Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Особености при карането на автоматик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Особености при карането на автоматик

Първоначално публикуван от ivanivanovvv Преглед на мнение
    При Sharan от 2003 с 5 степенна автоматична кутия Jatco506e ( еднаква с Land Rover Freelander
    1 ),се гаси при всички позиции.Пали само на P и N.Маслото по препоръка на производителя не се сменя през целият живот на кутията.Не се уточнява обаче този "живот" изтича след края на гаранцията на автомобила.При нередовна смяна на маслото( на всеки ~50 000) ,след около 200 000 следва и смяна на соленоидите.Макар и процедурата да не е сложна,не всеки се захаща с нея.Комплект оригинални соленоиди (с щампа на Mitsubishi) варират от 600 (при покупка от Ebay) до 1000 лева от тукашните фирми за ремонт на автоматични скоростни кути.Интересно е и че и за соленоидите производителят предвижда 100 000 км живот.
    Не знам кой какво предвижда, ама моя шаран е такъв и в момента показва 765 000 км. Като го взех, показваше 230 000 и автоматика беше повреден. След ремонта и смяна на масло през около 70 000 км още върви. Само напоследък, след престой над 3-4 часа, кутията мисли около половин минута, преди да зацепи и да потегля. Решил съм, откаже ли окончателно - ще я сменям.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
    "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Стандартният автоматик, щом почне да "мисли" преди да зацепи, значи не може да направи правилно работно налягане веднага..
      Което може да се дължи на, голямо износване на помпата, гъсто масло, повреден масло приемник, големи луфтове из кутията, запушени малки преходни каналчета на регулаторите на налягане и в хидроблока, и така на татък, и така на татък, и така на татък...

Във всички случай, не е много добре работата, някой ден няма да зацепи изобщо..
      Абонатът е извън обхват, или е изключил телефона си, оставете съобщение след сигнала, и ще го предадем на абоната веднага щом дойде на линия... ДИННН......

Коментар

Здравейте,колеги.Да спомена,че съм от месец в автоматите,от 82-ра карам/тогава бяха някакви подобия на автомобил/ все с ръчка,колата е Киа Соренто 3,5.Та имам няколко въпроса като за лаици.
        1.В мануала виждам,че кутията ми е Фул-тайм.В модела монтират и кутии Парт-тайм,та с коя кутия е по-добре и каква е разликата.
        2.После на скоростния лост има един малък бутон,а на таблото излиза надпис O/D-OFF. Те това чудо какво прави.
        3.Автомата работи добре без блъскане,на директна тръгва по лек наклон/"спецове" около мен казват,че така трябвало да бъде/.Обаче карам например със 100 км/ч,и пред мене камион-натискам газта,кутията връща скорост една или две,мотора има много мощност и вдига оборотите до 5-6000,но не се усеща тягата,която мисля,че трябва да има.Та това нормално ли е? Иначе на първа/ втора колата набира като самолет....Ми тва са ми въпросите,навярно тъпи,ма тъпотията не идва от гората...
        Иначе подмених повечето от маслото/изтече 6,5 литра/ и измих картера и металния филтър вътре-нямаше стружки и много боклуци,както съм гледал по руските сайтове.

Коментар

Първоначално публикуван от Русефф Преглед на мнение
          Здравейте,колеги.Да спомена,че съм от месец в автоматите,от 82-ра карам/тогава бяха някакви подобия на автомобил/ все с ръчка,колата е Киа Соренто 3,5.Та имам няколко въпроса като за лаици.
          1.В мануала виждам,че кутията ми е Фул-тайм.В модела монтират и кутии Парт-тайм,та с коя кутия е по-добре и каква е разликата.
          2.После на скоростния лост има един малък бутон,а на таблото излиза надпис O/D-OFF. Те това чудо какво прави.
          3.Автомата работи добре без блъскане,на директна тръгва по лек наклон/"спецове" около мен казват,че така трябвало да бъде/.Обаче карам например със 100 км/ч,и пред мене камион-натискам газта,кутията връща скорост една или две,мотора има много мощност и вдига оборотите до 5-6000,но не се усеща тягата,която мисля,че трябва да има.Та това нормално ли е? Иначе на първа/ втора колата набира като самолет....Ми тва са ми въпросите,навярно тъпи,ма тъпотията не идва от гората...
          Иначе подмених повечето от маслото/изтече 6,5 литра/ и измих картера и металния филтър вътре-нямаше стружки и много боклуци,както съм гледал по руските сайтове.
          е, в мануала трябва да имаш глава "Шофиране с автоматик"........ иначе:
          1. Фултайм не ти е скоростната кутия а раздатката - т.е. друга кутия, която разпределя въртенето между задния и предния мост, съответно фултайм, може да караш послтоянно, на всякакви настилки с вкл. двата моста /предполагам са постоянно включени/ а парт тайм си само на задно и трябва да имаш лост да превключваш режимите на раздатката.
          2. О/D е овърдрайф, потърси инфо в нета, че не ми се пише толкова, накратко, изключва се по баир и на градско, за да не превключва постоянно 4-5-4-5.......може и да не го изключваш, но не е желатено, пази кутията.
          3. усещанията са субективни, или пробвай друга аналогична Кия, или някой с опит да пробва твоята и да каже.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
            Нямам спомени да съм палил така, ама може и да може.
            И дикато сме на тема палене, американски сглобки коли, с ръчни скорости, не завъртат стартера, ако не е натиснат съединителя. Това независимо дали и на коя скорост ти е лоста.
            Не случайно съм кръстил Кади-то "Кади-Лак" - явно е американска сглобка, защото не работи стартера, ако съединителя не е натиснат!

Автоматиците палят на N - на волвото като се беше скапал регулатора на налягането и гаснеше по светофарите досущ като да е с РК... Палиш си на N без да спираш и включваш D. При ниски скорости няма проблем.
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Мерси,Иванов.Това е достатъчно-на баир /а то често ще се случва с лодката към Доспат за пъстърва/бутона натиснат и на таблото трябва да е O/D-OFF.Проблем е да пробвам друга такава Киа поради факта,че e сравнително рядък модела с тоя мотор.В крайна сметка не е болка за умиране,колата си върви добре де.Иначе за главата в мануала трябва и глава на раменете с познания по английски,но за жалост по комунистическо,кога съм ходил на училище, се учеше само руски,почти.Навярно в процеса на търкаляне на гумите ще има и още въпроси,но нали затова е форума.Приятен ви ден,момчета.

Коментар

Мерси,Иванов.Това е достатъчно-на баир /а то често ще се случва с лодката към Доспат за пъстърва/бутона натиснат и на таблото трябва да е O/D-OFF.Проблем е да пробвам друга такава Киа поради факта,че e сравнително рядък модела с тоя мотор.В крайна сметка не е болка за умиране,колата си върви добре де.Иначе за главата в мануала трябва и глава на раменете с познания по английски,но за жалост по комунистическо,кога съм ходил на училище, се учеше само руски,почти.Навярно в процеса на търкаляне на гумите ще има и още въпроси,но нали затова е форума.Приятен ви ден,момчета.
                то и моя английски е такъв, та си намирам ръководства на руски, има за всички коли, просто потъри

Коментар

Здравейте,колеги.а връща скорост една или две,мотора има много мощност и вдига оборотите до 5-6000,но не се усеща тягата,която....Ми тва са ми въпросите,навярно тъпи,ма тъпотията не идва от гората...
                  .
                  При "вещиците"(V6) и при по-големите двигатели максималния въртящ момент е в по-ниските обороти - т.е на 5-6000 е нормално да "нямаш тяга" .....звънкай с въпросите за автомата, че за 1000 сто и найсти път не ми се пише
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

[QUOTE=дядо владо;3410394]При "вещиците"(V6) и при по-големите двигатели максималния въртящ момент е в по-ниските обороти - т.е на 5-6000 е нормално да "нямаш тяга" .....звънкай с въпросите за автомата, че за 1000 сто и найсти път не ми се пише[/QUO

Мерси,колега,надявам се въпросите да не са свързани с неприятни изненади.В случая с оборотите -имам чувството,че нещо приплъзва,като буксуващ съединител.Мотора ги вдига тия обороти все едно е на свободна...Де да знам,може и да са така тия.Ше видя някой колега във форума със същия мотор и кутия.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      При "вещиците"(V6) и при по-големите двигатели максималния въртящ момент е в по-ниските обороти - т.е на 5-6000 е нормално да "нямаш тяга" .....звънкай с въпросите за автомата, че за 1000 сто и найсти път не ми се пише
                      ъъъъ не се ли очаква при юнашко настъпване автоматът да вкарва двигателя в режим на максимална мощност, а не на максимален въртящ момент?

Щото нали, максимален въртящ момент на изхода на трансмисията се постига при максимална мощност на входа.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        ъъъъ не се ли очаква при юнашко настъпване автоматът да вкарва двигателя в режим на максимална мощност, а не на максимален въртящ момент?

Щото нали, максимален въртящ момент на изхода на трансмисията се постига при максимална мощност на входа.
                        Е тва де исках да питам,ама не можах да го обясня научному.Добре де,при вашите автомати как е,ако при 100 км/ч. и смачкаш газта-залепя ли на седалката или както при мене мотора фучи на 6000 оборота,ма се не усеща тяга? Ейй,ше я сменя таз кутия,баси,вкарва ме във романтичен филм.

Коментар

То и мотор трябва май,иначе си фучи само
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            То и мотор трябва май,иначе си фучи само
                            Хахаха 3.5 е ама ти си изкривен под 5.0 не признаваш

Коментар

Е тва де исках да питам,ама не можах да го обясня научному.Добре де,при вашите автомати как е,ако при 100 км/ч. и смачкаш газта-залепя ли на седалката или както при мене мотора фучи на 6000 оборота,ма се не усеща тяга? Ейй,ше я сменя таз кутия,баси,вкарва ме във романтичен филм.
                              И аз бях така преди ремапа- давам газ и съм на 100 , автомата сваля на 3-а и почва едно зверско бучене и нищо. Зацепва 4-а и тръгва да се случва нещо. СЛед ремапа даже не сваля предавка като съм на 100 и подам умерена до средна газ.
                              Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                              Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

А не е ли удачен варианта първо да си махнеш крака от педала за газ и след това да скочиш с двата крака отгоре? Черокито реагира "по-игриво" при такова ритане, особено на баир.
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X