Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българските ВВС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българските ВВС

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
    Това не беше военно-политически блок, а руска структура чрез която Русия управляваше и провеждаше военните си дела във владяните от нея територии.
    Най официално си се казваше че трябвало да задържим турците еди колко си часа докато не дойдели "спасителите", най-вероятно по сталинградски, така че да, прав си, нямали са интерес да си имаме добра собствена армия, а и тя не беше такава на практика.
    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Напротив... Имахме си собствена, самообучаваща се и боеспособна армия... Да, която бе част от военно-политически блок...
      А относно турците - на нашето поделение задачата бе да разшири Босфора... Дали като възпиращ ефект или заради нещо друго - не знам...
      Разузнавателните МИГ-ове също неслучайно обикаляха цялата южна граница...
      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
        Напротив... Имахме си собствена, самообучаваща се и боеспособна армия... Да, която бе част от военно-политически блок...
        А относно турците - на нашето поделение задачата бе да разшири Босфора... Дали като възпиращ ефект или заради нещо друго - не знам...
        Аз съм служил като сержант до старшина (като електронно-техническа поддръжка, но близко до строя) в тази армия, в не случайно поделение, и мнението ми не се покрива с твоето. Ти бил ли си военен, не войник? Само питам, не го приемай като заяждане. Проблемите, и то много големи на оная армия са коментирани много пъти. Изобщо не беше това което трябва да бъде, и днешната не е, но поне не се залъгваме.

Коментар

Русия разполагаше тук с военно подразделение за собствените си нужди, на което ние плащахме масрафа. Свидетелство е включително и казаното от теб за Босфора (без да се впускаме в разсъждения за достоверността му).
          А "обикаляха", когато става въпрос за тези самолети е смислено понятие, ако говорим за територия минимум колкото на Казахстан. Тук те можеха единствено един вираж.

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
          ...и днешната не е, но поне не се залъгваме.
          Днешната е мислимият изобщо максимум, след "онова".
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Диско, армията отстрани винаги изглежда доста 'странно' Проблеми винаги е имало и ще има... Искаш да кажеш, че сега армията ни е по-боеспособна от тогава? Дано не се налага да научим истината...

А по темата:
            Министърът на отбраната Николай Ненчев ще бъде обвинен заради договора с Полша за ремонт на двигателите на българските МиГ-29. Това обяви самият Ненчев, след като напусна Столичното следствие, където се яви във вторник, за да даде показания по разследването срещу колегата му Петър Москов.

https://www.actualno.com/politics/ni...ws_577048.html
            © Actualno.com
            Само не мога да разбера тази бърза 'реакция' дали е свързана със замитане на следи и последващо освобождаване от отговорност или нещо друго - нещо играта ми убягна...
            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Искаш да кажеш, че сега армията ни е по-боеспособна от тогава?
              Има доста признаци за това.

Коментар

Диско, армията отстрани винаги изглежда доста 'странно' Проблеми винаги е имало и ще има... Искаш да кажеш, че сега армията ни е по-боеспособна от тогава? Дано не се налага да научим истината...

А по темата:

Само не мога да разбера тази бърза 'реакция' дали е свързана със замитане на следи и последващо освобождаване от отговорност или нещо друго - нещо играта ми убягна...
                По едно време ми се водеше един джуган работилница, който за да го изкараме на 10 километра беше голям зор, а половината оставаха по пътя. Да не говоря за тъпата руска техника която поддържах и беше новозакупена за много български пари а си беше пълен боклук от където и да погледнеш, Ще го кажа и сега-всичко беше та*ак работа, мижи да те лажем. Читавите хора се ядосваха, другите (повечето) гледаха да им минава службата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Ако се придържаме към темата - авиацията със сигурност не е. То авиация няма.

А за другите родове войски подочувам вече не един и 2 пъти интересни нещица за физическите параметри на щата например.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Ако се придържаме към темата - авиацията със сигурност не е. То авиация няма.
                    А така реално, трябва ли ни авиация? Освен за престиж? От кого ще се опазим и да имаме?
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

ВВС по времето на ВД за друго освен за ходене по нервите на съседните страни не служеше.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        А така реално, трябва ли ни авиация? Освен за престиж? От кого ще се опазим и да имаме?

Примерно от партизански формируваниярешили да си отцепят една част от България.За сериозни войни не говорим,несериозно е някак си с шепа самолетчета,но е добре да ги има.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          Примерно от партизански формируваниярешили да си отцепят една част от България.
                          За тази цел си имаме СУ 25.

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            Примерно от партизански формируваниярешили да си отцепят една част от България.За сериозни войни не говорим,несериозно е някак си с шепа самолетчета,но е добре да ги има.
                            ВНР или БНР?
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Бива ли без глупости?!? Човек трябва все пак малко мярка да има!
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Ясен е непоправим оптимист
                                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X