Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вместимост на АГУ бутилки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Вместимост на АГУ бутилки

Е,нали има все пак и предпазен клапан?
    Или пак не на всички?

Коментар

А предпазния клапан прави какво? Пуска газ в купето. Или около колата, ако вентилацията е вярна. И не всички бутилки имат предпазен клапан, сработващ при нормални температури, и това е нарочно

Коментар

Да,така е.Това което гледам по багажниците на доста коли е ужасно.Не знам за какво са тия техничеки прегледи и заверки всяка година?Явно пак само за пари.
        А защо не всички бутилки имат предпазен клапан?
        Преди няколко години на мой приятел се случи неще подобно на стара българска бутилка с бг.арматура.Пълначката явно не сработила,бутилката се напълнила до горе,след малко газта се разширила от летните температуру.И вместо да се задейства клапан,избива уплътнението на арматурата и газата започва да изтича в багажника.Късмет е че не се е пръснала бутиката,а и че не се е запалил.След това поливин година колата смърдеше на газ.

Коментар

Защото инженерно е трудно да се направи такъв клапан, който хем да седи неподвижен примерно 25г и нищо да не изпусне, хем да е винаги готов, на точното налягане. Още по-трудно е, такъв клапан да може да затвори, когато налягането спадне, вместо да изпусне всичко навън. Изобщо, рисковете от наличието на такъв клапан не оправдават ползите от него.

Обикновено някъде по арматурата има топче от оловна сплав, което се стапя, ако автомобилът се запали. Така газта изгаря със струен пламък, вместо да цепне бутилката по шева. Подобен клапан е доста по-надежден - под температурата на топене той няма да изпусне и молекулка, а температурата на топене не се променя за някое и друго десетилетие. Разбира се, за да има смисъл от този клапан, бутилката все пак трябва да е пълна до 80%. Иначе ще избие отнякъде, преди клапанът да се е стопил.

Коментар

А "прегледите" са точно това - взимат ти 20-25 лева, едип печат в паспорта, една гъзотришка лепната на бутилката и пожелание за "Лек път".
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
              А "прегледите" са точно това - взимат ти 20-25 лева, едип печат в паспорта, една гъзотришка лепната на бутилката и пожелание за "Лек път".
              Аз точно затова не ходя на прегледи. Документът все едно не ми е потрябвал никъде, а дали е ръждива бутилката и дали прави сапунени мехури, мога да проверя и сам.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Аз точно затова не ходя на прегледи. Документът все едно не ми е потрябвал никъде, а дали е ръждива бутилката и дали прави сапунени мехури, мога да проверя и сам.
                На OMV и Shell започнаха да искат прегледи преди да зареждат. Ако нямаш - връщат.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                  На OMV и Shell започнаха да искат прегледи преди да зареждат. Ако нямаш - връщат.
                  да.Ще те върнат само, ако имат в този момент проверка. С нежелание, защото газстанциите са много, а клиентите с 20лв в джоба - краен брой. На мен ми се е случило веднъж да ме питат. За метанова уредба. И пак заредиха. Просто няма начин да възложиш контрола на някой, който има пряк и законен интерес да не го упражни.

Пък на Нивата ми, за да видят бутилката и евентуален стикер на нея, им трябва канал или подемник. Пък на някои фабрични АГУ, за да стигнеш до бутилката е нужен пълноценен сервиз и 20-30 минути работа. Единствените, които имат някакви смислени контролни функции върху документите на АГУ, са пунктовете за ГТП на автомобилите. Но и те имат, макар и незаконен, интерес и стремеж да не упражнят контрола. Пари вземат само СЛЕД като ти заверят ГТП.

Коментар

Да , ама не си прав да го казваш публично !
                    Виждам , че ти разбираш от ГАЗови уредби , а не разбираш от безопасност на автомобила !( безотговорност към мен )
                    Прегледите не са за такива като теб ( които знаят как да си поддържат уредбата ) , а за оня дето кара срещу теб и твоето семейство с Газова уредба сбирщайн и самоделка !
                    Ако стане ( не дай Боже ) сблъсък без жертви , но с поражения по ламарините - вероятността да попаднеш в статистиката с некролог идва от ОНАЗИ Газова уредба - без контрол и монтирана без отговорност от шушляка смелчага !
                    И той сигурно има твоето самочувствие , но като няма покритие ...... каква полза , че ти си разбирач по уредбите ?

Затова - ходете си на прегледи ( 25 лева няма да обеднеете ), но така показвате отговорност към своето семейство и към моето !
                    Факта , че оцеляваме по пътищата се дължи ТОЧНО НА ТАЗИ ОТГОВОРНОСТ
                    Днес няма да идеш на преглед на Газовата("дали прави сапунени мехури, мога да проверя и сам "), утре ще спестиш застраховката ( щото знаеш как да си гледаш пътя ), а вдруги ден - ще се срещнем на пътя и .... ще си изненадан ако и аз съм без застраховка !

Аз знам , че пътищата са ни лоши - но си купувам винетка !
                    Знам , че мога да си купя прегледа в КАТ ( 20 лв) - но си минавам с гордост на преглед !
                    Естествено , че мога да спестя доста пари - но , не като застрашавам живота на колегите и околните !
                    Преценяйте - кое си заслужава да се спести , и кое означава отговорност на пътя !
                    Дано никога не се наложи да изпробвате Горивните си уредби - колко са сигурни !
                    А по темата - да си увеличите вместимостта с 4 литра (за 40 км) ,а да рискувате да се омаяте от миризмата на ГАЗ в купето( не казвам по-лошото ) - си е направо ДЕТСКА ИГРАЧКА . Ако пък возите и семейството си - си е направо ГЛУПОСТ !
                    Една бутилка е 50 лева - разпределено на месец- по 2 кафета на ден .Толкова ли струва живота на вашето дете , че да го рискувате ?
                    Не го правете !
                    Успех !

Коментар

Има принципна разлика, недей да ме слагаш при тези без ГО. Застраховката с всичките си кривици действително ПОМАГА на пострадалите от ПТП. От винетката също, примерно 1% действително отива за пътната инфраструктура. Неефективно, но работещо.

Формалният преглед не помага на никого, освен на корупционната верига от редовия "прегледвач" нагоре до ДАМТН. Те ще прегледат и моята АГУ, и тихо съскащата талибанщина в последната жигулка от Факултето, за същите 20лв, със същия печат. Е, отказвам да ги хрантутя. Да не би, когато някъде някоя кола изгори, някой да пита АГУ къде е монтирана и прегледана? Да не би някой да е останал без лиценз или осъден, че е пуснал подвижна бомба? Както има "умрял с предимство", така има и "изгорял с печат на бутилката".

Ти, например, знаеш ли къде правят хидравлични проби на пропанови или на метанови бутилки? Аз не съм намирал, иначе веднага им нося 3 метанови и 1 пропанова бутилка.

Коментар

Има принципна разлика, недей да ме слагаш при тези без ГО. Застраховката с всичките си кривици действително ПОМАГА на пострадалите от ПТП. От винетката също, примерно 1% действително отива за пътната инфраструктура. Неефективно, но работещо.

Формалният преглед не помага на никого, освен на корупционната верига от редовия "прегледвач" нагоре до ДАМТН. Те ще прегледат и моята АГУ, и тихо съскащата талибанщина в последната жигулка от Факултето, за същите 20лв, със същия печат. Е, отказвам да ги хрантутя. Да не би, когато някъде някоя кола изгори, някой да пита АГУ къде е монтирана и прегледана? Да не би някой да е останал без лиценз или осъден, че е пуснал подвижна бомба? Както има "умрял с предимство", така има и "изгорял с печат на бутилката".

Ти, например, знаеш ли къде правят хидравлични проби на пропанови или на метанови бутилки? Аз не съм намирал, иначе веднага им нося 3 метанови и 1 пропанова бутилка.
                        Аз не знам какво значи хидравлични проби ?
                        Ако говорим за налягането - не знам къде правят.
                        Ако обаче говорим за ренгеноскопия( или ренгенография) - знам .
                        Тук в Пловдив , където се правят техническите прегледи - човека е много отговорен и свестен. Сваля всяка бутилка ( метанова ) , аз съм с 4 броя в колата - снима я и после си я монтира със съответния документ и подпис . След монтажа проверява с уреда за теч на Метан и тогава ти дава талона за преглед . Съвестно работи човека - да е жив и здрав .
                        Сега се сещам - в Карлово или Сопот произвеждат газови ( пропан-бутан) бутилки. ВАЗовските заводи .
                        Ако има лаборатория за налягане - там ще да е !
                        В София - фирмата за технически газове( утре ще ти кажа името - много известно , но не се сещам) - също изпитват кислородните бутилки.
                        Метанови бутилки - фирмата на Любо Ганев - ги продава . Те ще знаят и къде се изпитват.
                        Това са само предположения , без стойност за сега !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                          Аз не знам какво значи хидравлични проби ?
                          Ако говорим за налягането - не знам къде правят.
                          Ако обаче говорим за ренгеноскопия( или ренгенография) - знам .
                          Тук в Пловдив , където се правят техническите прегледи - човека е много отговорен и свестен. Сваля всяка бутилка ( метанова ) , аз съм с 4 броя в колата - снима я и после си я монтира със съответния документ и подпис . След монтажа проверява с уреда за теч на Метан и тогава ти дава талона за преглед . Съвестно работи човека - да е жив и здрав .
                          Сега се сещам - в Карлово или Сопот произвеждат газови ( пропан-бутан) бутилки. ВАЗовските заводи .
                          Ако има лаборатория за налягане - там ще да е !
                          В София - фирмата за технически газове( утре ще ти кажа името - много известно , но не се сещам) - също изпитват кислородните бутилки.
                          Метанови бутилки - фирмата на Любо Ганев - ги продава . Те ще знаят и къде се изпитват.
                          Това са само предположения , без стойност за сега !
                          Фирмата за технически газове е ЛИНДЕ ГАЗ - България .
                          Те изпитват бутилки за кислород . За други не знам !

Коментар

Големи сте спамери, оспамихте темата.
                            Понеже не мога да си видя добре табелката на бутилката, виждам само да пише 40. Това пълния обем ли е или 80%. Бутилката е търговишка.
                            Съответно на ОМВ дали лъжат с 0 или с 20% като ми я напълниха с 40л.

П.П. Вазовските заводи са кръстени на Вазов, а не произвеждат ВАЗ. Намират се в родния му град - Сопот.
                            Изпитването на бутилки се прави с хидравлично налягане - т.е. с вода. Всеки, които има права да залепи лепенка ГАЗ и да издаде паспорт, трябва да прави изпитанията. Друг е въпроса дали го правят.

Коментар

На бутилката пише пълния обем. 80% от него се очаква да си ги сметнеш и настроиш.

За Вазов определено си прав. Сега кажи и първото му име. (не е Иван Вазов)

Коментар

Модератора ме подтиква към СПАМ

Ген. Владимир Вазов е патрона на ВМЗ.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X