Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вместимост на АГУ бутилки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вместимост на АГУ бутилки

Чакай да видим дали съм направил беля. Стори ми се, че едната скоба, с която е хваната бутилката е малко хлабава и я позавъртях с едно 10 ключе. Като гледам ъгъла си е същия, бутилката не се е завъртяла или мръднала. Има ли проблем, като въртя тези скоби/те са 2 броя, които реално държат бутилката в двата края/.
    http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
    http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
      Чакай да видим дали съм направил беля. Стори ми се, че едната скоба, с която е хваната бутилката е малко хлабава и я позавъртях с едно 10 ключе. Като гледам ъгъла си е същия, бутилката не се е завъртяла или мръднала. Има ли проблем, като въртя тези скоби/те са 2 броя, които реално държат бутилката в двата края/.
      Има нови сонди които пьлнят на 100 % сьс защитен клапан.Имат една врьтка само за спиране на изходящата газ.Имат лиценз за евро сьюза .Сменяш я и спиш спокойно...

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
        Добре си направил, те трябва да са стегнати, а понякога се отхлабват сами.

За да промениш количеството за пълнене, трябва да отхлабиш скобите и да завъртиш цялата бутилка. Ти не си направил това.

Коментар

Първоначално публикуван от todor georgiev Преглед на мнение
          Има нови сонди които пьлнят на 100 % сьс защитен клапан.Имат една врьтка само за спиране на изходящата газ.Имат лиценз за евро сьюза .Сменяш я и спиш спокойно...
          Глупости на търкалета... така наречените евросонди пак си пълнят на 80%...

Нали не смяташ, че италианските инженери са измислили нова физика/динамика на флуидите?
          Или пък са изобретили гумена бутилка, която като се стопли си се раздува?
          ПроС гАзар... 0883 353 299 Ивайло

Коментар

Количеството на напълване се определя от......бензиностанцията. Топливо - Варна, кв. Владиславово....в 40 литрова бутилка, в която все още има газ, са напълнени......43 литра. Обяснението на бензинджията...ми, тя, газта, се е компресирала. Нали се сещате, че повече не заредих там. На джипа 65 литровата бутилка току-виж събрала 80 литра...компресия...

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
              Количеството на напълване се определя от......бензиностанцията. Топливо - Варна, кв. Владиславово....в 40 литрова бутилка, в която все още има газ, са напълнени......43 литра. Обяснението на бензинджията...ми, тя, газта, се е компресирала. Нали се сещате, че повече не заредих там. На джипа 65 литровата бутилка току-виж събрала 80 литра...компресия...
              Нали знаеш че може да не му платиш. Преди няколко години когато беше големия сняг във Варна бях с Витара на газ и заредих 10л до вече несъществуващата газстанция до р-т Лотус. Е с тези 10литра минах 7км. Дали са ми заредили изобщо газ незнам ама от тогава зареждам само на големи вериги бензиностанции и взимам фактура за да не стават грешки.
              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
              Дий Снайдер

Коментар

Точно новите Евростандарти май искат изходящата газ да не е с "врътка" а с ел.магнитен спирателен клапан.
                Не знам за италианските инженери,но холандските им колеги така са конструирали пълнещия вентил,че никога бутилката да не може да се напълни 100%.Дори и при завъртяна бутилка или накриво монтиран вентил.

Коментар

Освен ел. магнитния клапан има изисквания още за: стопяем предпазител, клапан за свръхналягане, клапан за свръхдебит (скъсана тръба напред), възвратен клапан на зарядната тръба...

Коментар

Първоначално публикуван от The_Machine Преглед на мнение
                    Освен ел. магнитния клапан има изисквания още за: стопяем предпазител, клапан за свръхналягане, клапан за свръхдебит (скъсана тръба напред), възвратен клапан на зарядната тръба...
                    ...и накрая, като се запали някой дрЪгел, му е виновна пак газовата уредба.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
                      Първо искам да поясня, че сондите които се продават са едентични и стандартни за 60 литрови бутилки. При монтаж на сонда в по малка бутилка с по малък диаметър сондата се реже от монтажиста.
                      Въпроса ми е с колко се реже сондата, или по точно рамото на поплавъка. Става въпрос за монтаж на стандартна сонда в 40л "пура". Мисля че диаметъра и 300мм
                      Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                        Въпроса ми е с колко се реже сондата, или по точно рамото на поплавъка. Става въпрос за монтаж на стандартна сонда в 40л "пура". Мисля че диаметъра и 300мм
                        Пич, тва са глупсоти - продават си се сонди за всички диаметри и монтажни ъгли - що трябва да се занимаваш с глупости?
                        После никога този поплавък няма да работи коректно... едно време и аз ги правех тези глупости, но докато имах началници над главата си, гонещи макс печалба от евтини сонди и Т.Н. ...

Коментар

Първоначално публикуван от The_Machine Преглед на мнение
                          Пич, тва са глупсоти - продават си се сонди за всички диаметри и монтажни ъгли - що трябва да се занимаваш с глупости?
                          После никога този поплавък няма да работи коректно... едно време и аз ги правех тези глупости, но докато имах началници над главата си, гонещи макс печалба от евтини сонди и Т.Н. ...

Печалба не гоним а само икономия. Сондата я имам почти нова както и нова бутилка тип "ПУРА". Някак си ми се струва неразумно да си купя нова сонда за тази бутилка, а тази дето я имам да се подхвърля някъде в мазето например. Доколкото знам сондите са еднакви, като разликата за различните бутилки е само в дължината на поплавъка и смукателната тръба. Тръбата не е проблем, но дължината на поплавъка трябва да е по-къса за бутилките с по-малък диаметър.
                          Та въпроса ми е каква е общата дължина на поплавъка заедно с рамото?

Коментар

Хубаво, твоя си работа... така или иначе на прегледа ще ти искат евросонда, каквато твоята в мазето надали е и пак ще си купиш...

Реже се на око... де да знам колко... диаметъра на пурите е 244, на буретата 315 - смятай си...

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                              Печалба не гоним а само икономия. Сондата я имам почти нова както и нова бутилка тип "ПУРА". Някак си ми се струва неразумно да си купя нова сонда за тази бутилка, а тази дето я имам да се подхвърля някъде в мазето например. Доколкото знам сондите са еднакви, като разликата за различните бутилки е само в дължината на поплавъка и смукателната тръба. Тръбата не е проблем, но дължината на поплавъка трябва да е по-къса за бутилките с по-малък диаметър.
                              Та въпроса ми е каква е общата дължина на поплавъка заедно с рамото?
                              Посети сервиз и ще ти я наместят.Ако не ти се ходи си я направи сам(ако можеш).За евросондите колегата е прав(задължителни са).
                              Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                              АСК Ален Мак

Коментар

Че кой ви е казал че сондата която имам не е евро.
                                Сондата е BRC и е съвсем изправна и почти нова. Просто е за 60 л. бутилка. Искам да я направя да отчита верно и да ми затваря на около 80% от обема. Това е всичко което искам. Зададох конкретен въпрос, а именно: Знае ли някой колко се реже от рамото на поплавъка което е за 60л. бутилка, за да стане на 40л. "пура"? Това е.

За паспорта немислете. Сапунената вода мога и сам да си я забъркам а хартийката е лесна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X