Обява

Свий
Няма добавени обяви.

„Атомната авиация” на ПВО и ВВС на БНА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: „Атомната авиация” на ПВО и ВВС на БНА

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
    Друг път ще ти кажа колко пъти съм возил до баба Ванга , шефа на разузнаването и ВКР-то на армията.
    И до Рупите ли само с мАтор се стига?
    Ако валне дъждец, кво праим?
    Аре наздраве, че май от рано си почнал.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      И до Рупите ли само с мАтор се стига?
      Ако валне дъждец, кво праим?
      Аре наздраве, че май от рано си почнал.
      Не пия , не пуша , за другото не казвам.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

...
        Друг път ще ти кажа колко пъти съм возил до баба Ванга , шефа на разузнаването и ВКР-то на армията.
        Е, това обяснява някои твърдения на шефовете ти, включително и за подводницата

Никъде не оспорвам че са ти го казали. На нас преди казармата ни обясняваха как урала чупел полуоска над 160км/ч
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Никъде, аз само започнах трескаво да се чудя дали някъде в Дакота или в централна Канада НАТО имат подобни станции за следене на вражески подводници в Панамския канал.
          По принцип беше възможно нещо подобно, но само при условие, че подводницата си плува над водата, РЛС работи и маршрутът й минава достатъчно близо до наша територия, та при благоприятен релеф излъчваният от нея сигнал да достигне до нас. И то не става въпрос да можем да определим конкретно кой кораб е, а евентуално да определим типа кораб по модела на работещата РЛС. И тази работа я вършеха поделенията към бригадата за радио и радиотехническо разузнаване на РУ-ГЩ на Голям Перелик и в района на Тополовград. Имахме си един нов "Урал", натъпкан с апаратура за РТР. Вътре беше като космически кораб.

На вр. Ореляк над Гоце Делчев ходеха временно (при занятия) машини от Перелик. Ама въпросният връх не бил приятно място, че много светкавици падали там.

А от приказките на тема "секретното поделение еди-къде си" ставаха не лоши вицове. За нас на Г. Перелик в Смолян знаеха, че сме ракетно поделение.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            По принцип беше възможно нещо подобно, но само при условие, че подводницата си плува над водата, РЛС работи и маршрутът й минава достатъчно близо до наша територия, та при благоприятен релеф излъчваният от нея сигнал да достигне до нас...
            Демек - при режим "тайно промъкване в Черно море", чиито показатели съвпадат с гореописаното

Коментар

Е, това обяснява някои твърдения на шефовете ти, включително и за подводницата

Никъде не оспорвам че са ти го казали. На нас преди казармата ни обясняваха как урала чупел полуоска над 160км/ч
              Обясни ми , каква му е работата на поделение на ВМС близо до Гоце Делчев.
              На тебе са ти казвали за урала , на мен и по-опасни неща. Веднъж съм ги натоварил у джипката , минахме кльона от единия край на Беласица , по горсите пътеки стигнах до другия край ,слязахме в ниското , и както си карам , в дясно на стотина метра ми се пада едно КПП. Фуражката до мене ми вика: завиваш на дясно , даваш пълна газ и минаваш през бариерата
              , зад седалките четири куфара секретни документи.
              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

А пък язе, като фотограф към РУ на ГЩна БНА, бидейки зачислен към Елховския ГО в годините 1976-78, какви неща съм наснимал с 1000милиметровото обективче на Пентакона 6х6см.
                Че и снимки с бай Добри Джуров и Димитър Станишев имам някъде из мазата.
                Че даже и цветни - сам си ги проявявах! От негатив още.
                Младост........

Коментар

Обясни ми , каква му е работата на поделение на ВМС близо до Гоце Делчев...
                  От висините на незнанието ми - радиоразузнаване на цамбуркащи и шляпащи вражи плаващи всякакви ? Включително и подводно цамбуркащи се, когато са надводни и крякат ?

Но със сигурност не и на промъкващи се под водата подводници. А да кажеш че промъкваща се подводница ще се показва на повърхността на всеки 50 километра - може, ако е албанска с гребци. Иначе - малко трудно.

Коментар

Щом ни следите и гледате НАТОвските подводници, ние ще ви гледаме "ракетните" антени на Перелика

Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Колега, можеш ли да опишеш как точно изглеждаха тези "морски" униформи ?

Иначе се сещам за забавен момент, относно глупоста и недоглеждането на командването. Когато излизахме на учения с ракетния полк през 87-а, махахме морските и слагахме камуфлажи - ако ни видят, да ни мислят за кашици - секретност от всякъде. Че и четири стари зенитни оръдия мъкнехме - за заблуда, нареждаха се по пътищата към подстъпите на позициите ни.
                      Голям хит бяха тогава тези камуфлажи - мислеха ни за някакви спец части, че беше времето на голямото преименуване и изселване и не бяха навлязли подобни униформи масово в армията.
                      Всичко хубаво, но бяха забравили да ни осигурят кашишки колани... и тъй, с камуфлажи и с бляхове с котви - това е то армията.

Коментар

Темата мнооооого отдавна се изроди в пописване на какво ли не от скучаещ, или гонещ норматив с определена цел, или и двете, та бих предложил да се закрие, както мнооооого други, и то мноооого по-рано!
                        Или скучаещият заема "правилната партийна позиция" в постовете си, та по тази причина може да се вихри до безкрайност, както си иска, докогато си иска, независимо, че много отдавна отиде, та се не видя извън темата?
                        Последно редактирано от mbenz; 14-08-14, 20:24. Причина: корекция
                        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                          Темата мнооооого отдавна се изроди в пописване на какво ли не от скучаещ, или гонещ норматив с определена цел, или и двете, та бих предложил да се закрие, както мнооооого други, и то мноооого по-рано!
                          Или скучаещият заема "правилната партийна позиция" в постовете си, та по тази причина може да се вихри до безкрайност, както си иска, докогато си иска, независимо, че много отдавна отиде, та се не видя в темата?
                          Никога не изключвай варианта мнозинството да е криво, ако и да е пичовско, а единицата да е права, ако и по свой непичовски начин и от време на време

Недей точно ти да говориш за правилни партийни позиции. Нагличко е някак.

Коментар

Никога не изключвай варианта мнозинството да е криво, ако и да е пичовско, а единицата да е права, ако и по свой непичовски начин и от време на време

Недей точно ти да говориш за правилни партийни позиции. Нагличко е някак.
                            Мисля, че никога не съм бил чак нагличък, а когато съм прекалявал, за разлика от мнозина не ми е пречило да се извиня!Или най-малкото да си затрая
                            Ама в случая мисля, че се прекали-хайде кажи ти нерде "Атомната авиация на ПВО и ВВС на БНА", нерде нам си кво си след това?
                            Не е ли по-добре скучаещият да си пусне отделна тема за състоянието на ВМС, на ВВС, на сухопътните ни войски и т.н., в която да си пописва, каквото му е кеф, а който има желание да спори с него?
                            Ще отречеш ли, че много други теми при подобно "развитие" отдавна щяха да са закрити?

Коментар

Ще отрека. Темата така или иначе е чешиезик. Ако трябваше да се държи сто процента по темата щяха да останат пет мнения в нея. А тогава пък трябваше да подхванем и другите и да лишим Човечеството от тонове мъдрост

Раздела така или иначе е криво обособен, но няма начин.

За оръжие по принцип коментират хора които някога са пипали оръжие. Такива хора в България са набори примерно до 75, кажи го максимум до 77 да речем.

А тия които са пипали повечко оръжие са наши набори.

Това предразполага повечето пишещи тук да са хора на дадена възраст, с дадени спомени, с дадена младост. И с опит с даден вид оръжие, кондиционирани на даден вид информация, но и на даден вид гарнизонни легенди.

Човек винаги си спомня младостта с умиление, ако ще л@йна да е ринал. От там - всяко отричане, или да пази Оня Горе - обезсмисляне на този период в който е оставил години от младостта си, се приема като подсъзнателна агресия срещу личността. На никой не е приятно да му редят че нещо което е правил е било без смисъл, или с друг смисъл от това което е правил.

От там до превръщане на целия раздел в раздел "Ода за младостта и кой не скача е червен" е една съвсем малка крачка.

Не може да има дискусия, разискване и процес на обмен на информация при аргументация на емоционално ниво. Нитрото може и да ви дразни понякога, но дори и да ръси 110% глупости (за което скромно ще призная че не мога да преценя) - въпросните са 110% подплатени - логически и технически. Контра аргументи като "ти ли бе", "тоя па", и не знам какво си още просто няма как да минат.

Отделно пък коментарите кой какви ръчни колички някога е бутал в казармата. И какво ? Ако е прекарал изминалите от тогава 25 години в събиране на информация докато другия 25 години е спал на войнишки спомени и на това какво му е ръсел фатмака като се напие след полунощ - кой ще послушам ?

Разделът е общодостъпен раздел, а не частна дискусионна група или раздел по марка и модел. Всичките съществуват като понятия във форума, и между всичките има доста разлика - това - в частност за призивите ти - не само тук - нитрото да бъде някак "махнат" от дискусиите. Няма как да стане. Ако отиде да ръси стружки и пясък в маслото примерно в някой раздел по марки и модели, рекламирайки други марки и модели - ще играе гумата. Но тук има толкова думата колкото и ти. Емоционални аргументации тук няма да помогнат.
                              Последно редактирано от Goblin; 14-08-14, 21:05.

Коментар

...както да е-карай...
                                Аз, ако си забелязал почти нищо не съм споменал за военните си години, и то не защото са малко и няма какво да кажа, а защото много неща не знам!Затова не съм се изхождал категорично по въпроса съветска vs западна техника, както и кои са по-големи малоумници, пък кои са много умни, кои са човеко-убийци, а кои първи миролюбци и т.н.(или греша?). Докато за други това не е никакъв проблем-напротив, колкото по-малко знаят, толкова повече се изказват и спорят "обосновано", бидейки само от едната страна, а четейки за другата, което явно е достъчно за тях(него)!
                                Пожелавам успешно продължение по темата!
                                Последно редактирано от mbenz; 14-08-14, 21:20. Причина: допълнение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X