Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При колко хиляди километри годишно, има сметка от АГУ, ГИ и Метан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: При колко хиляди километри годишно, има сметка от АГУ, ГИ и Метан

Зависи от уредбата и от колата, но обикновено е 10000км

Дори и две години да се изплаща, къде ще намерите депозит с 50% възвращаемост?
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
      Зависи от колата все пак, но ако ще е газова и двигателя го позволява (не е каруратор, моно или мех. инжекцион) е силно препоръчително да се монтира газов инжекцион.
      При колко хиляди км годишно... много зависи на какви разстояния пътуваш, и колко караш изобщо.
      По принцип винаги ще си на сметка ако колата ти се движи с гриво от 1.30лв, а не от 2.60 (каквито са актуалните цени на газта и бензина)

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
      да беше написал цената на газовата, щяха да са по-лесни сметките.............. нали разбираш, че обикновенна газова за 400лв. и тази на verter за 3125 се изплащат за различно време?????

освен това е важно и къде ги навърташ тези км. при мен ситуацията е такава, че карам на къси разстояния /3,5км. в едната посока/ и не виждам смисъл да слагам газова, следкато като половината път така и такак ще ми е на бензин - това ще ми удвои времето за "изплащане" и затова субаруто си е само на бенз.

но пък Хондата е взех с монтиран газов инжекцион, на около 18000 км. и за още 11000км. за 9 мес. не е дала абс. никакви проблеми. така че я броя за изплатена
      При мен нещата стоят така, тия 4000 км. от които около 2000 км. ги навъртам предимно лятото, по морета, планини, язовири и малко по черни пътища, останалите километри предимно зимата из Тетевенския край, важно уточнение е че ги изминавам всичките км. главно извънрадско, джипа изобщо не го карам градско, за това ползвам метрото.

Ако ще слагам АГУ, ще искам да е качествено монтирана, и бюджета ми ще е до 750лв. заедно със всичко необходимо, при моя иначе безпроблемен мотор С20NE за газификация. Но, при тези 4000 км годишно, като сметнем, на бензин с гуми 31-ци, при 90 км/ч с постоянна скорост на магистралата, съм постигал редовно разход от 9 литра на 100 км, ако карам на газ, разхода ми ще е 13 на 100 при същите условия, тогава излиза че при бензин 9 литра по 2.60 лв. на 100 км ще дам 23.40 лв. а при газ, 13 литра по 1.30 лв. е 16.90 лв. излиза че на 100 км. ще имам икономия от само 6.5 лв. Накрая излиза ако не бъркам някъде, че при моя пробег от 4000 км. при газ ще имам реализирана чиста икономия от 260 лв. Както и да го смятам, докато не почна да навъртам повече от 10 000 км явно не виждам никакъв смисъл да слагам АГУ и да съсипя перфектно работещ двигател на бензин (пу-пу да не го урочасам) и всички принципни негативи и неудобства произлизащи от АГУ-то при моя случай, как мислите, за това и пуснах анкетата и резултатите засега показват за над 10 000 км....

Коментар

Защо си така сигурен за разликата в разхода? Опитът ми с десетина автомобила, карани по минимум 5 години и обичайно до към 10, казва че раходът при правилна настройка е близък до бензиновия. Дори еднакъв, но това е при газов инжекцион, на хонда конкретно, и обикновена газона при тойота.
        В градско има разлика. И там може да се оправят нещата, но ни се струва сложно в нашата държава.
        Между другото, да напомня, че има среден вариант на отлична цена - за ценители - ламбда контрол.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
          Защо си така сигурен за разликата в разхода? Опитът ми с десетина автомобила, карани по минимум 5 години и обичайно до към 10, казва че раходът при правилна настройка е близък до бензиновия. Дори еднакъв, но това е при газов инжекцион, на хонда конкретно, и обикновена газона при тойота.
          В градско има разлика. И там може да се оправят нещата, но ни се струва сложно в нашата държава.
          Между другото, да напомня, че има среден вариант на отлична цена - за ценители - ламбда контрол.
          Защото преди имах опел Вектра със същия двигател С20NE, с АГУ ланди ренцо с плочка, и разликата ми между бензин и газ ми е била винаги 4 литра в повече при газ, но тогава Вектрата не я спирах от движение, всеки ден я карах, и до кварталния магазин ходех с колата но газта тогава беше 0.80лв литъра, еххх че хубава цена беше...

Коментар

Колега стига с тия анкети!Те, няма да ти покажат дали да си сложиш или не газ, или други алтернативни горива.По изказванията ти съдя ,че се самонавиваш да не си слагаш.Едни такива сметки от 5,50-6,50лв на незнам си колко км звучат леко смешно!
            Ако търсиш отговора на дилемата която те бори,от много мнения само ще се дообъркаш,нали знаеш човек що си не е...е жената на пътя.Слагаш караш евтино,не слагаш бъркаш по редовно в джоба.Кабели,свещи,филтри и т.н. са консуматив с газ или без си ги сменяш.
            И аз пия много бира ,ама не мога да си направя пивоварна! Пия две ракии в годината,ама има материал от природата без пари,и варим ракия която менкаме за бира! Така е и с газта,и с километрите,и с бензина.Като може да е по-евтино ,що да не е!
            Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

има и още един момент - чисто психологически, като дадеш сумата за газовата те боли джоба две седмици и минава, а ако не я дадеш, те боли сърцето всеки път като пълниш бенза

Коментар

Първоначално публикуван от honda b16a2 Преглед на мнение
                Колега стига с тия анкети!Те, няма да ти покажат дали да си сложиш или не газ, или други алтернативни горива.По изказванията ти съдя ,че се самонавиваш да не си слагаш.Едни такива сметки от 5,50-6,50лв на незнам си колко км звучат леко смешно!
                Ако търсиш отговора на дилемата която те бори,от много мнения само ще се дообъркаш,нали знаеш човек що си не е...е жената на пътя.Слагаш караш евтино,не слагаш бъркаш по редовно в джоба.Кабели,свещи,филтри и т.н. са консуматив с газ или без си ги сменяш.
                И аз пия много бира ,ама не мога да си направя пивоварна! Пия две ракии в годината,ама има материал от природата без пари,и варим ракия която менкаме за бира! Така е и с газта,и с километрите,и с бензина.Като може да е по-евтино ,що да не е!

Не казвам че не си прав, но тънката граница ме разколебава, е като сметнах по-горе - за една година - 4000 км. пробег при газ = икономия 260 лв. и това при без никакви проблеми от страна на АГУ, и дали е оправдано при икономия само от 260лв годишно...

п.с. Така както прочетох мненията Ви, живи и здрави реших в момента в който ми се наложи да навъртя минимум поне 8 000 км. в година, определено ще монтирам АГУ, бъдете живи и здрави и благодаря за мненията Ви, уважаеми колеги

Коментар

Нещо крива ми се вижда сметката ти.
                  Моят разход на бензин е 11/100, а на газ е 13/100. Става дума за София-Варна-София с добре натоварена кола.
                  Щом докарваш на бензин 9/100, разходът на газ трябва да ти е 11/100 и всичко над това не е приемливо.
                  Разбира се, говорим за едни и същи условия. Защото нормалният ми разход на газ е 14-15/100. Ама това включва малко градско, Искърското дефиле, после криволичещ планински път до вилата и багаж колкото искаш.
                  Аз съм с дългата Фронтера. Ти с късата, за да докараш моя разход, трябва да имаш бая тежък десен крак
                  При теб основният проблем е, че имаш място за много малка бутилка: 25-30 литра, която напълнена на 80% е 20-25 литра и отгоре на всичкото заема една значителна част от багажника.
                  Така че не става въпрос за финанси. Че ще се изплати - ще се изплати. Щом караш по 4000 км/година, няма да е за една година, ами за две. До дали си струва за 200-300 година да се лишиш от 1/4 и без това малък багажник?

П.П. Аз поради тази причина на Тиграта не й сложих газ. Просто щях да убия и без това малкия багажник: на мястото на резервната гума, а самата гума свободно мотаеща се в багажника. Иначе изобщо нямам съмнение дали си заслужава от финансова гледна точка - да, заслужава си.
                  Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

То само за 1000км. си е далавера АГУ.София -Бургас 14/100 за 2.4 Фронтера с обикновенна АГУ и скорост 110/120 км/ч.,насам след Пазарджик я шпорих и до 140км/ч.,демек вчера .Отиване и връщане за 142лв.+25лв бензин в туба е така за страх,че не съм правил профилактика на АГУ-то от доста време и мислех ,че ще съм с тежък разход,а и с тая дълга отсечка на АМ"Тракия"без бензиностанции е кофти ,но Фронтака както винаги не ме предаде и ме изненада отново приятно.На бензин си е бая тегаво положението ,както и да го смяташ,освен ако джипа е с тотално сбъркани центровки и реглажи на бензин и газ,всичко наред ли е обаче ,само си караш и си се кефиш на пътуването и музиката.Равносметката 142лв. газ ,срещу 230 лв.бензин за същата дестинация,София-бургас+15лв.до Китен/с обиколки на района/ и обратно до Бургас .Е струва си и не виждам смисъл от съмнение!
                    Последно редактирано от faster; 02-09-13, 17:03.
                    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Като заговорихте за сметки,моята лека кола с 20 лв. бензин минава точно 75 км. нито повече нито по малко,със 20 лв газ изминава от 210-230 км. Айде да си говорим къде са тея 1-2 литра отгоре на газ че не ми стана ясно,да не забравяме все пак че визирам ГИ ,а не конвенционална уредба !Пловдив-Бургас с четири човека и пълна с багаж,на места с 210-215 км./ч даде разход 8.6 /100 което е много !
                      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                      Анатолий Пейчинов o8875о9815
                      https://dvrbg.com/

Коментар

За газ въобще не е много даже е нереално нисък разход.От 120;130км/ч. нагоре икономия и разход под 12/13 л.на 100 не търси.С пасат 1.8 ми даваше същият разход 13/14 на 100 само дето скоростта е 160;170км/ч.говориме за газ и за лека кола ,не за джип 2 тона и 300.
                        Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Има и един чисто "социално-семейно-финансово-планиран-недопланиран" момент . Естествено, че на газ е по-изгодно. Значи възниква въпрос - от колко километра нататък е рентабилно поставянето на газовата. Щото, нали "парите които ще дадеш за газова уредба, можеш да дадеш за покриване на разликата бензин-газ. Газовата ми струва 500 или 1000 лева и ако тия пари ги дам за бензин - ехеее..." Това може да важи при някаква свирепа финансово-семейна дисциплина . При мен например не важи. Имам този месец 500 за газова. Не я слагам. Как - не знам, но жените в семейството са им видели сметката . След месец - до следващите финансови постъпления - няма ни 500 лева, ни газова. Т.е. при мен газовата се изплаща за месец, независимо от пробега. Па ако ще и инжекцион газов за 1000 лева да е...

Коментар

Обикновенни газови отдавна има и под 500лв.,така че избиването на парите е за норматив!

Коментар

Колкото по-скоро се монтира АГУ,толкова по-бързо се изплаща,още повече при по-висок разход на колата.Предишната ми кола беше Фолксваген Каравел Т4 Синхро и на газ на дълго харчеше 14 литра,а на бензин-11,5-12.По скоро има коли на газ,които не са конкурентни на същите дизелови,а и нямат добра тяга

Коментар

Ето и мойте разходи за гориво от от 1 юни до 1 септември изминати 1453 км със 116,631 литра газ и 30,95 л бензин или общо 147 литра гориво за 220 лева . Или по мои сметки спестени около 150 лева от разлика в цините на газ и бензин . Колата е Опел Вектра Б 2.0 16 в с ГИ Симгаз поставен 2011 г. за 1000 лева без допълнителни настройки и консумативи , карана през периода предимно студена и на къси разстояния което обеснява високия разход и завишения разход на бензин .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на 30-01-26.

Зареждам...
                                X