Обява

Свий
Няма добавени обяви.

При колко хиляди километри годишно, има сметка от АГУ, ГИ и Метан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• При колко хиляди километри годишно, има сметка от АГУ, ГИ и Метан

Привет колеги, направих анкета, да видим конкретно при колко хиляди километра годишно трябва да изминаваме, за да имаме сметка да монтираме съответната газова уредба, ще Ви помоля уважаеми колеги, да се придържаме конкретно към анкетата, а не да дискутираме плюсовете и минусите при газовите уредби, само конкретно при изминатите километри годишно, благодаря Ви
    Лично аз съм само на бензин, но повече от 4000 км. годишно не навъртам, затова все се чудя дали имам сметка да слагам газова, и от там ми дойде идеята за анкетата.

п.с. Модератор, ако прецените че анкетата не е удачна или за в този подраздел, да я премести или изтрие по ваша преценка.
    115
    5 000 км
    24.35%
    28
    10 000 км
    46.96%
    54
    20 000 км
    15.65%
    18
    Над 20 000 км
    13.04%
    15
    Последно редактирано от Еделвайс; 01-09-13, 19:01. Причина: Уточнение

От: При колко хиляди километри годишно, има сметка от АГУ, ГИ и Метан

Какво общо имат километрите на година?

От километрите зависи само за колко време ще се "изплати" и започне да дава икономия, но във сметката освен покупната цена следва да заложим и средствата за подръжка на системата, средствата за евентуални поражения по двигателя, характерни за по новите автомобили и специфичния обемен разход на гориво.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

То сметката е елементарна.
      Пример:
      Една кола гори на смесен цикъл 8/100 бензин. При цена 2,50 за литър-това прави 20 лева за 100 км.
      На газ ще изгори да речем 10/100. Сега газта е по 1,30-това прави 13 лева за 100 км.
      Разликата е 7 лева за 100 км. при 100 км става 70 лева, при 10 000-700 лева.

Нова газова уредба(обикновена, не инжекцион) е нещо като 400 лева с все монтаж и разправии.
      Делим 400 на 7 и получаваме малко над 57. Ще рече-след 5700 км газовата уредба е избита, и оттам нататък всеки километър ти е в икономия по 7 стотинки.
      Ако искаш може да сложиш някоя стотинка за обслужване и поддръжка на газовата уредба, ама като се разхвърли на километрите-надали ще направи и стотинка за километър.

Разбира се числата са измислени и може да варират спрямо разхода на колата и цената на горивата, но е там някъде.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        Какво общо имат километрите на година?

От километрите зависи само за колко време ще се "изплати" и започне да дава икономия, но във сметката освен покупната цена следва да заложим и средствата за подръжка на системата, средствата за евентуални поражения по двигателя, характерни за по новите автомобили и специфичния обемен разход на гориво.
        Това е така, тогава на всяко МПС на която е монтирана съответната газова уредба, нека да са включени само основните и най-чести разходи свързани с газификацията , това са: Свещи, кабели за свещите, въздушен филтър, ауспуховата генерация и честите настройки на съответната газова уредба... Без да включваме други усложнения и непредвидени разходи излизащи при всяко индивидуално МПС.

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
          ....разходи свързани с газификацията , това са: Свещи, кабели за свещите, въздушен филтър, ауспуховата генерация...
          Това няма нищо общо с газификацията.

Честите настройки са функция на класа на уредбата и знанията и положените старания от специалиста.

На жената на колата има газ. Колата беше на 1000км когато я сложих. До момента няма никаква настройка правена освен първоначалната в деня на поставянето. Няма и никакви проблеми вече 17к км.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Според мен, дори и 5000км да се минават на година с автомобила, е изгодно да се сложи обикновена газова уредба. При монтаж на газов инжекцион не мога да дам мнение, поради причината, че автомобилите ми до момента всичките са били с обикновена газова уредба.
            RAV 4
            F650GS

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
              Свещи, кабели за свещите, въздушен филтър, ауспуховата генерация
              Това са си неща които трябва да се гледат и при колите които се движат само на бензин. Филтъра се сменя най малко на 10 000, а в доста случаи и на по-голям пробег. Не струва кой знае какво, та е безпредметно да се включва в разходите. Особено пък да се слага в сметката на газовата уредба.

Свещи и кабели и те трябва да се еменят профилактично, ако искаме двигателя да работи добре. Няма значение дали е на бензин или газ.
              Е, газта е малко претенциозна, и обикновено след слагане на газова уредба се сменят и свещите и кабелите, но това не означава, че и те трябва да се пишат на сметката на уредбата. Тя само е подчертала това, че е трябвало да се сменят доста преди това.

Чести настройки-Аз не помня да съм правил много чести настройки. Като се настрои веднъж добре-кара си безпроблемно с години. А и който не е гъзорък, и има поне малко акъл може да си направи настройките и сам. Елементарно е.

Всичко това за уредба на пропан-бутан. За метана съм пълен лаик.

Писали сме заедно с Джамбазов.

Коментар

да беше написал цената на газовата, щяха да са по-лесни сметките.............. нали разбираш, че обикновенна газова за 400лв. и тази на verter за 3125 се изплащат за различно време?????

освен това е важно и къде ги навърташ тези км. при мен ситуацията е такава, че карам на къси разстояния /3,5км. в едната посока/ и не виждам смисъл да слагам газова, следкато като половината път така и такак ще ми е на бензин - това ще ми удвои времето за "изплащане" и затова субаруто си е само на бенз.

но пък Хондата е взех с монтиран газов инжекцион, на около 18000 км. и за още 11000км. за 9 мес. не е дала абс. никакви проблеми. така че я броя за изплатена

Коментар

Зависи от колата все пак, но ако ще е газова и двигателя го позволява (не е каруратор, моно или мех. инжекцион) е силно препоръчително да се монтира газов инжекцион.
                  При колко хиляди км годишно... много зависи на какви разстояния пътуваш, и колко караш изобщо.
                  По принцип винаги ще си на сметка ако колата ти се движи с гриво от 1.30лв, а не от 2.60 (каквито са актуалните цени на газта и бензина)
                  Jeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
                  Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive

Коментар

Единият лагер тук се излага смешно да ви кажа. Обяснявай ти че не ми е хубаво да карам с гориво на половина цена. И така десетки години. Още чакам страшните проблеми и фалита.

Коментар

Винаги има сметка да се сложи газова уредба. Въпросите са много. То затова и няма еднозначен отговор "сложи си едикакво си".
                      Ако караш само 4000 км на година и си сложиш супер-дупер ГИ за 2000 лева... е... ще се изплати ама кога? След 5-10 години? А жива ли ще е колата до тогава? А може би ще ти е писнала и ще си я продал? А багажника?
                      Митове и легенди са това, че газовите уредби искат постоянни настройки. Те се създават от гъзоръки газаджии със газ-анализатори, които не знаят как да ползват. Останалите неща са си в сила и за кола без АГУ: свещите да са в ред и въздушният филтър да е чист.
                      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от АлКБ Преглед на мнение
                        е силно препоръчително да се монтира газов инжекцион.
                        Това защо?
                        Разбира се-има двигатели за които газовият инжекцион е незаменим, ако искаме газ, но има и такива които си работят без проблем с обикновена газова уредба.

Коментар

Моята кола беше чисто нова от магазина,по принцип има 7 годишна гаранция,толкова ми харесваше как пали и върви на бензин,че проспах 50 000 km.В сметки щях да съм спестил около 7000 лв.В момента е на 64 000 km.ГИ понеже си го монтирах сам ми излезе с бутилката 400 лв.Пловдив-София пет пъти около 1500 км. И съм на нула.
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

хм...ако колата гори 18 бензин и 25 газ не се усеща кой знае каква разлика в джоба
                            искаме гУеми коли с гУЕми двигатели,да горят малко ,да вървят много,да ръмжат яко а ако може да ги караме на пръдня ще е супер
                            driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Хм цената .... май не е толкова интересна, колкото са интересни майсторите*, че ако попаднеш на някой разбирач може да запееш "защо са ти косе побелели друже"

Е за двигателите с повече дупки примерно 6 и на горе, съответно е по-скъпа, ама то и техния разход е по-висок та - яваш-яваш

Та по принцип съм ЗА, ама на моята така и не съм и сложил, че просто като си помисля ... търсене на подходящо място, разправия с майстори ....
                              Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                              И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                              вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X