Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вместимост на АГУ бутилки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вместимост на АГУ бутилки

ААА!!! Спамери!!!
    Сериозни въпросчета:
    1. Колко литра би трябвало да е обема на бутилка с форма на рез. гума 14" без дупка в средата и колко литра газ на газстанцията трябва да мога макс. да заредя в нея?
    2. Вя,но ли е че различните газстанции пълнят с различно налягане бутилките и вкарват различно количество газ /втечнен???/ в различен обем? Твърдят го повече от 1 газаджии, или както знаете японците, които миниатюризират всичко са направили туба с размери 10х10х10 см в която побират 20 литра бензин.
    Последно редактирано от s_s1; 22-04-09, 12:00. Причина: правопис
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      ...Ти, например, знаеш ли къде правят хидравлични проби на пропанови или на метанови бутилки? Аз не съм намирал, иначе веднага им нося 3 метанови и 1 пропанова бутилка.
      Ако имаш желание да ти направят хидравлична проба на метановите бутилки ,можеш да го направиш на сточна гара точно до онзи пазар който го правят в реката фирма СОЛ България ,преди мисля че е било кооперация Въгледвуокис или нещо такова.По закон тези бутилки трябва да минават такъв преглед на всеки 5години!!!
      И това се прави само от лицензирани фирми ,защото пораженията при гръмнала бутилка с 200-220 атмосфери налягане са направо страшни.Проблема е че трябва да си размонтираш бутилката от колата и да им я занесеш ,мисля че струваше около30лв.
      RAV 4
      F650GS

Коментар

1. Колко литра би трябвало да е обема на бутилка с форма на рез. гума 14" без дупка в средата и колко литра газ на газстанцията трябва да мога макс. да заредя в нея?

Ами аз я изкарвам грубо 60 литра полезен обем. За да си в безопасните 80% - не трябва да се зарежда с повече от 50 литра.

2. Вялно ли е че различните газстанции пълнят с различно налягане бутилките и вкарват различно количество газ /втечнен???/ в различен обем? Твърдят го повече от 1 газаджии, или както знаете японците, които миниатюризират всичко са саправили туба с размери 10х10х10 см в която побират 20 литра бензин.

Като цяло да - има разлика в налягането. Зареждал съм и при 5 атм. Разхода после е 20% отгоре. Това което съм чел, е че налягането трябва да е около 10 атм. Повечето колонки имат манометри. Налягането се отразява пряко на количестовото течно гориво, което получаваш.
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Теоретично, налягането не трябва да влияе на обема на течността, забележимо.

Практически, на понижено налягане и/или повишена температура, част от течността би се изпарила, тогава литрите газ ще се броят заедно с литрите течност (а са много различни, тези литри). Да се получи забележим и възпроизводим ефект, обаче, трябва сериозен контрол на налягането и температурата. Възможно е, нарочно да вкарват и мехурчета CO2/азот/даже въздух, тогава налягането пречи на измамата. Не знам дали го правят, но това е по-лесната измама. Компресорче от стар хладилник някъде в инсталацията и продаваш въздух на цената на газта.

Ако някой е много подозрителен, може да си постави клапан, който сработва при 8 атм налягане, в пълнителната тръба. Не знам каква ще е ползата. Разбойниците имат десетки начини да ни удрят в кантара.

За бутилка-резервна гума има много и различни варианти, зависят от ширината на "гумата", има или няма централен отвор и колко е голям, както и монтажните допуски. Всеки модел кола е различен и човек просто трябва да иде в магазина с колата и да мери на място. Вариациите са от 25 до 60 литра, буквално.

Коментар

Първоначално публикуван от freeflyer Преглед на мнение
            Ако имаш желание да ти направят хидравлична проба на метановите бутилки ,можеш да го направиш на сточна гара точно до онзи пазар който го правят в реката фирма СОЛ България ,преди мисля че е било кооперация Въгледвуокис или нещо такова.По закон тези бутилки трябва да минават такъв преглед на всеки 5години!!!
            И това се прави само от лицензирани фирми ,защото пораженията при гръмнала бутилка с 200-220 атмосфери налягане са направо страшни.Проблема е че трябва да си размонтираш бутилката от колата и да им я занесеш ,мисля че струваше около30лв.
            Това вече е приказка. При мен размонтирането е лесно, така че просто ще отида с колата и ще ги отвинтя на място.
            Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
            Модератора ме подтиква към СПАМ

Ген. Владимир Вазов е патрона на ВМЗ.
            Добре, добре, обещавам да изтрия спама.

Коментар

Добре де!Но хайде още малко спам и от мен ,защото темата се разшири и се засегнаха доста интерсни въпроси.
              Та интерсно ми е,ако сондата на газовата бутилка не стига до дъното,в момента в който започне да остава над нивото на втечнената газ и смуче само газови пари,то ще продължава ли да работи двигателя.
              Надявам се да съм формулирал въпроса си разбираемо

Коментар

Изобщо казано, започва да работи зле.

Като почнеш да смучеш пари, бутилката се превръща в изпарител. Температурта бързо спада, оттам и налягането, и така докато престане да ти достига дебит. Първо изчезват високите режими, после средните и ниските, накрая изчезва празният ход. А бутилката се покрива с конденз.

Фокусът така или иначе става всеки път, като ти свършва газта - сондата рядко е в най-ниската точка, а и последните капки не се стараят да се стекат бързо към нея.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                  Добре де!Но хайде още малко спам и от мен ,защото темата се разшири и се засегнаха доста интерсни въпроси.
                  Та интерсно ми е,ако сондата на газовата бутилка не стига до дъното,в момента в който започне да остава над нивото на втечнената газ и смуче само газови пари,то ще продължава ли да работи двигателя.
                  Надявам се да съм формулирал въпроса си разбираемо
                  Да ако газовата е с плочка и вакуумно управление става точно така и бутилката става изпарител, но автомобила започва да губи мощност, а ако е газов инжекцион управляващия компютър превкл. автоматично на бензин, ако налягането в газовата система спадне под 1,5-1,7 atm. Това може да се получи и при пълна бутилка с "лятна" газ при значителни минусови температури.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

И това се прави само от лицензирани фирми ,защото пораженията при гръмнала бутилка с 200-220 атмосфери налягане са направо страшни.
                    При хидравлични изпитания пораженията са евентуално измиване очите на изпитващия,ако стои много близо!
                    Та по вълроса:бутилката ми е 60л ,пълнят ми я 56л,не е ли множко,имайки пред вид задаващите се жеги?
                    Последно редактирано от Krelion; 22-04-09, 15:55.
                    Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Ами множко е. Трябва да е 48, айде да е сбъркано до 50. Проблемът го има еднакво и зимно време.

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
                        Та по вълроса:бутилката ми е 60л ,пълнят ми я 56л,не е ли множко,имайки пред вид задаващите се жеги?
                        Множко е.
                        Аз не вярвам в чудеса!
                        Разчитам на тях!

Коментар

Доколкото разбрах трябва да се опитам да я завъртя нагоре,да увелича ъгъла?
                          Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Доколкото разбрах трябва да се опитам да я завъртя нагоре,да увелича ъгъла?
                            Да. А ако не стане, я завърти надолу.

Коментар

При хидравлични изпитания пораженията са евентуално измиване очите на изпитващия,ако стои много близо!
                              И защо според тебе ги слагат в клетка когато им правят хидравлични проби?
                              Имах на предвид ,че са задължителни Защото бутилка пълна с газ на 200 атмосфери е една доста мощна бомба
                              RAV 4
                              F650GS

Коментар

И защо според тебе ги слагат в клетка когато им правят хидравлични проби?
                                Имах на предвид ,че са задължителни Защото бутилка пълна с газ на 200 атмосфери е една доста мощна бомба
                                Е така де, нали за това ги пълнят с вода. Тя е практически несвиваема при налягане, тоест при пробив налягането пада на мига. Няма взрив.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X