Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Биодизел - може би горивото на бъдещето!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Значи пали трудно само като е топла ,мисля че звука на двигателя е по-приглушен,а дали е по-икономичен ще видим след няколко дена-изминал съм над 400 км,ама има още много от тая пуштина

Коментар

• Преди да има можещи има пробващи производители
      Технологията ми е почти ясна само прбата /анализа/ на горивото ми е дива Индия ако някой има технологията за тестване да помогне
      Това с което е карал return може и да не е биодизел а има едни нашенци който продават супер некачествета нафта с масло като биодизел та да не е попаднал на тях. С тази смес и нафтова горелка не можах да запаля.
      С биодизела би трябвало за палиш по трудно на студено, също и с маслото но подгрето над 60 гр С би трябваро да е ОК. Падането на мощността също е от лошо гориво също и заглъхването на мотора.
      return ако си сигурен, че това е биодизел добави му вода в един буркан от лютенида и разбъркай в съотношение 1:1 . След 15 минути трябва да се отделят биодизела и водата с много тънък слой. Дебел ли е разделителния слой и жълта ли е водата не карай засега с него, а и трябва колата да ти попушва

Някой знае ли как се тества биодизел и има ли преведени тези евросертификати

Коментар

• Първоначално публикуван от tihpan
        Преди да има можещи има пробващи производители
        Технологията ми е почти ясна само прбата /анализа/ на горивото ми е дива Индия ако някой има технологията за тестване да помогне
        Това с което е карал return може и да не е биодизел а има едни нашенци който продават супер некачествета нафта с масло като биодизел та да не е попаднал на тях. С тази смес и нафтова горелка не можах да запаля.
        С биодизела би трябвало за палиш по трудно на студено, също и с маслото но подгрето над 60 гр С би трябваро да е ОК. Падането на мощността също е от лошо гориво също и заглъхването на мотора.
        return ако си сигурен, че това е биодизел добави му вода в един буркан от лютенида и разбъркай в съотношение 1:1 . След 15 минути трябва да се отделят биодизела и водата с много тънък слой. Дебел ли е разделителния слой и жълта ли е водата не карай засега с него, а и трябва колата да ти попушва

Някой знае ли как се тества биодизел и има ли преведени тези евросертификати
        http://journeytoforever.org/biodiese...e.html#quality
        На този адрес има прекрасен начин за тестване на биодизел. Между другото разгледай сайта(разбира се ако не си го правил вече). Има доста интересни и бих казал прости за изработване неща. Поздрави
        ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

• Колата въобще не пуши,даже и с това гориво, не мирише на скара,бира..нищо не мирише/да не забравяме че тя и толкова харчи-1,4 тди /.

Коментар

• Ехо!? Нещо се умълчахте!
            Гледам никнат като гъби производители, дистрибутори, чужди компаний инвестират.... Дайте някакви впечатления от първа ръка освен колегата с Шкодата, който според мен е бил доста смел с този нов дизелов двигател! Какви цени срещате, защото аз като чувам цени от сорта на 1.50 - 1.55 без ДДС мисля че си губи смисъла...

Коментар

• Първоначално публикуван от Паджеровод
              Ехо!? Нещо се умълчахте!
              Гледам никнат като гъби производители, дистрибутори, чужди компаний инвестират.... Дайте някакви впечатления от първа ръка освен колегата с Шкодата, който според мен е бил доста смел с този нов дизелов двигател! Какви цени срещате, защото аз като чувам цени от сорта на 1.50 - 1.55 без ДДС мисля че си губи смисъла...
              Първо-цената е 1,3 с ддс/за този дизел ,дет сипвах/.Второ -другите дизели си го хапват перфектно/4ист дизел,турбодизел-без помпа дюза/.
              Аз след като го изгорих,повреди по колата не съм имал-сега си работи добре/с нормален дизел/

Коментар

• Любима тема напоследк за мен От две години се придвижвам на мазнини/ олио / и за сега нямам сериозни оплаквания. Двигателя е с предкамери и това определено улеснява процеса, но сега ми се явява нов проблем TD5 на ЛР Ако някой има опит с алтернативни горива и помпи дюзи, ще съм му благодарен да сподели. Всъщност не толкова помпа-дюзата ме притеснява, колкото електрическата подаваща помпа в резевоара. Вискозитета ще я убие за часове, да не кажа за минути Сега умувам с какво да я заменя, но се оказва не толкова просто.

Коментар

• Щом се придвижваш с олио, виж тук : www.monopoel.de
                  Подкачващата помпаа е Facet, има май и други.
                  Ако четеш френски -- www.oliomobile.org/forum

Коментар

• Първоначално публикуван от Смилян
                    Любима тема напоследк за мен От две години се придвижвам на мазнини/ олио / и за сега нямам сериозни оплаквания. Двигателя е с предкамери и това определено улеснява процеса, но сега ми се явява нов проблем TD5 на ЛР Ако някой има опит с алтернативни горива и помпи дюзи, ще съм му благодарен да сподели. Всъщност не толкова помпа-дюзата ме притеснява, колкото електрическата подаваща помпа в резевоара. Вискозитета ще я убие за часове, да не кажа за минути Сега умувам с какво да я заменя, но се оказва не толкова просто.
                    Струва ми се, че поемаш неоправдан риск с този нов двигател. Това, което ще спестиш е нищо в сравнение с това което можеш да загубиш. Да сипеш биодизел е едно, но олио...

Коментар

• Първоначално публикуван от Паджеровод
                      Струва ми се, че поемаш неоправдан риск с този нов двигател. Това, което ще спестиш е нищо в сравнение с това което можеш да загубиш. Да сипеш биодизел е едно, но олио...
                      Съгласен съм с теб и за сега нямам намерение да счупвам двигател на 30 000км. И все пак много ми е интересно как точно може да се преправи и да работи безболезнено на олио. Що се отнася до "старите" дизели /Audi 100 cc- 2000,5 cil./ системата е отработена и безпроблемна. До момента съм минал близо 60 000км, като на 30 отворихме двигателя...нищо странно, затворихме го и продължавам

Коментар

• Първоначално публикуван от Петърчо
                        Щом се придвижваш с олио, виж тук : www.monopoel.de
                        Подкачващата помпаа е Facet, има май и други.
                        Ако четеш френски -- www.oliomobile.org/forum
                        Благодаря за линковете, преди две години си купих от monopoel топлообменник, останалите чаркове се намират и тук на прилични цени. Помпите на Facet са неприемливи...вдигат зверски шум и не е комфортно, по скоро мисля Hardi да ползвам. Всъщност за TD5 нито едната, нито другата вършат работа До колкото знам потопената в резервоара помпа е двурежимна 2 и 4 бара в зависимост от режима на двигателя и се управлява от електрониката на двигателя. За сега идеята е зъбна помпа въртяна от електродвигател с малко нагаждане към управлението/ датчици за налягане и допълнителна електроника за поддържането му в допустимите граници/
                        Но първо да взема Discovery-то, че ми се изчака чакалото

Коментар

• Ще ми се видя, ако може, Ауди-то и да поговорим за олиото.
                          П.

Коментар

• Първоначално публикуван от Петърчо

Ще ми се видя, ако може, Ауди-то и да поговорим за олиото.
                            П.
                            Няма проблем. Трябва да се уговорим нещо за почивните дни, но тази седмица ще пътувам.

Коментар

• проверено е и работи . камаза ми вече има повече от 2000 км
                              който се интересува да ми звънне на 0888 437 279. ще го избера да не го набутвам
                              ______________ ___

Коментар

• Първоначално публикуван от Цветан Цонев
                                проверено е и работи . камаза ми вече има повече от 2000 км
                                който се интересува да ми звънне на 0888 437 279. ще го избера да не го набутвам
                                ______________ ___
                                Само не разбрах на какъв тип гориво работи щото темата се разводни.
                                На олио или биодизел?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X