До: Джип на метан - плюсове и минуси, особености...
Говорих много обширно с човека. Той е разработил устройство, което се закача за алтернатора на МПС и оттам брои оборотите. При минимални обороти двг. ползва само дизел, при по-високи обороти това у-во отваря вентил, който пуска метан. При достигане на макс. обороти изключва притока на метан. Това устройство не може да редуцира количеството нафта на двг. при наличие на метан примерно за средните обороти. А помпата на двг. се оставя да подава дизел само колкото за мин. обороти, за да може да се възпламенява метана. О оборотите на двг. се регулират по следния начин: слага се "плочка" и дроселова клапа и така се регулира порцията метан, т.е двг заприличва на бензинови, с тази разлика, че няма запалителни свещи, помпата подава по малко нафта, която се възпламенява и пали метана.
В този вариант на мен това нещо не ми върши работа, т.к. мощността на двг. ще се намали, а аз целя нейното увеличаване.
Румен Роев обясни, че и италиянците вече не се занимавали с метанизиране на дизелови двг., а правели двигатели само на метан, който са със зап. свещи като бензиновите и коефициент на сгъстяване малко по-малък от този на дизеловите двг.
Ако някой има идеи или инфо-нека да пише.
Първоначално публикуван от skitnik
Преглед на мнение
В този вариант на мен това нещо не ми върши работа, т.к. мощността на двг. ще се намали, а аз целя нейното увеличаване.
Румен Роев обясни, че и италиянците вече не се занимавали с метанизиране на дизелови двг., а правели двигатели само на метан, който са със зап. свещи като бензиновите и коефициент на сгъстяване малко по-малък от този на дизеловите двг.
Ако някой има идеи или инфо-нека да пише.
Коментар