Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кабели за подаване на ток

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кабели за подаване на ток

Ей, ще ме накарате да сляза и да снимам моите самоделни кабели.
    Излязоха ми 40 лева, и ги направих инцидентно, през лятото. За състезанието в Русе, че вече имах горчивия опит от ползването на хладилна чанта с Пелтие... А си беше жега, та студената бира беше животоспасяваща.

Сега през зимата съм ги ползвал 2 пъти за мен(от мързел да сменя акумулатора на Форд-нисана, хубавия чака в гаража), и съм давал ток на няколко колеги и комшии. Отделно от това съм ползвал единия кабел като мост когато паля трактора или камиончето на 24 волта.Кабелите май бяха 16 мм2, не си спомням, а щипките ги купих от магазин на Редко. Бях се запътил за щипки за маса, но ми показаха тези. На външен вид-изобщо не хващат окото. От щампована(разбирай огъната на преса) ламарина, мисля, че е 3 мм, с червена и черна изолация, ламарината поДцинкована. Отначало реших да ги разгледам от учтивост, но когато стиснах щипките през торбичката, и видях силата на пружината, това съчетано с яката ламарина-изобщо не се колебах, а ги купих.
    В контактната част щипките имат събчета, които, ако се сложи щипката направо на оловния полюс-зъбчетата се забиват, и оставят следи. Понякога не мога да стисна с едната ръка щипката, та се налага да стискам с двете ръце.
    Та поне откъм контактно съпротивление съм що-годе добре.
    Не си спомням дали запоих кабелите към обувките, но май, че да... Та и оттам намалявам още малко пада.
    Току-виж, че съм се изравнил по съпротивление с "момчето" от темата за продажба.

Абе, що викате, че е момче, познавате ли го?
    Може и да е 50 годишен 120 килограмов мъжага...
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Щото сички сме момчета бе Кольо

Ха като си ербап, верни съпротивление на кабелите ти
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ъъъъъ аз съм с 50квадрата бивша "маса" от дългият комплект кабели за електрожена.Добри щипки по 10лв комплекта.Много сериозни пружини,медни накрайници.
        Обувките са ми медни от едното време.След монтажа съм ги налял с калай.
        Всичкото това с дължина 4м.Направени в пакет със изолирбанд през 30см и преосигурени със свински опашки.
        От както ги има са давали ток на какво ли не и грижа с друго освен с дължината не е имало.
        Следващите ще ги правя 5 метрови,че като се налага давам ток на някой от камионите не винаги имаме достъп и е мъка.
        И те така.
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

Снимай Коле да видим. И да си намериш гумичка да стискаш да ти заякнат ръчичките.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Ха като си ербап, верни съпротивление на кабелите ти
            Ааа, аз изобщо не съм ербап.
            Ако си забелязал-винаги имам свое мнение, но когато стане сериозен спор-приключвам.

А съпротивлението нямам как да измеря, с обикновен мултицет няма да даде реална стойност.
            Обаче нали знаеш-аз съм практик, и съдя по резултатите.
            А те говорят силно в полза на това което съм написал-подаден ток на няколко колеги и комшии, за мен два пъти, и забравих да пиша, че лапето ги взема, ама един ли два пъти ли... И все работят безотказно, като паленето на двигателя се осъществява почти изцяло с ток през кабелите. Почти не сме чакали да се зареди акумулатора на автомобила-реципиент. Колкото е нужно за обчайното суетене, и да се влезе и да се завърти ключа.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Ей, ще ме накарате да сляза и да снимам моите самоделни кабели.
              ...
              Караме те.

Пък темата ще ме накара да измеря съпротивлението на мойте, но нямам с кво.
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                Караме те.
                Ще имаш да вземаш... Вече съм на две ракии, и колкото там винце, та да се вдигна да слизам в снега, да оставя весело горящата печка, за да разпъвам кабели и да ги позиционирам за снимка? Абе ти наред ли си?

Утре, ако не забравя.

Коментар

Ще имаш да вземаш... Вече съм на две ракии, и колкото там винце, та да се вдигна да слизам в снега, да оставя весело горящата печка, за да разпъвам кабели и да ги позиционирам за снимка? Абе ти наред ли си?

Утре, ако не забравя.
                  Е, кат не поддаваш, утре.

... ма и аз да бЕх, и аз така !

Коментар

Първоначално публикуван от Flywheel Преглед на мнение
                    ...
                    1. Вижте в интерент как се свързват правилно. Не е - към - , + към + на двата акумулатора. Това не е опасно, но води до излишни загуби. На автомобила с изтощения акумулатор закачете щипката някъде по мотора на здрава "маса". Така ще избегнете пада на напрежение между минуса на изтощения акумулатор и "масата" на двигателя.
                    ...
                    Баш това, с някой дето почти знае за какво са педалите (на автомобила ), може да е изключително опасно.
                    Доста, що годе, грамотни хора постоянно разменят полюсите на акумулатора, а ако някой калъф трябва да подбира добра маса по двигателя, и то в тегав момент, щом се е стигнало до кабели, директно си е светнАл !

А пък според един олигофрен, който си мисли, че е мярка за всичко, нямало значение кой цвят на кой полюс се слага.

Коментар

нямало значение кой цвят на кой полюс се слага.
                      Това попада в голямата категория "когато аз го правя, може".

---
                      На съвременен двигател с шумозаглушителна обвивка и 7-8 ремъчни шайби отпред издирването на сгодна маса за щипка не е тривиална задача.

А за размяна на полюсите - спарки и дедо владо (видни електрончици и двамата) успяха да заредят по един акумулатор наопаки и после да поизгорят нещо с него.

Коментар

А пък според един олигофрен, който си мисли, че е мярка за всичко, нямало значение кой цвят на кой полюс се слага.
                        Ми така си е де.
                        Това с цветовете е направено именно за олигофрените. Като за маймунките-"червеничкото-на дебелата клема, черничкото-на тънката. И на другия акумулатор същото!!!"
                        Ами ако сложим черното на плюса, а червеното на минуса, и спазим същото за другия акумулатор-какво ще стане-цветен кабум?

Да кажа-някой (може и да е олигофрен, де да знам) е сложил червен кабел на минусовата клема на камиончето(Форд транзит), и при опити да ми подават ток други хора(познавам ги, уж не са олигофрени, амаааа...) авързват плюса на машинката си към червения кабел.
                        И следват пушеци и мЪгли... после май и машинката не дава ток...
                        Аз не съм виновен с нищо, просто исках да ми подадат ток, а "този" се изпъчи с каква машинка бил си купил...
                        Известен е тук, макар да не пише много...
                        После някой друг(не си спомням кой) пак се обърка заради цвета, и ме обвини, че съм сложил червен кабел на минуса. А аз даже не съм пипал там.
                        Но в нормалната техническа грамотност е да се ползваш не от цветове, а от знания. Ма кой да гледа...

Коментар

За екшън имаме 15 метра 2 квадрата,за нормални 8 метра 8 квадрата.Лошото на първите е,че тежат и са 4 пъти на цената на вторите,ток мога да давам на ТИР обаче.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Ми така си е де.
                            Това с цветовете е направено именно за олигофрените. Като за маймунките-"червеничкото-на дебелата клема, черничкото-на тънката. И на другия акумулатор същото!!!"
                            Ами ако сложим черното на плюса, а червеното на минуса, и спазим същото за другия акумулатор-какво ще стане-цветен кабум?

Да кажа-някой (може и да е олигофрен, де да знам) е сложил червен кабел на минусовата клема на камиончето(Форд транзит), и при опити да ми подават ток други хора(познавам ги, уж не са олигофрени, амаааа...) авързват плюса на машинката си към червения кабел.
                            И следват пушеци и мЪгли... после май и машинката не дава ток...
                            Аз не съм виновен с нищо, просто исках да ми подадат ток, а "този" се изпъчи с каква машинка бил си купил...
                            Известен е тук, макар да не пише много...
                            После някой друг(не си спомням кой) пак се обърка заради цвета, и ме обвини, че съм сложил червен кабел на минуса. А аз даже не съм пипал там.
                            Но в нормалната техническа грамотност е да се ползваш не от цветове, а от знания. Ма кой да гледа...
                            До някъде може и да си прав, ама идеята е да е бързо и лесно, или поне аз така обичам.

На мойте щипки си пише с големи символи + и - , ама не се сетих и това да щракна.

Коментар

Добре де, не е цвят а символ.
                              Какво ще стане, ако не спазиш символите, но спазиш полярността?
                              Ще си свършиш работа.

Изобщо-моята фолософия в живота е да не се надяваш някой друг да мисли вместо теб, и да ти казва кое как трябва, и кое не трябва, а да мислиш, и да си готов да се справиш с всяка малко по-елементарна ситуация.
                              Като пример-(чувал съм само, не съм пряк свидетел, или действащо лице)нейде из така лелеяния запад не можело сам да си смениш изгоряла крушка на фара, или да си смениш сам спуканата гума.
                              Ми това е ярък пример за възпитаване на олигофрени.
                              С цялото ми уважение към гарманци, французи, швейцарци, и вс....
                              Последно редактирано от Кольо; 23-01-17, 20:51. Причина: Запетайката, запетайката...

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                За екшън имаме 15 метра 2 квадрата,за нормални 8 метра 8 квадрата.Лошото на първите е,че тежат и са 4 пъти на цената на вторите,ток мога да давам на ТИР обаче.
                                Босе бъркаш квадратите нещо.Това 2,това 8 квадрата са жици дето са ммммммм тънки бе деа.
                                А аз на тирове редовно давам и да ти кажа 50 квадрата по ми се виждат добре.
                                Няма страшно в умирачката...
                                Страшното е да си жив!...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X