Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Биодизел - може би горивото на бъдещето!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Айдеееееееее...

Малко ви трябва и ше разцъвтим! Стегнете се! Тва филтриране със фритюрника на швабата него разбрах нещо дай се поровим в техния клуб и да ги питаме ама за целта е нужен линк на клуба! Доста тарсих из гооглето и гледам че в българиа се произвеждат инсталации чрез които се добива такова гориво пуснах 1-2 писма дет имаше майл за справка но уви за сега няма отговор! Те разбира се са за промишлени количества от горивото, но неми пречи да драпна един заем и да направа една биостанциа секи ще го предпочита ако е на цената на която казвате дори аз!
    4ао и касмет аз продалжавам да се рова
    Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

В никой случай не се заяждам. Обаче ако си пратил писма с тоя правопис, със сигурност няма да ти отговорят.
      Ех, а аз и заеми не мога да взема(((

Коментар

Бе несе обиждам споко!

Аз така си говора вав форумите и сред приатели! Иначе писмата беха в стил професор в софиискиа
        4ао
        Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

За сега на български намирам само смислени съвети как се отглежда рапицата и др. маслодайни Читаво инфо за инсталации никъде не можах да открия. ЕЙ тва ноухау го пазят все едно е за атомна бомба (то май е с по-голяма мощ от АБ) Някви инженери са описали разни процеси дето ако ги разбира човек може да се окаже че са чиста проба ала-бала, но за самата инсталация нищо конкретно.
          Тва с биодизела май не може да стане в задния двор Правя едни сметки и излиза че само стойността на суровината (ако се купува ) дава на крайния продукт стойност малко над 1лв. :x
          Ако ставаше номера тогава всичко живо щеше да кара с дизел забъркан в задния двор.
          2010 CRF 250 R

Коментар

към мазнината от фритюрника която се филтрира има определени изисквания
            в нея не бива да има даже и следи от оцет или други замърсители
            и трябва да са пържени само картофки или подобни ако е пържено месо или риба се образуват едни съединения които хич не са полезни за двигателя и помпата
            за това много е важно да имате доверие на мястото от където ви дават мазнината
            те за това немците я взимат от БУРГЕР КИНГ или МАК ДОНАЛДС
            ОСВЕН ДА ГОВОРИМ СЖОРО ХАДЖИЕВ ДА НИ ДАВА МАЗНИНАТА ОТ НЕГОВИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ

Коментар

Ако в заведенията на Жоро не пържат картофки - да почват.
              2010 CRF 250 R

Коментар

Биодизела не знам в заден двор дали става но вече имало големи ферми където си правели част от горивото за тракторите
                естествено по на запад от наште земи
                накъде отвъд "голямата вода"
                а и в европа вече ги подхващали
                между другото оказва се че в щатите много яко ползват биодизел
                повишавал цетановото/май така се казваше/число на нафтата
                смазва по добре
                има по ниски вредни емисии

А сега ето ви една задачка закачка
                познайте с какво гориво е работил първия дизелов двигател на Рудолф Дизел който той е показал за пръв път на изложение

Коментар

Не знам за изложението. Първия е работел със смлени въглища. Обаче течността се подава по-удобно, тогава и параходите са минавали от въглища на мазути, и са измислили нафтата.

Коментар

не тоя дето е работел със смлени въглища е бил съвсем в началото
                    експериментален така да се каже но много бързо се износвал от твърдите частици в въглищата
                    аз попитах за първия реално действащт двигател показан пред общественността

Коментар

Сигурно с рициново масло. Може и със спирт в него. Или етер.

Коментар

студено
                        първите двигатели на ото са ги пускали със спиртни смеси
                        а първия двигател на дизел е работел със......фъстъчено олио

Коментар

Много американско ...))

Коментар

мдааа...
                            даже дядо рудолф си помислил че ей ся вече фермерите удариха кьоравото
                            ама не би
                            на много места по света с просто копване и....буффф извира черното злато
                            без пари ..евтиния
                            поне докато около 74г арабите не се усещат и шейха на иран доколкото знам решава че му трябват повече пари.....

Коментар

Айде, мислете го това гориво, че имам бая служебни коли, а фритюрниците работят денонощно
                              Срамота е толкова пари да отиват в канализацията!
                              Ендурото и сексът не са шега работа !
                              -------------
                              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                              http://crazy-job.com

Коментар

АЙДЕЕЕ В БГ вече се появи нов петролен т.е. фритюрен бос

Примерно заглавие в пресата: Екодизелов бос финансира съмнителна групировка мотористи наричащи себе си "Ендуристи"
                                2010 CRF 250 R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X