Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кабели за подаване на ток

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кабели за подаване на ток

Защото кабела е многожичен. Ако измериш сечението на една жичка, определиш лицето и и събереш лицата на всичките, ще получиш верният отговор.

При нас имаме италиански гумирани електроженови кабели с 10 мм2, 16 мм2, 25 мм2, 35 мм2, 50 мм2. Не се удървят на студено.
    Имаме и щипки за електрожен поне 3 вида.

Който иска - по телефона се уточнява дължината. Топчето е 100 метра.....
    АИГ-Заваряване ООД
    Заваръчни апарати "DEL"
    http://www.aigwelding.com
    0889 522 036

Коментар

Да уточня,ако Ясен нещо размисли и реши да ползва това чудо,по тапии се води ПД-10,или инак казано-отмъщението на инджинера.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        А за размяна на полюсите - спарки и дедо владо (видни електрончици и двамата) успяха да заредят по един акумулатор наопаки и после да поизгорят нещо с него.
        Aaa, моля-моля! Аз само монтирах предварително заредения наобратно акумулатор на автомобила и мигах на парцали няколко минути защо му гръмнаха 100 амперовите бушони.

Далеч по интересно и ефектно е като скихаш модулно захранване върху платка, която току що си сглобил, и струващо 50-ина кинта с поръчка от чужбина, като в комплект с това 4-5 кондензатора върху същата платка се разхвърчат из стаята додето се чудиш защо творението ти не тръгва. ВЕрвай ми, псувах значително по-дълго и по-пикантно.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В един онлйн магазин предлагат 16,8А литиева джада с щипки за палене с ток 200А, а моментен за 3 секунди 400А за 119 лв. Само че кабелчето към щипките /на снимката/ е късо, но много, много тънко.
          Ако е вярно това с него мога да си карам джипа и без акумулатор.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
            Да уточня,ако Ясен нещо размисли и реши да ползва това чудо,по тапии се води ПД-10,или инак казано-отмъщението на инджинера.
            Точно пък това е малко вероятно да ползвам.

Коментар

[QUOTE=turtey;3096426]
              Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение

Толкова се получава, факт. Но стандарта е 16 и след това 25 - и понеже очевидно не е 25 остава да е 16 и колегата да не е мерил вярно.
              А ако е 6мм диаметъра? Изолацията е доста тънка и не може да се прецени точно без да се среже кабела. Тогава отиваме на 28 квадрата, затова съм дал 25 като средно стандартно между 20 и 28.
              Honda XL600LM, 1987
              Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
              Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Щото както каза Асен, мериш една жичка и поле броя жички и така.

Реално е се тая де, 7 м е доста
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Многожилните кабели си имат коефициент на запълване и той е около 80% и не зависи от дебелината на жичките.

А ако искате да измерите точно, има везни.

Коментар

КАБЕЛИ ЗА ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ТОК 25 mm2 DIN GS - MICHELINОписание

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:product_1335849.jpg
Прегледи:1
Размер:45.8 КБ
ID:5741063

• Кабели за ток MICHELIN - 25 mm2 по стандарт DIN GS
                    • Напречно сечение 25 кв. mm.Дължина на кабелите: около 3.5 m прибл.Подходящ за бензинови двигатели до 5.5 л. и дизелови до 3 л.
                    • Произведен в съответствие с стандарта DIN 72553 Мек калъф за лесно съхранение.
                    • Прочетете внимателно указанията преди употреба.
                    • Производител: MICHELIN-Франция

Характеристики:

• EM Код: MICHELIN1047
                    • Производител:мишелин
                    • Тегло: 1.000 кг

Цена: 128.90лв.
                    Последно редактирано от Иво Томов; 25-01-17, 21:39.
                    Honda CRF 250 X
                    Touareg 3.0 TDI

Коментар

До пост №1: Светльо, кажи колко дълги ти трябват и аз ще ти направя един чифт, free of charge

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                        Защото кабела е многожичен. Ако измериш сечението на една жичка, определиш лицето и и събереш лицата на всичките, ще получиш верният отговор.

При нас имаме италиански гумирани електроженови кабели с 10 мм2, 16 мм2, 25 мм2, 35 мм2, 50 мм2. Не се удървят на студено.
                        Имаме и щипки за електрожен поне 3 вида.

Който иска - по телефона се уточнява дължината. Топчето е 100 метра.....
                        Я като специалисти кажете мога ли вместо с калай краищата да си ги запоя примерно с медно - фосфорен припой или с месинг ? Щото калая умира след време . Имам и преса за кербоване ама трябва специално да ходя да купувам кабелни обувки .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• KingofROAD
                          KingofROAD коментира
                          Редактиране на коментар
                          От медна тръБъ с подходящ диаметър могат да се направят кабелни обувки. Качественните КО така се и правят.

• sek.1
                          sek.1 коментира
                          Редактиране на коментар
                          Имам много медни кабелни обувки да запояване . Практиката показа че стават много по добре запоени със медно - фосфорен припой .

• KingofROAD
                          KingofROAD коментира
                          Редактиране на коментар
                          А няма ли да е по-добре да се кербоват с 8-10 тонна кербовка?

Може и да си ги направите, при мен има кабел на метър, 25 м2 са 7 лв, 35 м2 са 8,20, избирате си хубави и стегнати месингови щипки и след 20 минути си ги правите сами. Предимството е че може сами да прецените колко дълги са ви нужни. Цените ги давам за пример, в магазини за кабели вероятно могат да се намерят малко по-евтино.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Я като специалисти кажете мога ли вместо с калай краищата да си ги запоя примерно с медно - фосфорен припой или с месинг ? Щото калая умира след време . Имам и преса за кербоване ама трябва специално да ходя да купувам кабелни обувки .
                          Проблема със запояването с твърди припои (медно-фосфорен, месинггов и др.) е че точката на топене е близка с точката на топене на медта. Ти когато грееш жичките много лесно ще ги прегрееш (изгориш) и резултата няма да е добър. Другото което е важно е, че медните припои не са капилярни. Калаения припой при добре подготвена повърхност омокря много добре и се разлива хубаво и попълва идеално.
                          Когато дойдеш при нас ще сложиме кабелни обувки без никакъв проблем. Имаме разни обувки, преса, желание и добро чувство... Когато трябва имам и пота с калаен припой. Потата позволява да се напълни идеално с калай. За приятели работиме от рано до късно. Когато и да дойдеш си добре дошъл. Намираме с е на ул. Цар Симеон, пресечката със ул. Зайчар. Това е блок 331а. Входа е от Цар Симеон. Има възможност за спиране пред магазина.
                          За приятели имам и ограничено количество кабели втора употреба. Това са 25мм2 кабели от ремонтирани водни шлангове за МИГ-МАГ.
                          Последно редактирано от aig; 26-01-17, 06:12.
                          АИГ-Заваряване ООД
                          Заваръчни апарати "DEL"
                          http://www.aigwelding.com
                          0889 522 036

Коментар

И аз си направих пота пред няколко години. Когато правя нови по-дълги кабели за лебедки, задължително потапям кабелната обувка в пастата и после в потата. Гаранция за качество.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                              Проблема със запояването с твърди припои (медно-фосфорен, месинггов и др.) е че точката на топене е близка с точката на топене на медта. Ти когато грееш жичките много лесно ще ги прегрееш (изгориш) и резултата няма да е добър. Другото което е важно е, че медните припои не са капилярни. Калаения припой при добре подготвена повърхност омокря много добре и се разлива хубаво и попълва идеално.
                              Когато дойдеш при нас ще сложиме кабелни обувки без никакъв проблем. Имаме разни обувки, преса, желание и добро чувство... Когато трябва имам и пота с калаен припой. Потата позволява да се напълни идеално с калай. За приятели работиме от рано до късно. Когато и да дойдеш си добре дошъл. Намираме с е на ул. Цар Симеон, пресечката със ул. Зайчар. Това е блок 331а. Входа е от Цар Симеон. Има възможност за спиране пред магазина.
                              За приятели имам и ограничено количество кабели втора употреба. Това са 25мм2 кабели от ремонтирани водни шлангове за МИГ-МАГ.
                              То пота с калай и при мен имам ама с оксижена е по лесно и мързеливо На времето имахме бобинажен участък та още са оцелели някои неща . Задели ми два кабела . Сега като отида на работа ще погледна списъка дали се води в склада кабел ШКГД . По електрожените има ама сърце ми не дава да отрежа кабел от работещ електрожен въпреки че много рядко някой работи с тях . Аз работя като се наложи голям ампераж с триодината .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X