Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво сипвам в нафтата и защо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво сипвам в нафтата и защо?

Дизел , личен нямам
    Да споделя , обаче нещо , което видях в Казахстан , миналта зима.
    Имаше голям проблем с машините , само 1 нямаше, ама тя си имаше електрически подгрев
    На останалите , слагаха добавка.
    В началото имахме проблем ... въпреки зимната нафта и добавката , всички машини почнаха да замръзват, не говоря само за Камиони и коли , ами всичката механизация.
    Караме се ние на ГСМ-чика , да не е спестил от добавката .... оня дига рамене и вика не бе , ето гледай ще сложа още пред теб. Накрая един от местните ни обясни, че добаваката , трябва да се смеси с топла нафта и така да се пуска в цистерната , иначе не работела. Стори ми се странно , ама пробвахме и се получи.
    Не знам това , дали е за техните добавки , защото пробвахме няколко вида , даже едната беше американска, или по принцип за висчки виодове , ама го видях с очите си как работи този метод.
    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

А, нищо не мисля. Просто не съм усетил ползата от тях. На бензин категорично не миришат. И на студено, точно когато ти трябват често самите те са с консистенция на сопол, та не можеш да ги сипеш, а и да можеш файда йок. А да си правя график кога да си взимам добавката от вкъщи, щото ще ходя да зареждам - айде нЕма нужда.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Отваряш даташита и то си пише какво има.

Иначе всякакви добавки вършат работа основно преди да е замръзнала нафтата. После става ама трудно.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз моята все в колата я държа, ама зимата става весело като стане на сопол(бтв БДЦ-то си беше течно ,но помътня) слагам тубичката под пасажерската седалка(там имам въздуховод) и се стопля прилично до бензиностанцията. Проблем не съм имал, е Ако ми замръзне нафтата ще боцна бензинец много ясно.
          Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
          Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
            Някой има ли вече опит и впечатления от т.н "невероятна добавка Дизел-Юнак".
            Чета по други форуми и оставам с впечатление,че никой не я е пробвал,а хвалбите и са единственно във ФБ на създателя и Мермерски
            Поръчах по едно шише за проба, изгорих по един резервоар нафта с тая добавка.... ми разлика не усетих ни преди, ни по време на, ни след добавката.
            Експеримента проведен на киа 2.0 црди и на дискавъри 2 тд5.
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
              Поръчах по едно шише за проба, изгорих по един резервоар нафта с тая добавка.... ми разлика не усетих ни преди, ни по време на, ни след добавката.
              Експеримента проведен на киа 2.0 црди и на дискавъри 2 тд5.
              Ми то не става от раз, трябва поне пет поредни резервоара с добавка, и после през един, но редовно !

Ако на някой му е по-капризна печката, просто ползвайте читави бензиностанции.
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

За нафта и въобще за двигатели има различни добавки. Някъде тук бях писал за системата на немците познати в Германия като Витамини за вашата кола
                Първата добавка е за почистване на дюзите и гориво проводния тракт
                Втората за промиване на двигателя преди смяна на масло и третата допълнителни добавки към маслото след смяна за поддържане на двигателя в добра кондиция.
                Има и добпълнителна добавка за прехаване на нагара и отложуенията по колектори ,турбо и клапани.
                На майтап направих цялата процедура на старата Астра 2.0 дизел 2000 година на 390 000 км. Сега чакам резултата , когато я купих с 10-40 харчеше по 3 литра масло на 10 000 км След смяна и подкарване с 5-30 свали на 2 литра и така вече 180 000 км. След процедурата е на 2500 км от смяна и все още маслото стои на максимума.
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от Георги Крумов; 16-10-18, 16:04.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
                  Ми то не става от раз, трябва поне пет поредни резервоара с добавка, и после през един, но редовно !

Ако на някой му е по-капризна печката, просто ползвайте читави бензиностанции.
                  Не става то... а като сипеш кофти нафта или хубава нафта как става още от първия резервоар [emoji1][emoji1]
                  То като изгоря 200-300лв в добавки и ще почна да си вярвам че са чудодейни... [emoji1]
                  I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Първоначално публикуван от mmtrance Преглед на мнение
                    Не става то... а като сипеш кофти нафта или хубава нафта как става още от първия резервоар [emoji1][emoji1]
                    То като изгоря 200-300лв в добавки и ще почна да си вярвам че са чудодейни... [emoji1]
                    Плацебото е голяма ралта, ша знаЙш, особено ако си дал мнооо пари за нещото !

P.S. А това за парите, в събота май пак ще се возим с приятели с 37"-ци и блокажи, а аз пак ще съм само на задно, че ми ремонтират предният кардан.

Коментар

Ако само се возиш,няма проблем.
                      Който кара,да му мисли.
                      И да,добавка се слага на топло време,замръзне ли не помага.
                      .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                      Киа спортаж2000тди 98г
                      Ауди А3 1.9ТДИ
                      Каравана Аdria 390Q

Коментар

Ми возя се, и ме кефат разходки на въздух, а не блъскане у калищака, за което бавни и спаднати гуми ми вършат перфектна работа и без предно в Стара планина.

Относно добавките, всичките модерни и умни дизели наистина са по-капризни, но ако няма вода в нафтата, малко бензин през зимата е напълно достатъчно да не се притесняваш.
                        Ако все пак някой е дал 200-300лв за добавки, както каза и колегата, по-добре е да е с впечатление, че работят и е имало смисъл от тях, та да спи спокойно.

... и не казвам, че няма работещи добавки, но цената е такава, че като я калкулираш в/у всеки литър излиза, че е по-добре да караш бензин.

Коментар

Има добавки дето са доста скъпи заради рекламата вложена в тях. Дали става е отделен въпрос.Тези за които разправям комплекта трите влиза в 30 -35 лева. Аз по принцип съм скептично настроен към добавките дето уж ремонтирали двигателя. Но качеството на нашите горива е такова ,че остават много отлагания и мръсотии по системата, а и двигателя образува доста повече нагар. Така че я разбирам философията на OWS- да ти поддържа двигателя чист ,а това съответно дава по добри условия на работата му. Тази добавка за почистване на дюзите я сипах в Германия и за 1800 км с българска нафта ми даде 12 литра икономия. Българска ,защото си нося туби и си я сипвам там . Иначе не ми признават ДДС то от чужбина. Така че съм убеден ,че работят.

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
                            Погрешно те разбирам или мислиш,че се опитвам да правя реклама?
                            Питам за мнение от някой престрашил се,ако има такъв де.
                            http://www.fiatforum.bg/showthread.p...BD%D0%B8%D1%8F

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Вече съм ти обяснявал защо е така. Ядове берат тия които ползват нафтови коли рядко.
                              Може ли и на мен да обясниш, защо се получава така ?
                              Ако е сипан дизел лятото и се опитаме да го запалим зимата ясно, ама какво ще стане с горивото, ако не се кара колата 2 седмици примерно ?

Коментар

За 2 седмици лятото - нищо. За 2 седмици зимата - може и нафта, която иначе не прави проблеми, да започне да прави - даваш и време добре да утаи и сепарира всичко дето не е зимно в нея. А такова почти винаги има.

Отделно коля, която се кара малко, рано или късно приключва с утайки в резервоара и навсякъде по горивната система. В тоя смисъл кола, която се кара рядко се държи с не много гориво (но пък и не съвсем празна) и се долива колкото да ти свърши работа и да дойдеш до изходна позиция. Това ти гарантира по-прясно гориво + евентуално наличие на място за читаво такова или бензин, ако тръгне да създава проблеми.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X