Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Размисли за управлението на лебедката с елементи на ентусиазъм

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Размисли за управлението на лебедката с елементи на ентусиазъм

И лакът не може чак така да събори сметките. Ще го помислим.

Коментар

Тема за размисъл - самоделен BLDC.
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Снимах ви контактора на MileMarker с едни цигарки за ориентир. Като пуснете производството се съобразявайте с размера.

Намерих и някакви уж читави китайски разрешаващи. От тия с капачетата взех повече. Стопа е готин. Натискаш и после само с ключ излиза.

Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

колеги, има едни 100 амперови релета(руски) импулсно държат кам 1000 а на 12 волта, недостатъка е че са само но и е нужно 4 броя

Коментар

Първоначално публикуван от maxsound Преглед на мнение
            колеги, има едни 100 амперови релета(руски) импулсно държат кам 1000 а на 12 волта, недостатъка е че са само но и е нужно 4 броя
            Твърдотелни? И на каква цена? И къде ги продават?

Иначе, на описанието отговаря и релето на стартера на Жигули. Което да, ползва се в лебедките.

Коментар

Ясене, на мене ми трябва поне 5-600А на 'импулси' по 2-3 минути.
              Това за твърдотелните как го измисли?
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

леко се подразних от новия колега, който няма навик да чете темите.

Коментар

Пичове, малко поизтървах темата с това местене и прекръстване. Обаче тъкмо в момента се бъзикам с един тягов електромотор - не е лебедка, но е на същия принцип и възникнаха няколко въпроса. Ако някъде нещо повтарям, не се сърдете.
                  Първо - какво се уточни, трябва ли и на лебедката плавен старт, ама наистина? Щото все повече си мисля, че не и трябва, но все пак ми липсва достатъчно опит, за да го кажа уверено.
                  Второ, колко все пак остава номиналния ток? 500А? 700? Пиковия отделно, но той не е толквоа интересен.

С новите транзистори на ония веселяци от Интернешънъл Риктифър, нещата изглеждат все по-интересно. За 24 волта ще имам точни данни до 2-3 дни, с все плавния старт, за 12 - ако остане време. И излишни кинти за транзистори де, че и те са си е...и майката като цена.
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Извинявам се че съм подразнил Ясен. Само дето не разбрах с какво. Винаги се стремя да спазвам добрия тон и да не се заяждам по форумите.
                    Това което имах в предви са специални, водят ги авиационни контактори. Не се изразих правилно. Не казвам , че ще стане с конкретните релета-нужна е проба. Мога да попитам дали може да ми донесат 4. Колко ампера е консумацията на лебедката при натоварване-мерено ли е (амперклещи)? За съжаление контакта на релето е с по голяма проводимост от транзистора и повечко издържа претоварване. Може да се окаже, че тези релета са слаби-тоест да залепнат. Нужна е проба.

Коментар

Подразних се, защото сведенията ги има по-горе. В началото на темата се говори за едни 500-700 ампера и не са нужни амперклещи за целта, защото тези неща са написани на етикета, а и се предвиждат преди закупуването на лебедката, акумулаторите и други възскъпички детайли.

Отделно, че джипарството си има специфики - например, че щатните режими са само пожелателни. Твърде често лебедката се включва с ясното съзнание, че претоварена. Тогава токовете може да са и двойни.

Коментар

за въпросните релета- силовите изводи са с 6 милиметра болт. Ясене, ако прецениш, ще направя всичко възможно да ти пратя 4.

Коментар

Ясене, какво стана с плавния старт. Трябва ли или не?
                          Освен това - лебедката назад не върти натоварена, нали? Или има изключения?
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                            Освен това - лебедката назад не върти натоварена, нали? Или има изключения?
                            Ако осигуряваш себе си или някой друг на спускане би трябвало да е натоварена
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Плавният старт е излишен, а и кошмарен за организиране с тези токове. Самата думичка "индуктивност" ме потиска.

Лебедката назад, и да върти натоварена, това става с някаква отделна спирачка. Идеята да зареждаш акумулаторите с ток 2-4С е силно непродуктивна, а и взривоопасна.

Първоначално публикуван от maxsound Преглед на мнение
                              за въпросните релета- силовите изводи са с 6 милиметра болт. Ясене, ако прецениш, ще направя всичко възможно да ти пратя 4.
                              Благодаря, но точно аз съм малко неудачен за тестване на решението. В момента лебедката ми е последна грижа, а и нямам такава тежка кола, която да иска лебедка за 500А. Колата ми е пък предпоследна грижа, така че скоро няма да имам по-тежка.

6мм са болтовете и на стартера от Жигули, споменат по-горе. Там максималният ток е около 150 ампера, пусковият - около 500, а нямат и много резерв.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                                ...С новите транзистори на ония веселяци от Интернешънъл Риктифър, нещата изглеждат все по-интересно...
                                Кажи нещо по-конкретно де...
                                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X