Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българските ВВС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българските ВВС

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    Именно де! И, когато нещо върши работа те го използват, вместо да се правят на интересни.
    Точно така. А ние значи сме от интересните - Ми (24) ни не требе, Су (25) ни не требе, МиГ (29 и 23) също ни не требват. Да се чуди човек на нас какво ли би ни вършило работа. Ама сигурно е нещо, дето го има само една-единствена страна членка.

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение

По "западните" армии, че някъде се е купило нещо "руско" не е защото е върха на черешата, а за да има личния състав (основно по-специален такъв) оперативна готовност и натренираност и от такива типове средства за придвижване (независимо вертолет, транспортьор и пр.). Отделно нуждата да се играе "противник" когато трябва.
    И това е верно. https://www.youtube.com/watch?v=Hr2TTo3biMU
    Последно редактирано от Самодържец; 28-11-15, 14:55.
    Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
      Точно така. А ние значи сме от интересните - Ми (24) ни не требе, Су (25) ни не требе, МиГ (29 и 23) също ни не требват. Да се чуди човек на нас какво ли би ни вършило работа.
      F-16 block 50/52/60, на първо време. После F-35.
      Поне в количеството на Миговете които имаме сега - това ни върши работа.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
        F-16 block 50/52/60, на първо време. После F-35.
        Поне в количеството на Миговете които имаме сега - това ни върши работа.
        Уау! Ние сме велики!
        Всеки трети е шести

Коментар

История си учил, нали ? Там с гордост четем за "Велика България" (не географски, че да не звучи лошо... ) и се кефим какви българи са живяли някога. Само преди 100 години сме били военна сила с която всеки се е съобразявал, без да имаме съюзници като сега.
          И сега може, въпрос на няколко милиарда да вземем за пример Гърция. Най-задлъжняла, но с най-добре живеещо население. И с огромна армия, флот и ВВС.
          Ние защо не можем ? Не можем да вземем заеми ли ?
          Аз лично не виждам промяна сега и от преди 10 години, когато заемите ни бяха по-малки.

Коментар

Поне специалистите до сега четяхме.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

да вземем за пример Гърция. Най-задлъжняла, но с най-добре живеещо население. И с огромна армия, флот и ВВС.
              Ние защо не можем ? Не можем да вземем заеми ли ?
              Аз лично не виждам промяна сега и от преди 10 години, когато заемите ни бяха по-малки.
              Що бре човек?
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Абе, толкова ли мрете да се затвори и тази тема ?!?
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

А защо не ползваме челен опит за новите самолети?
                  http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/..._za_nov_su-24/

В публикациите за тази инициатива в Русия се твърди, че бомбардировачът Су-24 струва 5 милиона долара. - т.е. трябват ни по € на калпак и ще има и за комисион

Колкото и да пише глупости - всъщност това е начина - и не, като се сметне на калпак колко пари са не е скъпо каквото и да вземем.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    А защо не ползваме челен опит за новите самолети?
                    http://www.dnevnik.bg/sviat/2015/11/..._za_nov_su-24/

В публикациите за тази инициатива в Русия се твърди, че бомбардировачът Су-24 струва 5 милиона долара. - т.е. трябват ни по € на калпак и ще има и за комисион

Колкото и да пише глупости - всъщност това е начина - и не, като се сметне на калпак колко пари са не е скъпо каквото и да вземем.
                    Това е неефективно решение, а и въобще решение, ако парите са проблема...
                    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

е ако парите не са проблем начи проблем йок
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

да вземем за пример Гърция. И с огромна армия, флот и ВВС.
                        Ние защо не можем ?
                        Ми предполагам, защото не сме гърци, знам ли.

...ученици събират за бомбардировач...
                        Боже, тия съвсем откачиха. Верно е предозиране.
                        Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                          Ми предполагам, защото не сме гърци, знам ли.
                          Нямам икономическо обраование, но със сигурност тук пишат и четат много Колеги с такова.
                          Аджаба как всеки кредитен милионер е добре, а всеки бедняк без кредит е зле ?

Въпросът ми е сериозен и очаквам сериозен отговор. Какво пречи да вземем заем, да превъоръжим авиацията в частност и после като американците и гърците да вземем 10 пъти по 10 заема от по няколко милиарда ако не можем да плащаме лихвата ?
                          Това при реалността, че една личност направи 300 километра магистрала, на цената на 30 самолетоносача... като нямаме пари.

Коментар

Без да съм икономист, предполагам, че един кредит винаги донася със себе-си зависимост....
                            И общо взето след това единици, облажили се от кредита мажат филията, а милионната 'рая' освен всичките си проблеми, плаща (или работи на безценица) на тези, които са отпуснали кредита...
                            Защото сега е модерно - който плаща, той поръчва музиката...

П.С. сравни го с един обикновен човек с кредит (защото нивото на държавата ни е такова - под средното, а не е като кредитните милионери, които печатат парите)... Има кредит от банката - банката ще го натиска, работодателя ще го натиска (щото ако го уволни/спре парите, банката ще му вземе и малкото колето има)... Общо взето става лесно контролируем човек...
                            Гърците също уж са ОК, ама сега продават автомобили и имоти на ниска цена нали?
                            Последно редактирано от slowtraveler; 28-11-15, 21:14.
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Ще пробвам да обясня просто.
                              Сто лева имат стойност, сто милиарда не. Икономиката не работи с реални пари, важното е обаче да се въртят. Затова и секви големи сделки са с офсет.
                              Е понякога се оплитат конците, балона се пука и става криза.

Коментар

Нямам икономическо обраование, но със сигурност тук пишат и четат много Колеги с такова.
                                Аджаба как всеки кредитен милионер е добре, а всеки бедняк без кредит е зле ?

Въпросът ми е сериозен и очаквам сериозен отговор. Какво пречи да вземем заем, да превъоръжим авиацията в частност и после като американците и гърците да вземем 10 пъти по 10 заема от по няколко милиарда ако не можем да плащаме лихвата ?
                                Това при реалността, че една личност направи 300 километра магистрала, на цената на 30 самолетоносача... като нямаме пари.
                                Нещо бъркаш ситуацията с боя.
                                Кредитният милионер е милионер без общо с кредита, той е просто измамник. Дали е добре или зле зависи от състоянието на правораздаването там където живее. Беднякът е зле с кредит и без, това че не му отпускат е за негово (и на кредитора де) добро.

Също не бъркай американците с гърците. Едните плащат - и не само лихвата, и не с печатане на пари както върви легендата. Другите, ами, ...
                                На нас към момента не ни е достъпен нито американският сценарий (всъщност вървим по него както и почти всички останали просто мащабите са ни смешни), нито гръцкия (толкова хитри кадри нямаме).

Нашият случай с магистралите е уникален само с мащаба на неразбирането и с това че избирателят е свикнал да бърка обществения и технологичен прогрес със някакви заслуги на Бащицата (който и да е той).

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                                Без да съм икономист, предполагам, че един кредит винаги донася със себе-си зависимост...
                                взаимна.
                                И ти не бъркай финансово и правно неграмотния пролетарий-борчлия с даже най-посредствения финансист (тя държавата главно такива има, ама то стига).

В общия случай редовият гражданин нищо не плаща. Т.е. той каквото може, вече е платил. Пострадват променливите получатели на държавни пари за които поне на мен съвсем умерено ми е жал.

Ще пробвам да обясня просто.
                                Сто лева имат стойност, сто милиарда не. Икономиката не работи с реални пари, важното е обаче да се въртят. Затова и секви големи сделки са с офсет.
                                Е понякога се оплитат конците, балона се пука и става криза.
                                Сто милиарда имат горе долу един милиард повече пъти стойност от сто лева. Освен че няма толкова левове поради което такива сделки се правят с други валути. Офсетът е просто част от PR тежестта на сделката. Оскъпяване (понякога в пъти) за да може редовият гражданин за който милион и милиард е едно и също да види в нея нещо за себе си.

А понякога нищо не се оплита ами просто идва логична и закономерна криза.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X