Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Особености при карането на автоматик

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Особености при карането на автоматик

Първоначално публикуван от fbikz75
    Само едно не разбрах защо на щеката за маслото на скоростната ми пише HONDA ATF DEXRON.Трябва точно такова да купуваме или както колегата каза по горе да е-CVT fluid for Honda CVT transmissions.Интересното е,че не пише на щеката CVT,ами ATF.Има ли някакво значение.За това масло ATF-Z1,не пише дали става за автоматична CVT.Предполагам има някакво значение,дали ще е за обикновенна скоростна или CVT.Просто съм нов в тия неща и не разбирам,за което се извинявам.
    цитата идваше да покаже как се сменя всичкото масло без разглабяне, за маслото мисля че се изясни: CVT ако искаш да имаш автоматик на Хондата.

Коментар

Или аз се побърквам от много четене за проблеми с автоматици ама днес нещо не ми хареса как включва задната - при включване от D към R, или P към R се усеща, има вибрация, не ритане ама си е вибрация, при превлючване в други режими не се усеща нищо, както и при каране и смяна на предавките, на наклон си потегля много добре, на диагностиката нямаше грешки в автоматика, та нормално ли е да се усеща вибрация при превключването към задна и до колко, като че ли при студена кола вибрацията е по-малка. Колата е Scenic II 2.0 16v
      ; По темата прочетох че ако се минава от D на N, и тогава на R не се усеща тази вибрация, каква е логиката в това и така ли е правилно при включване на задна, извинявам се за лаишките въпроси

Коментар

Преглед на тампони л
        Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
        Grand 3.1TD
        0898 620 306 Стоян

Коментар

тампони на кое - двигател или скоростна кутия?

Коментар

Първоначално публикуван от matanasov Преглед на мнение
            тампони на кое - двигател или скоростна кутия?
            И едните, и другите.

Коментар

Проблема е в държавата , Франция ....

Коментар

Ето едно интересно четиво, преведено от Руски http://www.subaruclubbg.com/forum/vi...p?f=25&t=14060 ! За мен беше интересно да разбера, че се облекчава работата на автомата, когато в градски условия се кара на позиция 3, за да се предотврати честото блокиране на хидротрансформатора, в което има логика ! А наскоро в специализиран сервиз за автомати видях, че извършват машинна ,пълна смяна на маслото ! Гарантират, че по този метод се сменява 100% количеството, на което съм склонен да вярвам. На повечето места източват 5-6 литра и доливат толкова, но това далеч не е "пълна" смяна, защото има останало старо количество масло, а и боклуци. Естествено смяната е по-скъпа, но според мен си заслужава.
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                  ... видях, че извършват машинна ,пълна смяна на маслото ! Гарантират, че по този метод се сменява 100% количеството...
                  Как източват конвертора?

Щото има един начин, ама тогава се сменя не 100%, а поне 200% от маслото..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                    Как източват конвертора?

Щото има един начин, ама тогава се сменя не 100%, а поне 200% от маслото..
                    Изпратих ти клипчето, че тук ще е реклама!
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Благодаря.
                      Фирмата е достатъчно известна, за да и се прави допълнителна реклама, но според мнението на експерта, е по-добре да се прави това по конвенционалния начин, а не така.
                      По-удобно е да се обясни защо е така, в разговорна форма, а не писмено, че е много за писане.
                      Ако на Стоян му се пише..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        Благодаря.
                        Фирмата е достатъчно известна, за да и се прави допълнителна реклама, но според мнението на експерта, е по-добре да се прави това по конвенционалния начин, а не така.
                        По-удобно е да се обясни защо е така, в разговорна форма, а не писмено, че е много за писане.
                        Ако на Стоян му се пише..
                        На мен като обикновен потребител, по-логично и полезно ми звучи пълната подмяна! Интересно ще е да прочета аргументация за обратното! Не разбрах за кой експерт става дума?
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Естествено, че е по-логична и полезна пълната подмяна. За да е напълно пълна, е добре да се прави не точно така.

Стоян да пише повече - той е човека!!!

Коментар

А всъщност и на мен ми е любопитно - защо на автоматите не се сменя всичкото масло?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              А всъщност и на мен ми е любопитно - защо на автоматите не се сменя всичкото масло?
                              Ами точно по причина, че тук всеки се наема да сменява масло на автомат, за да вземе парите ! Наскоро един познат ми обясни как са му сменили маслото на Субару-то-...източили 6 литра /автомата побира между 9 и 10/ , казали му, че било пълно с боклуци, долели 6 литра и работата приключила!! Е добре де...в тия другите, неизточените три литра, аджеба не са ли останали боклуци?? Според мен по този начин не се "опреснява" толкова старото масло, колкото се "разваля" новото! При автомата всичко е хидравлика, налягане и вискозитет ! Резонно е,ако старото масло е бистро и чисто да се "опресни".защото се разчита на смесването на масло с изгубени качества , с ново такова и получаването на "полусъстарено"., но при почерняло масло с боклуци единствено пълната смяна е решение, че и някаква промивка! Поне според мен..
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                                ................ но при почерняло масло с боклуци единствено пълната смяна е решение, че и някаква промивка!
                                Ако стигне до това положение със сигурност при разглобяването ще се смени цялото количество.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                                X