Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При колко хиляди километри годишно, има сметка от АГУ, ГИ и Метан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: При колко хиляди километри годишно, има сметка от АГУ, ГИ и Метан

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Ако все още те терзае въпросът дали в София при до 4000 км ще ти излезе сметката, то е много вероятно отговорът да е "не".
    Лично мен това ме интересуваше, мерси за отговора

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
      От тази гледна точка си прав, но какво ще кажеш за резултатите от анкетата? Защо повечето колеги са посочили над 10 000км и сравнително по-малко при 5 000км ?
      Тази разлика идва от вида на газовото ,казвам за ново обикновено 300/ 400 лв газова спринцовка 700/1000 ,та и затова аз гласувах за 10 000 като визирах аудито си (то е с ГИ) .Но ако визирам витарата си ,там си избих газовото на 20 км . Отидох при един приятел който се занимава с скрап , от един москвич извадих газовото ( Ренцо ланди ) като уцелих бинго ,оказа се почти чисто ново .Купих си само чисто нова тръба от бутилката до изпарителя 12 лв. ,че не ми се навираше под москала

пп За портокола с адито съм минал 130 хил. км за 5 години ,на бензин 8,5/9 на газ 10,2 /10,5 газ , сменил съм САМО два комплекта свещи ,коплекта е 50лв . Оставам на теб д
      а смяташ колко лихва съм натрупал в банката ,само дето не мога да си я изтегля

пп Чавдар ме подсети ,сложи и един резервоар бензин към сметката ,айде нека бъдат два ама на дали ,значи общо 120 л бензин
      Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Чавдар го е казал ясно за градското, а и съм съгласен с други писали по темата, че май си търсиш оправдание да не си сложиш газова уредба!Също е много вярно и важно как и кой ще ти монтира ГИ-то, каква марка ще е и т.н.
        Аз да споделя, че след 10 години бензинови и 20 години "печки" по случайност подкарах на газ и от тогава съм възхитен от алтернативното гориво.Ако някой ми го беше казал преди щях да му се изсмея, затова човек не трябва да се заричаС обикновена газова на лека кола съм и гори 10% газ повече от бензин, като нямам аванс-коректор.
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Лично мен това ме интересуваше, мерси за отговора

И тука е и ,,да,, и ,,не,, .Ако 4000 са градско и си с ГИ тогава отговора е не ,но ако е обикновена газова отговора клони доста към да .Сега ще питаш '' - Таз пък разлика от къде?'' . Та обяснявам ,в студено време ,студени стартове,в градски условия с ГИ ще си караш на бензин ,тук таме ако минеш 5/10 км (зависи от кола ,термостат) и тогава да обърне на газ .

Коментар

[QUOTE=mbenz;2402720.Ако някой ми го беше казал преди щях да му се изсмея, затова човек не трябва да се заричаС обикновена газова на лека кола съм и гори 10% газ повече от бензин, като нямам аванс-коректор.[/QUOTE]

Мани ,мани ,че и аз преди 17/20 години се изсмях ,че и се зареках да не карам на газ , ама от както си сложих газ преди около 15г. на първата си кола и от тогава на всяка следваща газ .

пп То имаше една тема ,за избор на два джипа ,и всички го насочваха към по добрия .Но колегата се се натискаше да взима боклука .И накрая Джамбазката му писна и му писа :- Вземи го ти си го заслужаваш !!! Та да ме извини Митко , - Не слагай газово колега ,ти си го заслужаваш ! Успех в размислите аз съм до тук

Коментар

Време е и за мойте 5 стотинки в темата ! Личния ми опит е , че каквато и система да сложиш си я избиваш за около 10 000 км. Карането на алтернативни горива не води до реална икономия на пари поне при мен , защото с евтиното ядене идва и големия апетит ! Разяснявам : С кола на бензин , ако съм минавал 5 000 км/година то с такава на пропан -бутан са не по малко от 10-12 000 км/година , а от както карам на метан не падам под 15 000 км/година. Много рядко събота и неделя се заседявам вкъщи . Бодвам пръста на картата и тръгвам , защото разходите ми за гориво са пренебрежими , но регулярното обслужване и смяна на консумативи струват пари . По-честа смяна на масло,филтри , ремъци,накладки,гуми и пр. породени от големия пробег . Преди ходех на море веднъж годишно , а последните 2 години по 5 пъти !
              Взимай си една годишна карта за Градски транспорт и няма да се занимаваш с глупости !

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                Като заговорихте за сметки,моята лека кола с 20 лв. бензин минава точно 75 км. нито повече нито по малко,със 20 лв газ изминава от 210-230 км. Айде да си говорим къде са тея 1-2 литра отгоре на газ че не ми стана ясно,да не забравяме все пак че визирам ГИ ,а не конвенционална уредба !Пловдив-Бургас с четири човека и пълна с багаж,на места с 210-215 км./ч даде разход 8.6 /100 което е много !
                И какъв е този автомобил с какъв двигател?
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                  И какъв е този автомобил с какъв двигател?
                  турбо дизел естествено
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Сега сядам и почвам да пиша всички подробности които ме вкарват в чуденка относно поставянето ми на ГИ, и Ви дължа подробности заради станалата голяма дискусия без яснота от моя страна.

Ето кои фактори ме притесняват:

1.Джипката ми е къса база, бутилката ще искам да е 60 или най-добре 80 литрова, една от причините е че из Родопите например няма почти газостанции и искам да карам до морето без зареждане, така оставам автоматично без никакъв багажник, бутилка отдолу отпада, не ме блазни.

2. Заради оставането ми без багажник ще трябва да монтирам автобокс на тавана който струва минимум 500лв. със алуминиевите греди, и това нещо на тавана автоматично ще ми дигне разхода с поне 1 литър и джипката ще е малко по-нестабилна при завоите.

3.Много държа ако монтирам ГИ, бензиновата уредба и компа по никакъв начин да няма нищо общо при работа на газ, преди да карам джипката карах Опел Вектра - С20NE същия двигател и е на Фронтито, Вектрата я карах на газ - Ланди Ренцо обикновена АГУ, карах я 3 години но колкото и да я карах по малко и на бензин, след 2-рата година ми замина, помпата, дебитомера, запушени инжектори, нова генерация, грешки на чека, все големи разходи и ядове, да не говорим за по-честата смяна на другите части - свещи-филтри и т.н., много държа на бензин нищо да не му се прецаква и променя работата си заради газта който имах при Вектрата, проучил съм че за да имам максимално малко негативни последствия от карането на газ, е ГИ поне последно поколение при представителя на Ланди Ренцо - модел: LANDI LSI-ONE истински ГИ цената му обаче е 1750лв. знам че ще върви и с конвенционална уредба за 350лв, но ако искам да нямам проблеми на бензин и да не ми разтройва по какъвто и да е начин негативите от работата на газ които писах по-горе, ще е хубаво да е LANDI LSI-ONE истински ГИ 1750лв и от там дойде идеята ми за анкетата при колко хиляди км годишно...

3.Джипката я карам само извънградско 4-5000км ми е засега годишно пробега, за София ползвам карта за всички линии и метрото.

Е колеги, сега като описах най-после всичките си притеснения с които трябваше да започна, какво мислите

Благодаря Ви предварително колеги за търпението и че се занимавате с мен и моите големи терзания относно ГИ
                    Последно редактирано от Еделвайс; 21-01-14, 12:38. Причина: правописна грешка и допълване инфо

Коментар

Никога не съм карал с ГИ,а само с обикновени уредби.Не знам при тази,дето си избрал как става прехвърлянето от бензин на газ-може да е при достигане на определена температура на антифриза,или ти дали можеш да прехвърлиш на газ когато решиш...На Вектрата предполагам си карал дълго време само на газ,и затова ти се е запушила захранващата с-ма-аз съм правил такава трешка с Джета с карбуратор и после никой майстор не можа да го оправи.На твое място бих си монтирал уредбата при ЧИТАВ специалист и след време,ако сменяш колата си я демонтираш и слагаш на следващата

Коментар

Сега сядам и почвам да пиша всички подробности които ме вкарват в чуденка относно поставянето ми на ГИ, и Ви дължа подробности заради станалата голяма дискусия без яснота от моя страна.

Ето кои фактори ме притесняват:

1.Джипката ми е къса база, бутилката ще искам да е 60 или най-добре 80 литрова, една от причините е че из Родопите например няма почти газостанции и искам да карам до морето без зареждане, така оставам автоматично без никакъв багажник, бутилка отдолу отпада, не ме блазни.

2. Заради оставането ми без багажник ще трябва да монтирам автобокс на тавана който струва минимум 500лв. със алуминиевите греди, и това нещо на тавана автоматично ще ми дигне разхода с поне 1 литър и джипката ще е малко по-нестабилна при завоите.

3.Много държа ако монтирам ГИ, бензиновата уредба и компа по никакъв начин да няма нищо общо при работа на газ, преди да карам джипката карах Опел Вектра - С20NE същия двигател и е на Фронтито, Вектрата я карах на газ - Ланди Ренцо обикновена АГУ, карах я 3 години но колкото и да я карах по малко и на бензин, след 2-рата година ми замина, помпата, дебитомера, запушени инжектори, нова генерация, грешки на чека, все големи разходи и ядове, да не говорим за по-честата смяна на другите части - свещи-филтри и т.н., много държа на бензин нищо да не му се прецаква и променя работата си заради газта който имах при Вектрата, проучил съм че за да имам максимално малко негативни последствия от карането на газ, е ГИ поне последно поколение при представителя на Ланди Ренцо - модел: LANDI LSI-ONE истински ГИ цената му обаче е 1750лв. знам че ще върви и с конвенционална уредба за 350лв, но ако искам да нямам проблеми на бензин и да не ми разтройва по какъвто и да е начин негативите от работата на газ които писах по-горе, ще е хубаво да е LANDI LSI-ONE истински ГИ 1750лв и от там дойде идеята ми за анкетата при колко хиляди км годишно...

3.Джипката я карам само извънградско 4-5000км ми е засега годишно пробега, за София ползвам карта за всички линии и метрото.

Е колеги, сега като описах най-после всичките си притеснения с които трябваше да започна, какво мислите

Благодаря Ви предварително колеги за търпението и че се занимавате с мен и моите големи терзания относно ГИ

80 л. бутилка ...........,ти на луната ли ще ходиш или разхода ти е 40/на 100 ? Редовно ходя из родопите и с джипа и с колата , джипа е с 35 л. бутилка а колата с 25 л. никога не съм изпитвал глад за газ . Едно време на газките и зиловете слагаха 80л бутилка , ама там са нормални 35/40 л. на 100км А за ГИ ,никога няма да дам повече от 900/1000 лв ама никога ,карам с българско газово фобос ,до сега само филтри ,да чукна на дърво Поставено е при правилния газаджия

пп За какъв джип говорим и с какъв двигател ?

пп Колегата по горе ти го е обяснил ,пари за гориво няма да спестиш ,но за сметка на това ще си увеличиш километрите за годишен пробег Като ходиш към родопи ,няма да мислиш колко пари да си приготвиш за път а за колко пари ще спиш в хотелите Сега да не вземеш хотел да строиш там ?
                        Последно редактирано от jimito; 21-01-14, 18:24.

Коментар

И аз мисля като колегата-ако газта ти стига за 200 км, е напълно достатъчно-има предостатъчно бензиностанции,а една почивка за кафе на 120-150 км не е излишна.Вече има и бутилки с много малък диаметър,малко са по-скъпи...На предишните ми коли бях махнал сондите и зареждах "до дупка",но с разчет и поглед към дневният километраж да измина след зареждането поне 80 км...

Коментар

При пробег от 4000км/годишно да сложиш у-ба за 1750лв на стара кола, която не се знае колко ще изкара... е меко казано безсмислено... Такава инвестиция има смисъл за нова кола, която планираш да се кара поне 5-6 години и то не по 4000...
                            Ако не знаеш какво да правиш с тия 1750лв това е друг въпрос...
                            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Добре поддържана 10 годишна кола изкарва преспокойно още 10 год.Х15000 годишно,но и новата не се знае колко-а и продуктовото остаряване е още по-силно.Ако няма ръжди,може и 25 години да изкара,а и кой от нас с пари не е правил глупости?Те и затова се казват горещи пари...А инвестицията в купчина желязо по принцип си е обречена кауза,но без кола...

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
                                .....

пп За какъв джип говорим и с какъв двигател ?

....
                                Джипката му е като моята Фронтера къса база . Газта сме я коментирали надълго и нашироко в раздела за Опел , та му се чудя на Павката защо му е тази анкета , като на всичко отгоре въпросът в нея е "според зависи".

Първо , двигателят C20NE се слави като един от най-безпроблемните за газифициране. Ако монтажа е грамотен , обикновена АГУ е напълно достатъчна .

Второ , важно е не толкова колко км. минаваш годишно , а след колко км. ГУ ще си избие капиталовложението . В случая това става ( със все условностите) за около 15 000 км. пробег . От там нататък - колкото и км. да минеш , все ще си на кяр . Нема градско - нема извънградско ! Палиш , прехвърляш на газ и караш. Стига да не се прекъсва работата на бензиновата помпата . На бензин : чат-пат за по 4-5 мин. на дълъг път . Един резервоар бензин стига за цяла година .

.. и трето : конкретно за Павката с неговите 4 000 км. годишно може и да не си заслужава , имайки предвид изискванията му за багажно отделение или мъдест багажник на покрива .

Моя багажник е железен . На него качвам палатки , сачове , сгъваеми столове и спални чували и не ми дреме за естетиката , ама всеки знае себе си ... пък и минавам над 20 000 км. годишно.
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на 30-01-26.

Зареждам...
                                X