Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отговорът на Боинг - Дриймлайнер, полетя!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отговорът на Боинг - Дриймлайнер, полетя!

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Пляскат го като реклама щото е трудно и само те си знаят колко. А явно и не знаят точно колко, щото сега тепърва трябва да ги усилват, или каквото там.

Преди 2 години имаше един период около 6 месеца ни караха да пискаме щорите при кацане и излитане,за чий са им тия джамове на пьтниците не ми е ясно.

Мани пьтниците,ще лапат каквото хвьрчи,ти загледай рамката между предните 2 на пилотската,и от вьтре я виж и от вьн.Не сьм чел кьде се е сцепило,но мога да сложа 6 бири бас,че е някьде там,а нена страничните да речем.И що ли.............???
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Новите технологии искат жертви. Понякога се получава буквално. За голямо съжаление.
      Много хора ще се кефят на големите прозорци. Без да се замислят, че голям прозорец не прави самолета по-сигурен а точно обратното. Това, което го прави по сигурен, не привлича клиенти. И за това се ходи по ръба на бръснача. Както и при много други технологии. Всяко ново нещо си е стрелба в тъмното. И понякога трескат мишената. Без да искат.
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
        Няма проблем по авиониката, фюзелажа, двигателите, резервоарите, хидравликата, херметизацията, колесниците и по всяка друга система, чията неизправност би довела до загуба на самолета и човешки жертви.

Не разбирам от самолето та да ме извиниш.Как се нарича цепнатина в джама,проблем сьс спирачките,пожар от батерии и теч на гориво + 2 сцепени мотора или поне това е моя превод?

Since September,
        the growing list of reported troubles aboard the Dreamliner include a fuel leak, an oil leak, two cracked engines, a damaged cockpit window and a battery problem.
        ?Фюзелаж,резервоари,херметизация и каквото там изброи нещо не ми влиза в картинката.Или резервоарите са добре,не тече от тях,а от сьвсем друго място което може да пренебрегнем щото било 21 век...............

Не се заяждам,просто ми е чудно как се премиряваме сьс сериозно проблеми щото вече всичко е кекаво.
        Последно редактирано от BENZBOSS; 27-01-13, 22:06.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Дай да хвьрля един боб - сцепено между основата на чистачката или поне някьде близо там е треснало.Е 747 кьде са му миглите ма на,ще го правят бегачка.

Стискайте ми палци,отивам да тьрся кьде е ключа за палатката.

Пьрвото Дрима,второто 747

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Boeing_787-8_N787BA_cockpit.jpg
Прегледи:1
Размер:159.6 КБ
ID:5448050

Последно редактирано от BENZBOSS; 27-01-13, 22:12.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Мащабен фактор.
            Т.е. на всички е ясно как се правят джамовете на дойно по-малък самолет, ама този е на границата на всички технологии, първо щото е голям. После щото е сложен, а той е сложен И защото е голям. Затова части от него са проектирани по цял свят (той е и на границата на развойните ресурси на компанията), затова и обяснявам, че задачата е сложна. Тя си е.
            Ти въведе нещо изключително иновативно в самолетостроенето!!!! Очаквам всеки момент да те вземат в конструкторското на Боинг. Може и в ПР отдела. Все едно е.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

И аз не разбирам. Аз разбирам от това дали мога да се предвижа от т.А до т.Б със самолет без да остана спомен за роднините и без да плащам месечен доход за това удоволствие . Това в момента не може да стане със самолет, различен от Ербъс или Боинг.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                Ти въведе нещо изключително иновативно в самолетостроенето!!!! Очаквам всеки момент да те вземат в конструкторското на Боинг. Може и в ПР отдела. Все едно е.
                Нищо иновативно няма. С всеки следващ размер излизат нови тесли и това го има и в хартиените абажури, какво остава за самолетите.
                Иновативното са го въвели от Боинг - да качат пътници на тестовите полети.

Коментар

ANA said crew noticed a spider web-like crack in a window in front of the pilot’s seat about 70 minutes into Friday’s flight, which was close to its destination.

ТОПЛО.............остава да намеря и кьде на предния прозорец.Залагам на долната част кьм чистачката.
                  Последно редактирано от BENZBOSS; 27-01-13, 22:37.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

За съжаление методът на крайните елементи, колкото и да е иновативен и компютъризиран, все още не може да покрие всички възможни натоварвания на всички крайни елементи.

Офтопик.
                    Темата е пряко доказателство, че някой сънародници не искат на тях да им е добре, а с цялото си сърце копнеят на другите да им е зле. Аз лично не се кефя, нито на спуканите стъкла да дриймлайнера, нито на пукнатините в крилата на 380, нито на разбиитото СУ или на прецакания ИЛ, макар че провокациите на ГРУ ми идват и на мен в повече. За пореден път призовавам да не си мерите провисналите части на тема УСА срещу Ръша. Това не е нашата борба и нямаме място в нея. Пичове, намерете си достойна кауза.
                    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                      ANA said crew noticed a spider web-like crack in a window in front of the pilot’s seat about 70 minutes into Friday’s flight, which was close to its destination.

ТОПЛО.............остава да намеря и кьде на предния прозорец.
                      http://english.kyodonews.jp/photos/2013/01/203670.html

Той може да лети и без прозорци...

Коментар

Нищо иновативно няма. С всеки следващ размер излизат нови тесли и това го има и в хартиените абажури, какво остава за самолетите.
                        Иновативното са го въвели от Боинг - да качат пътници на тестовите полети.
                        Глей ся, да не си паля дипломата но: Сили на усукване се смятат. Отдавна и вече не е и сложно. Резонанс същото. При фърчилаторите някои прости истини са изведени още с квадратните прозорци и нитовете, плюс реактивизацията. Толкоз. Не търси оправдание в размера. Примери за големи и сполучливи летящи не липсват.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Хънтаре, за съжаление въобще не е толкоз просто. Справка - ракетите.
                          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                            Хънтаре, за съжаление въобще не е толкоз просто. Справка - ракетите.
                            Самолети се строят не от вчера, а някои от построените много преди теб и мен да ни има още летят. Не злобея а ме е яд по-скоро и не съм нито фил нито фоб на едните или другите. И аз понеже имам навик да ползвам периодично услугите на авиокомпаниите си имам мнение по въпроса. И ми се ще да си летя комфортно и сигурно. В Боинг с изключение на 747 всичко друго е грозно, ефтинджос и неудобно/мое мнение/. За съжаление от доста време цената е основният фактор и луксове като при руските от време оно, големият Дъглас и... няма да ни огреят. Остава сигурноста. Като и тя стане ефтинка май че вярно ще се връщаме по корабите.
                            Та кое е сложното в изчисленията? Силите на усукване или вибрациите? Или джамовете?

Коментар

То всичко се смята. И изчисленията са с процент грешки. Като е ново и никой не го е правил преди, след сметките идва момента на "проба-грешка" и на изгризани до кокълче пръсти.
                              Важното в случая по-горе го казаха- няма жертви, адекватна реакция на отговорните служби и организации.
                              Докато изгладят всички гънки, ще започнат да мислят нещо ново. И пак се започва отначало. Прогрес...

За "по корабите"- и там е същата работа. Чакай да намеря нещо интересно.

http://www.foxnews.com/us/2010/11/09...r-engine-room/

Има и още корабни истории. Този го давам за пример, защото минахме покрай него. Има 15 метрови лодки със двойно подсигурено задвижване на отделен авариен вал и отделен винт. С отделно захранване на гориво, отделно палене... Абе двойно подсигурена система. Ама тук са изчислили, че не е нужно. Добре, че времето беше "бунаца"...
                              Последно редактирано от NIKSD; 27-01-13, 22:56.

Коментар

http://www.guardian.co.uk/business/v...n-cracks-video

МММММ да,22 секунда на клипа.

Брат и ти си прав,нали и ние тоя го духаме с пробите дето ни дават да пробваме та пишем после кой е оцапал кьлките.Ползват батерии каквито се ползват на Шеви Волт,онова дето си запали 3 коли при тестове заради проблеми сьс сьщия по вид батерии.Кое не им е ясно,че при вибрации или удьр стават на кокьл ли?

http://www.guardian.co.uk/business/v...e-safety-video

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:787-Battery-Burns-Fusel.jpg
Прегледи:1
Размер:317.0 КБ
ID:5448070
                                Последно редактирано от BENZBOSS; 27-01-13, 22:59.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X