Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

97’ S500- части всякакви. 2001 Сивик- целия комплект за смяна на ангренаж /помпа, ремък, обтегачи... -$120 или нещо такова/... Части да искаш, че са и без пари. И ми ги носят до вратата.
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
      97’ S500- части всякакви. 2001 Сивик- целия комплект за смяна на ангренаж /помпа, ремък, обтегачи... -$120 или нещо такова/... Части да искаш, че са и без пари. И ми ги носят до вратата.
      Да бе , без пари .

Тука 1994 ОФА къса база с мотор С20NE - целия комплект за смяна на ангренаж - $90 със сЕ работата у сервиза . Части да искаш . И ми взимат колата отпред вратата и после там ми я връщат .

...ама друго при вас : да ти се намира капак за картер за ОМ 606 ? Щото Търтея за това питаше Ама и да не струва 1 500 кинта де .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

За 20 години в УСА аз не съм виждал дизелова Гега. Нормално е да няма, или да са една чанта пари. Ама я пробвай някой Шевролет, Форд или нещо разпространено.

Коментар

За 20 години в УСА аз не съм виждал дизелова Гега. Нормално е да няма, или да са една чанта пари. Ама я пробвай някой Шевролет, Форд или нещо разпространено.
          За имане, има. Но май познавам всички собственици
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

97’ S500- части всякакви.
            Оригинални?
            2001 Сивик- целия комплект за смяна на ангренаж /помпа, ремък, обтегачи... -$120 или нещо такова/
            Пак - оригинални?

...щото например в RockAuto, не знам как е за американските кочини, ама за японските няма нито една оригинална част. Нито една!
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, преди седмица поръчах и смених ангренажния ремък, водна помпа и останалите джунджурии на Хондата. Ремъка беше Митсубоши, помпата Айсин /или нещо такова/- и двата производителя са тия дето произвеждат оригиналните части за колата. За Секвоята 2006, същата работа. И това без да ходя в дилъра. Преди 4 дни си взех задни амортисьори за Секвоята, има ги в Амазон, има ги и в дилъра, абсолютно еднакви.
              Е, има и интересни моменти- държачката за чашите на Мерцедеса била $1000. Имали я на далавера за $600. По моргите е $30.
              И говорим за коли една-две заплати. Колкото и да не са оригинални частите /ако ги няма/, пак изкарват с години. Аз до сега дъм нямал проблеми с намиране на каква да е част.

Частите идват на 3 нива като качество. Ниво 3- части от производителите на оригиналната екипировка на колата. Всичко пасна идеално.
              https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00NC...b_b_asin_title
              Последно редактирано от NIKSD; 05-07-19, 10:17.

Коментар

Спарки, преди седмица поръчах и смених ангренажния ремък, водна помпа и останалите джунджурии на Хондата. Ремъка беше Бандо, помпата Айсин /или нещо такова/- и двата производителя са тия дето произвеждат оригиналните части за колата...
                Тоест, неоригинални.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Помпите AISIN не са това, което си мислиш. Има и за моя Nissan, ама бидейки AISIN, никак не е оригинална (сложени една до друга има разлика). Поне при Nissan на оригиналните части с много малко изключения няма друг, освен нисанския номер, и много рядко има надпис кой е производителя. Ама това в Европа. Как е при вас - не знам.

А амортисьорите (поне на европейския пазар) - същото. Уж номерата еднакви, производителя еднакъв, но качеството не баш - едните изкарват по над 200000, за другите е силно пожелателно да изкарат 70-80.

С масови части (водна помпа, ремъци амортисьори, окачване изобщо) обикновено проблем няма (макар че тераното ми по предница не търпи никакъв освен оригинален тампон, разликата е 2-3000км спрямо 50-60000 като трайност). Често залипсват например разни плафони, пластмаси, части по мотора (последното терано е 2006-та, и за 2.7 умни дюзи няма никъде, в цял свят), после започва да няма и основни неща като бутала например, и такива разни работи. Фарове също няма - английски с лопата да ги ринеш, за ляв волан - йок. И неоригинални няма. А до преди 3-4 години имаше почти всяко винтче в оригинал.

Та такива работи. Не казвам че е невъзможно да се поддържа такава кола. Казвам само че в редица случаи е невъзможно да се поддържа с оригинални части - ама наистина оригинални, на които е нисанския/тойотския и т.н. номер и никакъв друг. А между тях и "уж оригиналните" почти винаги има разлика, понякога драстична.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Тоест, неоригинални.
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:26955158-576F-45EA-AB9A-928FDFC026F6.jpg
Прегледи:1
Размер:59.1 КБ
ID:5816893

Ремъка, помпата и обтегача. В оригиналните опаковки пристигат. Да търся ли останалите гумички. Тук е 2.20 сутринта и ме мързи баш сега. Снимката е от Амазон, лесно се намират.

Коментар

Да оригиналните изкарват 200к някъде, някога в чужбинско дето има хасфалт! Тука 80к ако изкарат не просто са оригинални ми са сигурно специално производство на НАСА за марсоходи
                      После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Спарки, не споря, аз в България от четвърт век не съм търсил части. Само казвам, ме ако искам да са ми червенички етикетчетата по частите и да пише Хонда, ще трябва да ги потърся малко по задълбочено /Ей ги на снимката горе/ или ще се наложи да се разходя до дилъра. За разлика между оригинални и “оригинални” не знам, аз до сега не съм си патил от кофти части.

Коментар

...За разлика между оригинални и “оригинални” не знам, аз до сега не съм си патил от кофти части.
                          А, това е лесно. Ела по нашите земи, купи си неоригинални чаркове, и си готов...
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ето ги и оригинални за Секвоята.

https://www.amazon.com/Toyota-Sequoi...ateway&sr=8-16

На ваканция съм бе! Първата от години насам. Шмъ амбициръти и ще се замъкна утре до Хавайския дилър да ви покажа частите в оригиналните опаковки. Ако и в дилъра са менте, отказвам се, и карам докато не тресне на пътя. За една заплата кола няма да си скубя сега косите я.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                              А, това е лесно. Ела по нашите земи, купи си неоригинални чаркове, и си готов...
                              По вашите земи вече не идвам. Трудно ми е на нервите. Явно одъртявам и ми е станал къс фитила. Вие сте герои, как ги траете тия...?!

Коментар

Вие сте герои, как ги траете тия...?!
                                Боко е виновен за всичко, и за скапаните части - също.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X