Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Биодизел - може би горивото на бъдещето!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• БРАВО на radcom
    Тоя линк дето си го дал е супер. До сега не бях срещал толко пълни описания. Само дето са на ингилизки Ще ми се скъса речника да търся думичките докато изчета всичко
    2010 CRF 250 R

Коментар

• ЕВАЛА

Е тва беше най-доброто попадение досега! БРАВО!
      Ще напрайм най-после горивце...
      4ао
      Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Коментар

• А метилов алкохол ( метанол ) от каде може да намерим! Аз преди години търсех за едни двигатели да въспламенявам и неможах да намера! Плюс това метанола е много опасен... може да ослепеем при неправилна опотреба то май и затова го няма никъде! Та каде го намирате вие това?
        4ао[/code]

Коментар

• Търси в спиртните фабрики на захарните заводи.В Горна имат и доколкото знам е отпадъчен продукт , но повече инфо нямам.

Коментар

• на кое казваш горна?
            4АО

Коментар

• Защо не минеш първо през някоя аптека и до някой магазин за химични реактиви?
              Метанол или Метилов спирт - стига да имат добра концентрация ...

по-късно може да пусна телефон ... ако открия ...
              Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

• А на биодизела конкуренцията ще са вървящите с водород автомобили

Коментар

• в България след 200-300 години може! Но в момента невиждам алтернатива за такова развитие дори и на най-богатите...
                  4ао

Коментар

• Dini,ами погледни откъде пише че съм и ще разбереш! Горна Оряховица.

Коментар

• аз се сетих от захарта! Нали там се произвежда... требе да проуча въпроса с отпадъчния продукт!
                      мерси ного за инфото!
                      4ао

Коментар

• Здравейте!
                        Искате "рецепта"?!
                        Ето ви една:
                        На 1000мл мазнина - 200мл метанол, а натриевата основа е според вида мазнина ... при употребяваните варира от 5 до 8 гр/1000мл мазнина
                        Слагайте 7гр!
                        На неупотребявани мазнини използвайте точно 3.5гр/1000мл мазнина
                        Температура на сместа - не повече от 60 градуса Целзии.
                        Време за престой (приусловие че осигурите постоянно добро разбъркване на реактивите) около 30 мин.
                        Оставяте да отлежи около 6-8 часа за да се отдели получения глицерол.
                        След отделяне на глицерола, миете с циркулираща вода 3-6 часа и оставяте да отлежи още 24 часа за да я отделите
                        Филтрирайте и наливайте в резервоара

Не поемам гаранции че всеки път ще успявате, но ще придобиете опит при условие че сте додтатъчно упорити.
                        ;-)
                        Има и сигурни методи, но се съмнявам че в домашни условия ще успеете да ги реализирате.

Ако има конкретни въпроси от страна на най-големите ентусиасти - ще помогна с каквото мога
                        Успех!

Коментар

• Забравих ... налага се да загреете метиловите естери (биодизела) до около 100 градуса целзий - след протичане на реакцията - може докато все още са смесени с глицерола, но може и след миенето - това е начина заотстраняване на излишния метанол. Дестилация!
                          БНИМАВАЙТЕ! Метаноловите пари са доста лесно-запалими и силно отровни!!!
                          Внимавайте също така при смесването на метанола и натриевата основа - получава се силно отровен химикал - метаоксид.
                          Именно той се добявя в мазнините.

Коментар

• Здравейте!
                            Темата ми е много интересна и затова реших и аз да се вкюча. От около месец и аз се интересувам от използването на биодизел като съм прочел доста материали в интернет включително и тези които бяха дадени като линк по-горе.
                            Имам един въпрос към аудиторията, който според мен е доста важен и за който не видях по-горе да се разисква.
                            От материалите които четох разбрах, че биодизела разтваря обикновените гумени уплътнения и маркучи. Ако външните магистрали по-които минава горивото могат много лесно да се сменят с силиконови такива, какво ще се направи с тези уплътнения които са в ГНП-то? Доколокото четох по-новите дизелови двигатели(след около'95г) са пригодени за движение с чист биодизел но по-старите като моят('93), а и може би както доста от колите в България не са пригодени за чист биодизел! От това следва че не мога да го използвам Вече си мислех как ще си произвеждам по-малко гориво а пък то какво се оказа, че може да си скапя ГНП-то!
                            Ако има някой който може да даде малко инфо по-въпроса за да разискваме и този проблем ще е хубаво.
                            Колегата "Az_li_sum" пише че кара вече една година с биодизел но не пише каква му е колата с какъв двигател...

Коментар

• Вярно е!Външните маркучи се сменят със силиконови, но вътре в помпата имало някакви гумени пръстени , които след около месец заминават и трябва да се сменят.Става дума по-точно за Рено Eспейс и Рапид 94 г.За другите не знам , но чух ,че почти всички имат проблеми с това.

Коментар

• Е май няма да стане моето собствено производство... Или трябва да си купя по-нова кола
                                Някой ако има информация или знае линк където има инфо по -въпроса кои коли могат да използват чист биодизел може да каже.
                                Аз само знам, че всички произведени след 97-98г. дизелови двигатели са пригодени за чист биодизел.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X