.Голям минус е когато карате по някакъв байр че той постоянно сменя скоростите и ако искате да не губите скорост на излизане от завой трябва сам да му превключваш скоростите с лоста.
Сменя се или маслото или кутията или колата,едно от трите,избора е твой.А и това с баирчето не го ванах как е.Може и така да се получава ако някой ти е откраднал лоста.
Дано не работиш маслар някьде и дано не си сменял ти само филтьра на онова Е300 по-горе.
Здравейте,аз имам проблем с автомата на паджеро 2/93 год. от няколко дена не иска да сменя предавките въпреки че маслото е сменено и то от няколко дена но проблема е от преди смяната на маслото.Според вас какъм може да е проблема? датчик или нещо по сложно? а в интерес на истината проблема се появи след скок в една яма на пътя която невидях защото беше пълна с вода,какво да правя? неможе да се кара така
Погледни отдолу отдясно на автомата има електромагнитни клапани. Тръгни по проводниците - те ще те заведат до куплунга. От другата страна също има куплунг, но той е за индикациите от раздатката. Доколкото си спомням този за скоростите беше под барчето, някъде пред селектора.
Провери и предпазителите.
"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Моята скоростна представлява точно така.IИмам и едно малко кръгло копче на лоста-HOLD.Чувал съм че било за спортен режим на каране,не знам.Интерестно ми е в града мога ли да си карам примерно на S,защото никаква информация не намирам за тоя тип автомобили.Не знам какво е това D3,знам че превключва след потегляне 3-пъти,като не броя тази скорост на потеглянето.Иначе колата винаги я караме в режим D3.Някой знае ли колко литра събира тази скоростна,и къде се намира въпросния маслен филтър.
няма как HOLD да е за спортно каране............ при SUBARU HOLD е за зимата, тръгва на втора и предовратява пробуксуването, а спорт ( при СУБАРУ POWER) е за по-динамично каране.
потърси из нета, не може да няма някъде книжка за твоята Мазда, вътре ще е описано кое как
Там е работата че колата като е добре загряла и работеща съм под нормалното,т.е при мен има 3 белязки.Най долната пише 25гр. следващото е 65гр и най последното е фул.Но на студен мотор неработещ показва над 65гр,т.е нормално.Но след като е загрял и работещ ми се струва че иска половин литър още за да достигне 65гр,което при мен е нормалното ниво.Няма как това 25 което е показано на щеката да е за студен мотор,защото ако е там,и запаля колата,загрее добре и проверя маслото....ще е много под нормалното количество.
Масло се мери на загрял работещ мотор,резките си ги разбрал коя за какво е и сьвета е да спазваш предписаното от производителя.Ако иска половин литьр и сложи половин литьр,ако и дойде повечко извади малко.
Коментар