Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При колко хиляди километри годишно, има сметка от АГУ, ГИ и Метан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: При колко хиляди километри годишно, има сметка от АГУ, ГИ и Метан

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
    Джипката му е като моята Фронтера къса база . Газта сме я коментирали надълго и нашироко в раздела за Опел , та му се чудя на Павката защо му е тази анкета , като на всичко отгоре въпросът в нея е "според зависи".

Първо , двигателят C20NE се слави като един от най-безпроблемните за газифициране. Ако монтажа е грамотен , обикновена АГУ е напълно достатъчна .

Второ , важно е не толкова колко км. минаваш годишно , а след колко км. ГУ ще си избие капиталовложението . В случая това става ( със все условностите) за около 15 000 км. пробег . От там нататък - колкото и км. да минеш , все ще си на кяр . Нема градско - нема извънградско ! Палиш , прехвърляш на газ и караш. Стига да не се прекъсва работата на бензиновата помпата . На бензин : чат-пат за по 4-5 мин. на дълъг път . Един резервоар бензин стига за цяла година .

.. и трето : конкретно за Павката с неговите 4 000 км. годишно може и да не си заслужава , имайки предвид изискванията му за багажно отделение или мъдест багажник на покрива .

Моя багажник е железен . На него качвам палатки , сачове , сгъваеми столове и спални чували и не ми дреме за естетиката , ама всеки знае себе си ... пък и минавам над 20 000 км. годишно.
    По горе съм писал ,даже и колега го е потвърдил ,че като почнеш да се движиш без пари ,започваш да се движиш Демек не се знае дали тези 4000 км на година ще си останат 4000 или ще са 6/7000км . Най лесно се смята така ,колко пари дава Павката за гориво на месец за бензин ? И ако кара на газ да си раздели разходите на две ,и тогава ще разбере трябва ли му газ или не .Ето пример за мен ,аз давам за бензин на месец по 400 лв. сега на газ давам около 200 ,другите 200 като ми останат и се чудя какво да ги правя .Еми слагам ги пак на газ ,всяка седмица до Бургас на кино 3Д ,всяка неделя на офф разходка ,някоя екскурзийка из родопи или на спа център и те така пак ги намествам около 400 на месец . Но все пак за това живеем да си доставим малко удоволствие ,че сме за малко на този свят . Та Павката да смята пресмята и на където му излезе сметката натам , и според мен не си заслужава скъпо ГИ ,аз бих го ориентирал за нещо до 1000 лв макс ..Успех!

пп Ако се стигне до ГИ ,пих препоръчал български редуцир (изпарител) бг. комп ,и италиански дюзи .С клапани, бутилки , пълнене и тръбопровод може да се прави компромис
    Последно редактирано от jimito; 22-01-14, 18:24.
    Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
      ....
      Как успя да изпишеш толкова глупости наведнъж не ми е ясно...

1: Караш на ГАЗ (пропан-бутан), значи пробег от 200-250км е достатъчен. Газ има на 95% от бензиностанциите, това не ти е метан дето се чудиш къде да заредиш дори и в голям град... Тоест всяка мижава 30л. бутилка ти върши работа.

2: Тая точка отпада- място ще ти остане.

3: При монтаж на ГИ газовият и бензиновият компютър ИМАТ общо, и то доста... Изводите от каране на предишен кенеф, с обикновено газово и неговите проблеми са грешка.

4: Ти или си луд или да- кой те кара да набиваш 1750лв. за ГИ на мотор дето безгрижно работи и с обикновено АГУ ? Слагаш приличен ГИ за 800-1000лв. и си готов. Ти още малко ще сложиш и газ течна фаза на тоя умрял мотор...

ПС: Какви ти терзания- ти си търсиш повод да не сложиш газ... Карай си на бензин, заслужаваш да ти е гадно на колонката...

ПС2: Икономия на пари от гориво НЯМА да видиш. Със или без газ е все тая за джоба ти. Ако сега даваш 1500лв. за бензин после ще даваш 1500+лв. за газ. И повече пари за поддръжка ще ти отиват... И други подобни дето идват с по-големият пробег на година...

Коментар

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
        Как успя да изпишеш толкова глупости наведнъж не ми е ясно...

1: Караш на ГАЗ (пропан-бутан), значи пробег от 200-250км е достатъчен. Газ има на 95% от бензиностанциите, това не ти е метан дето се чудиш къде да заредиш дори и в голям град... Тоест всяка мижава 30л. бутилка ти върши работа.

2: Тая точка отпада- място ще ти остане.

3: При монтаж на ГИ газовият и бензиновият компютър ИМАТ общо, и то доста... Изводите от каране на предишен кенеф, с обикновено газово и неговите проблеми са грешка.

4: Ти или си луд или да- кой те кара да набиваш 1750лв. за ГИ на мотор дето безгрижно работи и с обикновено АГУ ? Слагаш приличен ГИ за 800-1000лв. и си готов. Ти още малко ще сложиш и газ течна фаза на тоя умрял мотор...

ПС: Какви ти терзания- ти си търсиш повод да не сложиш газ... Карай си на бензин, заслужаваш да ти е гадно на колонката...

ПС2: Икономия на пари от гориво НЯМА да видиш. Със или без газ е все тая за джоба ти. Ако сега даваш 1500лв. за бензин после ще даваш 1500+лв. за газ. И повече пари за поддръжка ще ти отиват... И други подобни дето идват с по-големият пробег на година...

Много грубо

Коментар

Никога не съм се замислял за колко км пробег ще се изплатят ГИ-и на моите коли. Посочих в анкетата 10 000 км. Но за мен това е без значение. Значение има само удоволствието, което изпитвам, когато зареждам "до горе" на бензиностанциите за 20-30 лв.
          HONDA CR-V I, 2000г., B20Z1

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
            Много грубо
            Така е, доста е грубо... Ама нали си чел темата и тъпите въпроси- как да го напиша по-културно ?

1: Моторът е уникално прост и понася без грижи всяко АГУ- само читава настройка иска.
            2: При тънки сметки за всяка стотинка се мисли за ГИ на цена от 1750лв.- хич не се вързват нещата.
            3: Вадят се изводи от карането на някакъв кенеф с тоя мотор- е това е уникална грешка.
            4: Говори се за 60-80л. бутилка в къса база- трябва да си луд да си го причиниш това.

Тая кола, с този мотор е лесна за газификация. С каквато и да е уредба- и за 400лв. става, и за 1800лв. ще стане. Нормален ГИ за около 1000лв. ще се изплати грубо за 10 000км. пробег. Обаче "ще се изплати" никак НЕ Е същото като "по-малко пари за гориво"...

В най-общи линии отиваме на положението "На тъпи въпроси- груби отговори"...

Коментар

Засега си оставам на бензин, да сме живи и здрави в момента в който ми се наложи да изминавам повечко километри и съответно (да ме заболи главата на колонката за бензин) тогава ще монтирам ГИ обикновена за средна цена 750лв с 40 литрова бутилка. Благодаря Ви колеги че бяхте търпеливи с мен и се постарахте да ми обясните повечето неща - особено по отношение за голямата бутилка и скъпата уредба, размислих за това, за когато реша да слагам газ

Коментар

4000км това са 8-9 посещения на бензиностанция годишно... С газта ще - посещаваш 15-20 пъти + няколко пъти по майстори, преглед и т.н.
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                  4000км това са 8-9 посещения на бензиностанция годишно... С газта ще - посещаваш 15-20 пъти + няколко пъти по майстори, преглед и т.н.

Смях в залата

Коментар

Какъв е тоя преглед???

Коментар

Нещо, което отдавна не съществува, ама го знае този, които кара на газ
                      Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                      Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
                        Какъв е тоя преглед???
                        Гинекологичен

Коментар

... С газта ще - посещаваш 15-20 пъти + няколко пъти по майстори, преглед и т.н.
                          Що си говориш колкото да се намираш на приказка? От едно известно време прегледът на газова уредба се извършва по време на ГТП. Няколко пъти по майстори може да ходи, може и да не. Зависи кой как е пипал. То същото важи и за автомобили на бензин или дизел. Че на някои от по-новите дизели май посещенията на майстори са едни такива интересни ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Мойта ГИ от както я сложих не е пипана, само на колонката и пълнят коремчето
                            Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                            :D

Коментар

смейте се, ама да не се смея аз после...
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                                Засега си оставам на бензин, да сме живи и здрави в момента в който ми се наложи да изминавам повечко километри и съответно (да ме заболи главата на колонката за бензин) тогава ще монтирам ГИ обикновена за средна цена 750лв с 40 литрова бутилка. Благодаря Ви колеги че бяхте търпеливи с мен и се постарахте да ми обясните повечето неща - особено по отношение за голямата бутилка и скъпата уредба, размислих за това, за когато реша да слагам газ
                                Пич прочети внимателно какво ще ти напиша ! Който иска нещо търси начин , който не иска търси причина ! Ти очевидно си търсиш причина и лично смятам темата за приключена !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                                X