Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При колко хиляди километри годишно, има сметка от АГУ, ГИ и Метан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: При колко хиляди километри годишно, има сметка от АГУ, ГИ и Метан

Скоро и аз правих подобна сметка и стигнах до простия извод: кола, която ще се кара от дъжд на вятър (5000 км годишно) и то само за удоволствие, няма смисъл да се газифицира. При мен колата е осмак с висок разход и газовата би била обикновена. По сметки месечната икономия е 50 лв. Абсолютно не си заслужава, независимо след колко време се избива инвестицията. Ако някой има пари за влагане - то има налични финансови инструменти.

Ако колата е семейна/ежедневна (или на жената), сметката е друга.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      смейте се, ама да не се смея аз после...
      Не виждам някой да те кара да се газифицираш, а всеки си прави сметките.
      ГИ (сравнително евтин модел) беше инсталиран от някой от предишните собственици, като моите по-съществени разходи в началото бяха подмяна на обикновената с т.нар. евросонда и сервизиране на дюзите + 2-3 ходения за настройки след подмени на ламбда сонда (несвързани с газификацията). След това, за последните 2 години съм ходил на газаджия 2 пъти - за смяна на филтърчета, което като разход е по-малко от смяната на горивния филтър на дизела. За това време ядове, свързани с ГИ, не съм имал никакви. Вярно, че по-често спирам за зареждане (в града - на около 140 км, извън - на около 200), но просто засега не ми е на зор да подменя 40-л бутилка с по-голяма. Така че, дотук от ГИ са повече позитиви. Пък да се опитваш да плашиш някого, на когото през главата са минали 2 основни ремонта на дизелови двигатели ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Чавдаре, да не забравяме, че става дума за пробег от 4000км годишно и то за кола с неособено голям разход /2.0и мотор/... Ти първо си с /доста/ по-мощен двигател и второ /сигурно/ правиш повече от 4000км/годишно?
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Чавдаре, да не забравяме, че става дума за пробег от 4000км годишно и то за кола с неособено голям разход /2.0и мотор/... Ти първо си с /доста/ по-мощен двигател и второ /сигурно/ правиш повече от 4000км/годишно?
          За конкретния случай съм си казал мнението, че по-скоро сметката няма да излезе, но твоите възражения ми изглеждат да са по-скоро по принцип срещу газифицирането.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако пътуваш 30 км в една посока всеки ден за да идеш на работа, избора се налага сам - газ.
            Публикувайте отговор

Коментар

...Чавдаре, да не забравяме, че става дума за пробег от 4000км годишно и то за кола с неособено голям разход /2.0и мотор/... Ти първо си с /доста/ по-мощен двигател и второ /сигурно/ правиш повече от 4000км/годишно?...
              Ние това не го забравяме , ама така и не разбрах по каква причина "ще се смееш после"

По-горе го написах : със същия джип като на питащия и същия мотор ( смея да твърдя , че е в добро техническо здраве) на дълъг път ( в гората е друга тема) гори около 20лв. /100 км. бензин. Същевременно на газ гори около 15 лв./100 км.

Това на цени към днешна дата и без да му вадя душата . Демек : поддържане предимно на средни обороти ( което прави скорост около 90 км./час ) . С обикновена ( безпроблемна за този мотор ) АГУ. С 32 литрова бутилка. Газстанции- под път и над път.

Това са изходните данни. От там нататък всеки човек , който е учил аритметика може да сложи молива и да реши за себе си кое-как и защо .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                Ние това не го забравяме , ама така и не разбрах по каква причина "ще се смееш после"

По-горе го написах : със същия джип като на питащия и същия мотор ( смея да твърдя , че е в добро техническо здраве) на дълъг път ( в гората е друга тема) гори около 20лв. /100 км. бензин. Същевременно на газ гори около 15 лв./100 км.

Това на цени към днешна дата и без да му вадя душата . Демек : поддържане предимно на средни обороти ( което прави скорост около 90 км./час ) . С обикновена ( безпроблемна за този мотор ) АГУ. С 32 литрова бутилка. Газстанции- под път и над път.

Това са изходните данни. От там нататък всеки човек , който е учил аритметика може да сложи молива и да реши за себе си кое-как и защо .

Не се заяждам ,ама имаш някаква грешка в сметките по мои изчисления са около 15 на газ и 25/26 за бензин та 10 лв на 100 км са си 10 лева, от където и да ги погледнеш .Ако ми гори 15лв газ и 20 бензин моята кола ,аз лично ще изкормя разни тръби ,маркучи ,бутилки ,клапани и копчета . Да не вземеш да ме послушаш
                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                  Не се заяждам ,ама имаш някаква грешка в сметките по мои изчисления са около 15 на газ и 25/26 за бензин та 10 лв на 100 км са си 10 лева, от където и да ги погледнеш .Ако ми гори 15лв газ и 20 бензин моята кола ,аз лично ще изкормя разни тръби ,маркучи ,бутилки ,клапани и копчета . Да не вземеш да ме послушаш
                  Нормално е сметките ми за бензин да са грешни. Капачките на бензиновите резервоари и на личните и на служебните ми коли отдавна са хванали паяжина. Поради съвсем вялото им годишно отваряне . Така че дори не си правя труда да следя цената на бензина.

А и наистина по- прецизно беше да дам данните по друг начин за въпросната Фронтера : 8,5л/100 км. бензин или 11-12 л/100 км. пропан/бутан . Това за дълъг път по хасфалт.

От там нататък влизат тънките сметки

ПС. ... и споко ! Няма да те послушам , естествено . На пропан/бутан карам от `87-та , та на този етап поне , няма сила която да ме разубеди да кормя бутилките . Ама това е друга тема.
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

А и наистина по- прецизно беше да дам данните по друг начин за въпросната Фронтера : 8,5л/100 км. бензин или 11-12 л/100 км. пропан/бутан . Това за дълъг път по хасфалт.

Пуркуа бе джанъм ? Аз ли грешно настъпвам педала на газта ? Всичките ми коли под 9 бензин не падат ,а ти как си докарал 8,5л ? Направо ти завиждам ,ама на газ ти гори множко ,с има няма два литра отгоре ,това заради центровка на газовото или защото е с обикновен изпарител а не ГИ ?

пп Но и на 8,5 бензин срещу 11 газ пак са едни 9/10 лв горница на 100

Коментар

Хммм на мен ми предстои слагане на мИнЖикцион на жипа ......на бензин 20-22 литра на 100 км.смесено градско и извън градско.....много върви ама и гори нахранване няма! Но не мога да карам бавно бре....превключвам до четвърта на прекъсвач....май проблема е в мен а не в колата.......колко ли пък ще спестя на гЪз
                      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Ако си върл фен на Мерджаните,повече би спестил например с С класа

Коментар

Не знам кое как, но преди зареждах един път седмично бензин а сега два пъти седмично зареждам газ.
                          Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                          Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                            Не знам кое как, но преди зареждах един път седмично бензин а сега два пъти седмично зареждам газ.
                            Малка ти е бутилката

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                              Ако си върл фен на Мерджаните,повече би спестил например с С класа
                              За ся имам в гаража едно Г и един МЛ....мисля и бензиностанция да си взема....на жената МЛа 3200 бенз.и гори 20 газ.като го кам аз а тя като го гъделичка с 80 км.ч. си е супер...проблема е в шофьора явно! За Гто съм приготвил две 60 литрови бутилки на двата калника отзад.....пък ще видим!
                              driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                                ...Пуркуа бе джанъм ? Аз ли грешно настъпвам педала на газта ? Всичките ми коли под 9 бензин не падат ,а ти как си докарал 8,5л ? Направо ти завиждам ,ама на газ ти гори множко ,с има няма два литра отгоре ,това заради центровка на газовото или защото е с обикновен изпарител а не ГИ ?

пп Но и на 8,5 бензин срещу 11 газ пак са едни 9/10 лв горница на 100 ....
                                Като искаш по-икономично , подкарай Фрронтера , бре приятелю !

Всъщност, все ми струва , че имаш дефектирал пьидал на газта : като го настъпиш , заяжда и ни ще да се връща . Познато ми е , ама аз този период съм го минал отдавна . Вече се водя улегнал шифьор.

ПС. Центровката на газовото си ми е супер . Направил съм я така , че да няма разлика в мощността с бензина. Затова и гори толкова , но се преглъща.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 28,243 в 08:27 на Вчера.

Зареждам...
                                X