Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вместимост на АГУ бутилки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вместимост на АГУ бутилки

Здравейте,

Как се регулира вместимостта на АГУ бутилките? В момента на джипа съм с 40 литрова бутилка по документи, събира 30 мах. На леката кола е 60 литра, събира 40-42 мах. Има нещо гнило До колкото разбрах положението на сондата и поплавака има отношение към реалнияп полезен обем на бутилката. Къде е ключът от мазето?
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

До: Вместимост на АГУ бутилки

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
    Здравейте,

Как се регулира вместимостта на АГУ бутилките? В момента на джипа съм с 40 литрова бутилка по документи, събира 30 мах. На леката кола е 60 литра, събира 40-42 мах. Има нещо гнило До колкото разбрах положението на сондата и поплавака има отношение към реалнияп полезен обем на бутилката. Къде е ключът от мазето?
    Нищо гнило няма. Бутилката има клапан, който не ти позволява да я пълниш повече от 80% от обема. Елементарно е да промениш или направо изключиш това ограничение, но НЕ ГО ПРАВИ! То и само се поврежда понякога, но е МНОГО ВАЖНО да е в ред.

Коментар

Сега виждам, че 60-литровата бутилка, която си написал, е доста далеч от истината. Количеството се коригира със завъртане на бутилката около оста и. Точният ъгъл, под който трябва да се монтира отворът на бутилката, е написан на сондата. Има сонди за различен ъгъл - 30, 45, 60 градуса.

На джипа е точна, не я пипай.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Нищо гнило няма. Бутилката има клапан, който не ти позволява да я пълниш повече от 80% от обема. Елементарно е да промениш или направо изключиш това ограничение, но НЕ ГО ПРАВИ! То и само се поврежда понякога, но е МНОГО ВАЖНО да е в ред.
        Нямам намерение да премахвам ограничението. Но искам да използвам битилката отпимално. На 30-литровата как да е, къде 30 - там и 32. Но на 60 литровата, 40 литра реално използваем обем газ за 60%, не 80%. Спроед мен до 50 литра може да се използва без проблем. Аз и не искам повече.

На джипа има и ампула за нивилиране на сондата
        Аз не вярвам в чудеса!
        Разчитам на тях!

Коментар

Ами това е. Отхлабваш скобите и въртиш прасето, докато поеме правилното количество. Може и на газстанция да го направиш.

При мен се получиха 33.5 литра в 40-литрова бутилка, но поради специфичния монтаж на бутилката, си беше чист късмет - не може да се върти.

Коментар

Здравейте,

Здравейте, при монтажа на ботилката в колата челото на което ляга сондата трябва да е под ъгъл от 30 градуса (може и да бъркам) спрямо равнината на багажника. Правилно монтирана и изправна бутилка със изправен поплавък трябва да се самоизключва при 80% от обема на бутилката( при зареждане). Според мен на джипа е монтирана правилно и можеш да погледнеш ъгъла от там. Ако има разлика можеш да охлабиш скобите на бутилката в колата и да я превъртиш ако тръбите го позволяват.
            Поздрави
            ПП колегите са ме изпреварили
            Последно редактирано от Boby; 29-03-09, 11:10. Причина: Добавка
            ОФА 2.0 Спорт "96
            Боян 0898642831

Коментар

Може и друго да е станало - сондата да идва малко къса и на дъното да остават 10-ина литра, които не можеш да използваш, затова следващото пълнене е с 10 литра по-малко от обема.

Коментар

Сега гледах на леката кола. Бутилката е Ф300, на сондата пише Ф300-30 deg. На око според мен е монтирана на 45 градуса, но това ще го премеря преди да ръчкам.

Ъгълът в червено ли трябва да е посовеният на сондата? Т.е. - ъгълът между перпендикуляра на отвора за сондата и равнината на багажника?
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от Иван Горчев; 29-03-09, 11:28.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

май да
                  ---
                  абе не съм сигурен.

Връткай, то ще си покаже.
                  Последно редактирано от Ясен; 29-03-09, 11:45.

Коментар

Завърти надолу...

Между другото съм ти обещал една 60-литрова за джипката, ама ми седи на Гара Искър...
                    ПроС гАзар... 0883 353 299 Ивайло

Коментар

Здравейте,

На мен ми се е случвало да има въздух в бутилката , който намаля обема на горивото .
                      Стана с обезвъздушаване - но ако не си го правил - иди при ГАЗаджия да ти го направи.
                      Елементарно е - но е взривоопасно - затова ...... не е за всеки.
                      И наоколо да няма никакви искри , цигари и подобни глупости.

Коментар

Повечето бутилки имат заварена шина отдолу,която ги фиксира в точното полжение в което трябва да бъдат монтирани,така че ако човек не приложи специални умения не би могъл да сбърка
                        Има разлики в бутилките и по точно в арматурата им.
                        По принцип италианските,турските и българските са с един фланец на на който са обединени всички устройства-Поплавък който показва нивото,но и задейства системата за прекъсване на пълненето,Предпазен клапан,щуцери за пълнене и подаване на газ.Много "номера" прави този поплавък.
                        Класа над тези бутилки са Холандските.При тях всяко устройство е монтирано в отделен отвор.Предпазния клапан е много солиден.Повечето имат електромагнитен спирателен клапан.Пълначката е с отделен поплавък,който определя нивото на пълнене на бутилката.Всичко това е затворено в алуминиева(а не пластмасова)кутия.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                          Повечето бутилки...
                          Всъщност само холандските имат заварена шина - италианския стандарт нямат...

Коментар

Става и да премахнеш поплавака по принцип съм го правил на 40л бутилка, но лятото гледам да не я оставам пълна до горе. Иначе събира точно 40л. Вече 3 години я ползвам.
                            виш к'фо нешто е.......

Коментар

Това си го запази за себе си - немалко тарикати като теб така им гръмнаха колите и после газта виновна!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X