Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телоподаващо

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Телоподаващо

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
    Just for the record/Само за протокола:

Актуалните предложения на АИГ-Заваряване са тук: http://aigwelding.com/Pictures%20res...0List_2013.htm

До ден-два пускам ценовата листа за 2014-а с нови цени и модели. Не сменяйте форума, ще бъде интересно. .....
    Тези ден-два няма ли да минат най-накрая?

Коментар

Тъй, тъй! И аз се канех да попитам същото тия дни.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Много несериозна фирма тая АИГ-Заваряване,ей!

Коментар

Първоначално публикуван от filomatis Преглед на мнение
          Много несериозна фирма тая АИГ-Заваряване,ей!
          Бъркаш се нещо!
          Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Ей ,сакън !Не сменяйте форума . .....!
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
              Ей ,сакън !Не сменяйте форума . .....!
              Привет на всички! Оценявам чувството ви за хумор, също както търпението и разбирането. Наистина изглежда, че времето при АИГ-Заваряване е спряло (ден-два = един месец), но това е само привидно - под повърхността текат бурни процеси. ....
              Официалната ценова листа за 2014-а ще бъде готова съвсем скоро. Дотогава ценовата листа за 2013-а продължава да е валидна, а и телефоните ни са същите. Всички сте добре дошли по телефона или при нас на място да получите необходимата информация и най-вече консултация за най-подходящото решение.

Поздрави,
              Георги
              АИГ-Заваряване ООД
              Заваръчни апарати "DEL"
              http://www.aigwelding.com
              0889 522 036

Коментар

"Отговарям за гаранционния и извънгаранция сервиз на една велика фирма за заваръчни апарати, името и няма значение" - това е без коментар.
                Това чудо ако искара и 100 амп. си е за черпене с алуминиеви намотки на силовия траф. Дел имат и за по 900 лв. прилична техника. Трудно ще ме убеди някой че филия хляб е също толкова вкусна колкото пържолата, но ...... дано си доволен и ти служи дълго и безпроблемно.
                Поздрави.

Коментар

Абе колеги,като че ли ,много по полезно щеше да е, колегата sdelay sam да даде отзиви за работата на телоподаващото..!Ама, при толкова много градивни критики .....! Надали ....!
                  https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                  https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Електрожени или телоподаващо като на sdelay sam вече и циганите не ги крадът ,през последния месец на два пъти им вземат само кабелите и бягат !След толкова информация изписана в форума да купиш такова произведение на техниката е необходимо доста да се мразиш !Вчера в завод Рекорд (бившия за мотокари) Една група от 4-5 човека сглобяваха,по точно монтираха сглобена вече плъзгаща врата с размери примерно дълга около 10 метра и висока около 3 метра доста вношителна по размер ,работиха в едно хале без осветление ,само с един халогенен прожектор сложен на земята в пълен мрак ,използваха един червен квадратен трансформатор райдер и интересно че заварчика псуваше че не му купили хубава соларна маска а не каза дума за електрожена.Използваха удължители около 100 метра от ГРТ-то на 2х2.5 квадрата ,поне напрежението беше 250 волта.
                    Последно редактирано от Roninn; 14-03-14, 23:29.
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

До ден-два пускам ценовата листа за 2014-а с нови цени и модели.
                      Официалната ценова листа за 2014-а ще бъде готова съвсем скоро.
                      Все едно гледам себе си отстрани . Бързата работа — срам за майстора ... Решението е взето, от вас ще го вземам телоподаващото... колеги! Интересно ми е какви нови модели ще предложите.

Съвсем нов съм в заваряването и затова имам много повече въпроси, отколкото отговори. През последните 6-7 месеца изчетох всички теми в раздела тук (а и не само тук), които ми се сториха потенциално полезни, но все още имам доста въпроси, на които не намерих отговор.

Например, какви са предимствата на ролковия пистолет (Spool Gun-а) пред да речем апарат с малка ролка? Разбирам, че е по-добър вариант при заваряване на алуминий, но това означава ли, че ако апарата е с малка/голяма ролка подаването на алуминиева тел ще е невъзможно/прекалено проблематично (гнезда), за да е практично?

Коментар

(Spool Gun-а) е много удобен за монтажни дейности по покриви и подобни с тръбна тел или много малка бутилка, другото предимство е при честа смяна на материала. Аз имам телоподаващ модул с голяма ролка, който използвам за основната стационарна работа, а щом ми се наложи работа навън взиамм спул гъна, който си чака в едно куфарче или ако дойде някой да му капна нещо изчанчено от алуминий или неръждавейка . За кърпене на коли отдолу не е удобен .
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

travelling, благодаря за включването. Почва да ми се разяснява.

Тъй като повечето работа ще ми е на работна маса започвам да клоня към варианта за малка ролка в апарата и в последствие да закупя и спул гън за редките случаи, в които ще се налага да заварявам алуминиеви сплави. Изхождайки от това, което си написал, предполагам, че спул гъна е просто шланг и е достатъчно да се прикачи към апарата, за да може да се работи с него. Тоест не е нужно да се добавя нещо друго към телоподаващото, за да може да работи със спул гън (разбира се, приемаме, че самият пистолет е подходящ за даденото телоподаващо)?

Не е ли нежелателно шланг, който се използва за заваряване на алуминий да се ползва и за заваряване на други метали? Няма ли да се получи някакво остатъчно замърсяване от тези метали по шланга, което да повлияе негативно на алуминиевата заварка, или това вече е издребняване/прекален перфекционизъм?

Малко са ми лаишки въпросите , но често на най-елементарните въпроси най-трудно се намира отговор.

Коментар

Ако използваш спул гъна,той е просто пистолет с ролка върху него и там шланга не играе.Ако с един и същ шланг ползваш черно и цветно ,то за алуминия май трябва да смениш спиралата за да върви по леко алуминиевия тел. Травелинг да каже върви ли алуминий на стандартен шланг !Неръждавейка върви отлично ,такъв ползвам но алуминий на цо-то нямам !
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Не става, трябва тефлонова броня за алуминиевия тел.
                              Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                              Из "Златния телец"

Коментар

При мен си вървеше добре, но вероятно е изключение .
                                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X