издава подобни неприятни звуци .Тия неприятни звуци са почти незабележим при работа в доста големи или в по шумни помещения .
                              Не е точно класически синергичен режим и не е точно класическо импулсно заваряване. Тоест, звука е малко по-друг. По-скоро иде реч за различна форма на импулсите ток/напрежение спрямо стандартно класическо телоподаващо + някои други неща. Доста работа и експерименти за хвърлени за което. Няма програми, избиране на материал, газ и прочие и се работи по-просто и лесно с него спрямо настройките на импулсна машина. И въпреки това - работи перфектно. Просто звука е по-друг от "нормалния", с който повечето хора са свикнали.

На мен не ми е проблем как ми звучи машината, щом не пръска, не върти номера, и шева е добър, и като вид, и като здравина. Като видя как върви ваната и колко пръска, хич и да не чувам звука, пак ще се ориентирам кога е добре или не е.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
                                Я качи една снимка,ако можеш де,щото подозирам че става въпрос за врътката за индукцията....
                                Чак понеделник мога да го снимам, че седи в работата, а нищо чудно и да забравя.Но врътката е означена с една вълничка под нея, ако това може да послужи за ориентир...

Спарки, можеш ли по подробно да разкажеш?На мен ми стана безкрайно интересно... функцията си я ползвам вече трета година изключително само на черно (почистено).На ефекта вече трета година се радвам, ама защо се получава, досега нямаше откъде да разбера.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X