Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закупуване на ЗиЛ 131, къде са подводните камъни?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Закупуване на ЗиЛ 131, къде са подводните камъни?

Гледам са се завъдили доста кразове на околовръстното. Аз обаче тайно започвам да се оглеждам за нещо по-малко от 3 оси. Много бих се радвал и на 4, но реално при мен е криво и най-голямото удобно би било виетнамката. Та ще събирам от закуски за униможец сякаш...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Познай, бих ли работил с него ежедневна работа.
      Защото сега имаш избор . Преди 20 години просто нямаше друго . Едни 40 години тая техника построи една не лоша държава а вече повече от 20 с новата не могат още да я нарежат и извозят на скрап .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Едни 40 години тая техника построи една не лоша държава а вече повече от 20 с новата не могат още да я нарежат и извозят на скрап .
        А ся за миг си предстаи, ако место ужаз имаше гейки и место буханка унимог и да видим ко шеха да построят ...

А стига глупости писали )))
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Напълно съм съгласен с колегата turtey - уаз, уазка и другите дребни руски машини са пълни боклуци, карам нива и знам какво представляват. Относно камионите не съм съгласен, по нашия край се напълниха с западни камиони за извозване на материал от гората. Аз съм ходил не един път да спасявам закъсал камион и да му изкарам и товара, това е било не един път и не единичен случай. Имам приятел, който се занимава с дървен материал и има Волво 6х4, този камион неможе да завива по тесните пресечени терени, поради простата причина, че само на блокаж се излиза. Друг познат има Ман 6х6 - язък му и за блокажи, язък му и за 2 пъти бавни и там другите карантий дето има. Урала вкарва тези всички камиони в малкия си джоб, просто няма такъв камион, това е единственото сполучливо нещо на водкаджийте. Ще разкажа една случка - отиват един познати на дърва за огрев с Ман 6х6, товарят 20куба дърва и на връщане обратно камиона ляга на мостовете и до там, това всичко става високо в планината и късна есен. Оставят камиона и се прибират с джиката, на другия ден отиваме да вадим Мана, като пристигнахме на мястото, Мана беше потънал до бронята и за капак беше наваляло и сняг - около 20-30см покривка. Прехвърлихме целия товар от Мана на Урала, като аз си движех съвсем спокойно около Манчето, като правех внушителни коловози от порядъка на 40-50см. Под снежната покривка беше ужасна кал, закачих горкото Манче и без никави усилия с леко прибоксуване заради снега го изтегклих и поехме за вкъщи. Вие си правете изводи по натам, кое какво и как е. Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Защото сега имаш избор . Преди 20 години просто нямаше друго . Едни 40 години тая техника построи една не лоша държава а вече повече от 20 с новата не могат още да я нарежат и извозят на скрап .
            Аз и преди 20 години нямаше да съм професионален шофьор, но това е друга тема.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            А ся за миг си предстаи, ако место ужаз имаше гейки и место буханка унимог и да видим ко шеха да построят ...
            Все същото. Той проблемът не беше в техниката. Т.е. в техниката имаше проблем, той беше решим, но беше следствие от Проблема, дето още му се чудим за решението.

Доказателството го има на много места по света. Където не е в съветска орбита, а в нечия друга, вместо УАЗ и ЗИЛ има други работи. Но пак същата оправия, като тукашната.

Коментар

Все същото. Той проблемът не беше в техниката. Т.е. в техниката имаше проблем, той беше решим, но беше следствие от Проблема, дето още му се чудим за решението.

Доказателството го има на много места по света. Където не е в съветска орбита, а в нечия друга, вместо УАЗ и ЗИЛ има други работи. Но пак същата оправия, като тукашната.
              Техниката е следствие. Ама за да имаме унимоци, трябваше да имаме други неща и как да кажа, ясно е, че щяхме да сме далеч по-добре. Просто оправията няма как да е същата. Различните нации мислят различно и се държат различно. Вероятно навсякъде има некви проблеми, но просто няма как да са същите при различни големи братя.

Да не говорим, че лафът колко нещо видите ли било построено през соца е тотална глупост.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

навсякъде има некви проблеми, но просто няма как да са същите при различни големи братя.
                Докато имаш голям брат, проблемите са все същите.

Коментар

Докато имаш голям брат, проблемите са все същите.
                  Тцъ, стига големия брат да е друг. Може да са подобни, но същите няма как.

Коментар

Търтей,мисля, че е пресилено да го определиш като тотална глупост.
                    Всеки трети е шести

Коментар

Тцъ, стига големия брат да е друг. Може да са подобни, но същите няма как.
                      Не се ударила стомната в камъка, а камъкът в стомната. Несъмнено е подобен проблем, а не същият.

Първоначално публикуван от simeonauto Преглед на мнение
                      Мисля, че е пресилено да го определиш като тотална глупост.
                      Нищо пресилено няма.

Идеята, че в България нищо е нямало и всичко е построено по социализма, е чисто пропагандна. Иначе, България влиза в социализма умерено неадекватна на съвремието си (като инфраструктура и технологии, но също и като обществено устройство и човешки потенциал) и излиза от социализма горе-долу пак така.

Коментар

Не се ударила стомната в камъка, а камъкът в стомната. Несъмнено е подобен проблем, а не същият.
                        Физиката и куРтурологията са различни науки и механичното пренасяне на правила от едното в другото води до такива забавни теории като твоята за стомната и камъка ))))

Коментар

Физиката и куРтурологията са различни науки
                          Може, ама като стигнем до социологията - все същата тесла, само с местните културни особености.

Коментар

Темата не беше ли за Камиончето?
                            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Може, ама като стигнем до социологията - все същата тесла, само с местните културни особености.
                              Миии, не баш, щото тия местните културни алабализми никак не са малки всъщност.

Коментар

Нищо пресилено няма.

Идеята, че в България нищо е нямало и всичко е построено по социализма, е чисто пропагандна. Иначе, България влиза в социализма умерено неадекватна на съвремието си (като инфраструктура и технологии, но също и като обществено устройство и човешки потенциал) и излиза от социализма горе-долу пак така.
                                Аз лично за такава крайна идея, че в България нищо е нямало и всичко е построено по социализма, не съм споменавал нищо, а ти защо .... не знам ....
                                И както е казал Джамбазов - темата е за камиончето.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X