Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При колко хиляди километри годишно, има сметка от АГУ, ГИ и Метан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: При колко хиляди километри годишно, има сметка от АГУ, ГИ и Метан

Аз също карам супер късо разстояние,сутрин 2 км. до детската градина и обратно до вкъщи да взема служебната кола,направих я на 30 гр. да вкл.на газ и дори в най големия студ до 1.5 км. Е обърнала на газ,също изпарителя съм го вързал последователно на охл.система,а не паралелно както масово се прави у нас.темп на изпарителя е между 75-82 гр. Обокновенно 79-80 държи
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Я, а аз си мислех, че газаджиите дето слагаха моята уредба са я сбъркали. Изпарителя е вързан последователно на малкия кръг и в момента колата загрява наистина много по-бързо отколкото без газовата уредба. Това, което не ми харесва е, че много по-често се включва вентилатора за охлаждане, което при тези жеги и софийските "тапи" ми действа малко стресиращо.
      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
      Из "Златния телец"

Коментар

Първата газова уредба преди години си я сложих сам, тоест-разходи само за чаркалъци и бутилка втора ръка и си я избих само с една обиколка на България за 6 дни. Е, бяха времената когато разликите в цената на газ-бензин бяха по-големи от сега.... Години наред газовата уредба ми късаше нервите, поради калпавата настройка/ никога не бях слагал газ и не бих повторил, яото не ми е работа /и въпреки спестяванията реших на следващото возило газ да няма! След това търкалях дълги години един трилитров звяр на бензин и проблени не ми е създавал, обаче на бензиностанциите ми ставаше безкрайно тъжно... Сега карам оригинално газифициран Форестер и нито проблеми с газта, нито тъжни моменти на бензиностанциите има.... Твърдо съм за газифицирането от който трябва и с каквото трябва

Коментар

Газовата уредба има някаква стойност и след изплащането и продажба на колата,а ако купувача е глупав и не признава АГУ-то за екстра,винаги може да се демонтира-аз това упражнение съм го правил преди доста години,защото се бяха заинатили за цената и газовата не я имаха за нищо...Аз сега "изплащам" АГУ на дизел(за над 20000 км),но брат ми ще я изплати за по-малко от 10000-зависи от конкретния разход,а на предишни бензинови коли първата ми работа е била монтаж на газова и не съжалявам...Единственият евентуален проблем би се получил при голямо погачване цената на газта спрямо бензина,но това се очертава по-скоро за метана от следващата година

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
            ...Единственият евентуален проблем би се получил при голямо погачване цената на газта спрямо бензина,но това се очертава по-скоро за метана от следващата година
            Тогава ще наливам в съседната бака и да си я държат газта, ама не са толкова глупави. Няма ли икономически интерес, никой няма да се занимава с газ, освен ентусиасти без работа.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Следя си анкетата от време на време и все се чудя дали да си слагам ГИ, но виждам че се оказвам засега прав и че трябва да изминавам поне 10 000км годишно за да има смисъл от ГИ, благодаря за гласувалите досега в анкетата

Коментар

Колата в подписа ми е с обикновена газова(нормално е да е с ГИ но.....тогава цената ми се видя солена.) за 450 лева тогава я сложиха– преди 5 години,та с една бутилка(28 лт.) изминавам мин. 270–280 км. смесено но повечето е на късо и градско.Разход 10/100 газ средно 13 лв., на бензин трудно ще измина тези километри с 20 лв. разлика 7 лв.– 10 000 км.= 700 лв. газоватата уредба съм съм я избил сигурно за 5 месеца, досега докато не видях темата не се бях замислял за колко време се е изплатила.До сега грижи никакви.Справка: скоро забелязах,че за изминалата година има изминати 17 000 км. Заслужава си инвестицията .

Коментар

абе тя, темата заприлича малко за/против колелото и топлата вода...

Коментар

Колеги, нека се придържаме към темата и анкетата а именно: При колко хиляди километри годишно... ? Всичко извън това си е спам...
                    Благодаря Ви за разбирането

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                      Колеги, нека се придържаме към темата и анкетата а именно: При колко хиляди километри годишно... ? Всичко извън това си е спам...
                      Въпросът ти е некоректно зададен, поради което не може да има коректен отговор.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Въпросът ти е некоректно зададен, поради което не може да има коректен отговор.
                        Извинявам се за станалото недоразумение, ще се опитам да внеса яснота, имам предвид в случая само за изминатите километри годишно без значение дали си сложил конвенционална АГУ за 350-450лв. или Ги, Метан от 750 до над 2000лв. Ясно е че при единия и при другия случай ще има повече смисъл да се монтира съответната уредба и обратното, понеже са много факторите които влияят за смисъла от поставянето на съответната уредба, затова нека основния фактор да са изминатите километри ?

Коментар

Павка ,ти математика не си ли учил ? Казваш че спестяваш 260 лв . на година ,таз година 260 догодина 520 по догодина 780лва................ Те така все едно си сложил пари в банка на срочен влог ,само дето при газовото не можеш да си изтеглиш лихвата Според мен ако минаваш 500 /1000 км годишно тогава не си заслужава газта ,колкото и да ти е малка пенсията все ще намериш 250 лв за гориво на година ,ама то винетки данъци гражданска отговорност (до тук 300 и кусур пари) и като погледнем реално по добре да махнем и колата ,щото 250 за бенц+300 за данаци = 550 - то тогава по добре градския транспорт или такси .

пп Ех ,колко лесно се смята , сто коча двеста м..ди Дано съм ти помогнал малко
                          Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Следя си анкетата от време на време и все се чудя дали да си слагам ГИ, но виждам че се оказвам засега прав и че трябва да изминавам поне 10 000км годишно за да има смисъл от ГИ, благодаря за гласувалите досега в анкетата

Ех ,Павка ти пък от един път искаш да станеш милионер ,проста сметка пак за година две си изплащаш газовото и нататък знаеш 260/520/780.............. парите в банката дрънкат
                            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                              Павка ,ти математика не си ли учил ? Казваш че спестяваш 260 лв . на година ,таз година 260 догодина 520 по догодина 780лва................ Те така все едно си сложил пари в банка на срочен влог ,само дето при газовото не можеш да си изтеглиш лихвата Според мен ако минаваш 500 /1000 км годишно тогава не си заслужава газта ,колкото и да ти е малка пенсията все ще намериш 250 лв за гориво на година ,ама то винетки данъци гражданска отговорност (до тук 300 и кусур пари) и като погледнем реално по добре да махнем и колата ,щото 250 за бенц+300 за данаци = 550 - то тогава по добре градския транспорт или такси .

пп Ех ,колко лесно се смята , сто коча двеста м..ди Дано съм ти помогнал малко
                              От тази гледна точка си прав, но какво ще кажеш за резултатите от анкетата? Защо повечето колеги са посочили над 10 000км и сравнително по-малко при 5 000км ?

Коментар

... затова нека основния фактор да са изминатите километри ?
                                Е точно гледането само на някакъв пробег без оглед на другите фактори прави въпроса ти безсмислен. Както се казва "Дяволът е в подробностите". Някой ще ти каже, че, примерно, при ХХХХХ км сметката му не излиза, защото кара с ГИ на къси разстояния, поради което през една част от тези километри колата гори бензин. При друг обаче, сметката за същия този пробег ще изглежда различно, защото прави по-малко на брой пътувания на по-дълги разстояния, поради което пробегът на бензин е по-малък. Как ще разбереш къде е истината, ако не разгледаш всички фактори?!?

Ако все още те терзае въпросът дали в София при до 4000 км ще ти излезе сметката, то е много вероятно отговорът да е "не".
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на 30-01-26.

Зареждам...
                                X