Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Биодизел - може би горивото на бъдещето!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Доста информация за биодизела открих из нета тия дни
    Къде отиде тоя сайт ....
    Митков, виж някое от по-предните ми мнения. Там трябва да го има линка
    2010 CRF 250 R

Коментар

• Първоначално публикуван от Стефан
      ............Хм. В краен случай съм съгласен и на химичка. Задължително снимка!)))))))))
      Може и млада учителка по химия, но да ги разбира нещата
      2010 CRF 250 R

Коментар

• Може, може, нищо че млада! За делото ще се постараем!

Коментар

• пичове химичките обикновенно са ....ааа ..малко кофти

Коментар

• Първоначално публикуван от go go go
            синтетичния бензин би могъл да е в пъти по - евтин от нормалния, но никой не си дава зор да го произвежда, защото някой петролен шейх ще остане безработен.
            Той беше 2 пъти по-евтин, но за онези, които го вземаха на едро и направиха сумалък пари от тази разлика, а ние си го купувахме на цената на нормалният, тъй като го смесваха с него и ни го продаваха
            Имаше една известна комедийна пародия: Събрани са римският Сенат и се карат помежду си, а само един сенатор протестира, че не е справедливо богатите да трупат още богатства, а народа да мизерства. Изведнъж всички утихват и в хор заявяват:" Народа да го духа!" и продължават своята си кавга.
            Така, че ...
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

Коментар

• Позор, колега! Аз мислех че работиш по случая с химичката!
              Млада, хубава, умна, ква да е, работа да се върши! Търси в астрийвско, може там по-да ги има.
              )))) Приятно прекарване!

Коментар

• Ето малко развитие по тематаhttp://www.diybiodiesel.com/site/1330247/page/536275

Коментар

• Абе..

Тва ного сложно аз немам кола(в ремонт е) и съм в застой малко иначе ще видите кво права
                  Но тва ного ми се вижда сложно един казан за ракия ще върши работа май!
                  4ао
                  Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

• )) Много американско) Купуваш от Млад техник всичко наготово в сандъци, разкарваш опаковката, гледаш учебно филмче, и после цял живот разправяш че сам си го направил ...
                    А иначе идеята е точно това. Само дето в нашия случай всичко трябва да си се проектира от нулата, щото в магазините освен табела "Всичко за ....." на вратата, вътре има продавач с лека - средна олигофрения и нищо друго ...

Коментар

• хора не си играйте с химикалите, ще стане беля, ще доиде пожарна

сигурен съм, че някаде в сейфа на някой петролен шейх я има цялата разработка и си стои там и чака да свърши нефта
                      drive alive

Коментар

• Поизоставили сте я тази тема. ;-) Ото Дизел си е замислил двигателя за растителни масла и едва след смъртта му го преработват за минерални ... Май си заслужава усилията. Поне аз повече от година карам на биодизел и комплексния ефект е повече от положителен.
                        ;-)
                        А в Европейските страни има задължителен процент консумирани биогорива ... В България се произвеждат доста, но повечето заминават за Европа, останалата част - по-малко от 1% - е за собствена консумация ...

Коментар

• от каде ги земаш да караш с тех и на ква цена? много ме интересува!

Коментар

• Така-а-а..Моите шофьори караха с био-дизел,но цената му стана 1,35 и трудно се намира.Аз се свързах с моя съученик,който го произвежда,но още не съм наливал на Нисана,защото трябва да му сменя всички гумени маркучи със силиконови,а освен това имало в помпата някакъв гумен пръстен,който след няколко месечна употреба на био се разтварял ,така че засега СЕ ВЪЗДЪРЖАМ.

Коментар

• еееее

да каже формулата тоя твоя човек де! Всмисал ние формула знаем ама от кое по колко и как
                              4ао

Коментар

• ами да ви кажа честно, и аз се запалих по тази тема и вече съм набавил материалите - метанол, сода каусик, използвано олио (на приятели от ресторанта), само остана някакъв спирт който служи за точното определяне на количеството сода при реакцията, че това било видиш ли много важно за да не се получават нежелани остатъци при единя случай (предозиране) или нерегирали компоненти (при недостатъчно кол. сода). Тези дни като остане време ще потърся и този спирт, и малко лабораторна стъклария - колби, мензури и др. че ще трябва да се дозира точно . Само проблема ми е с меренето на содата каустик че там за 1 литър около 3-4 грама как ще ги меря в домашни усливия трудна работа, май трябва да посетя някой бижутерски магазин, ама там ще ме вземат за луд

Та така с този биодизел - аз продължавам да търся материали и като проведа някой експеримент ще докладвам тук, а пък после ще го пробвам на Пежото, ама трябва да събера кураж, че много хубаво си работи машинката, та да не и съкратя жизнения път по нашита пътища

Ей в този сайт има практическа информация за забуркване на биодизел:
                                http://journeytoforever.org/biodiesel_make.html#start
                                Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                                LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                                Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X