Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

100лв за 4 часа в България е много далеч от дъното. Минималната заплата тук е около 10лв за 4 часа.

Коментар

Първоначално публикуван от BORKAEFF Преглед на мнение
      Е който краде да му мисли, аз го купувам.
      Ще продължиш ли да го купуваш, ако Органите научат?

Коментар

Ясене, кажи нещо много те моля за пропорцията, а за кражбата не го мисли чак толкова, няма да навлизам в подробности, но не е така както изглежда. Аз досега разреждам с нафта, но ми е любопитно как ще е с керосин при положение, че го дават по мощно гориво.

Коментар

Керосинът не е по-мощно гориво. Иначе някои и с чист керосин карат. Колко изкарват обаче само на керосин не знам.

Коментар

Ок, ще пиша след известно време да споделя наблюдения, мисля да го смеся 70/30 масло/керосин. А за мацането и губенето на време за мен е ежедневие с тия камиони.

Коментар

Керосина е по-сух, и не маже, затова се слага масло, за предпочитане двутактово,
              това ако си с роторна помпа,
              ако си с редова е без значение, щото се маже допълнително.
              Но дори и да си с роторна, то е на някой дъргел дето помпата му е 20-50лв., и се сменя за 20 мин.
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Сега е момента темата да се изроди към "Центрофуга-направи си сам"
                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Керосинът не е по-мощно гориво. Иначе някои и с чист керосин карат. Колко изкарват обаче само на керосин не знам.
                  Мой приятел, преди около 15 години, си караше няколко ТИР-а само с керосин (а колегите му го бъзикаха, че имал флотилия от Боингове) в продължение на години, и стотици хиляди, без никакъв проблем.
                  Колкото и газ да им раздаваха, почти никакъв пушек не излизаше.
                  Влекачите му, мисля, бяха IVECO.
                  ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Към колегата който ми писа във връзка с едни литри масло за продажба!
                    При смяната на форума ми изчезна съобщението с телефония ти номер и няма как да ти се обадя.
                    Ако четеш това напиши го пак.
                    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Suzuki Vitara 1.9 td 75 магарета, ГНП LUKAS - за един месец /5000 км/ в съотношение 50:50- дв. масло/ нафта- няма проблем. За палене без коментар, но темп сутрин са около +15, така, че това не е критерий. При запалване, пушек никакъв, мирис също няма, а за динамика ми се струва, че измъква по- добре от преди, но може и да си внушавам, то тоя мотор не, че е лош, ама с това купе му е все нагорнище. Единственото, което установявам категорично е по- меката работа на мотора и по- високата му работна температура. При 30-32 гр. дневни темп. градско каране ми включва вентилатора, а лятото при 38 гр. на нафта е включвал само при застой на светофари. Горивния филтър е на около 20-25000 км. и за сега няма проблеми, иначе съм мушнал един нов под седалката. Единственото ми притеснение е LUKASA, че всички го плюят, но съм нагласил един BOSCH, който съм решил да не го слагам, докато не пръсна сегашната ГНП. Иначе, толкова много ме дразни черния цвят на горивото, че смених прозрачния шлаух м/у филтъра и помпата. Ако, не по-рано след още толкова км-ри ще пиша пак. За сега

Коментар

Състоянието към днешна дата- 9000 км. Сутринта не запали. Четири свещи DENSO- 44 лв. и отново в сериала. По изгорелите свещи има светло сив нагар, около 1-2 десети от мм., който се отделя с не голямо усилие. Интересува ме цвета някой, който е отварял, какъв е при него цвета на нагара и с коя добавка може евентуално периодично да се третира за изчистването му. Снимки на свещите ще кача до ден, два.

Коментар

Здравейте колеги,

Припадна ми двигателно масло пълна синтетика от един Мерцедес, около 25 л. В резервоара си имам точно 20 литра нафта. Ще се получи някаква нежелана реакция като "пресичане" и т.н. ако ги смеша в такова съотношение, което си е почти 50/50. Колата е Audi A6 2.5 TDI 5-те цилиндъра.

Благодаря предварително.

Коментар

Все още ги пазя тези 25 л.

Коментар

Не бъди нагъл и сипвай по малко. Нещо като 20%.

Коментар

Благодаря за насоката. Припадна ми още доста двигателно масло. Ще го филтрирам през цедка за боя и ще го ползвам по-малко с нафтата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X