Обява

Свий
Няма добавени обяви.

„Атомната авиация” на ПВО и ВВС на БНА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: „Атомната авиация” на ПВО и ВВС на БНА

Навярно става въпрос за стратегическо следене, а не оперативно - какво точно прави подводницата.
    А за подводниците - криенето там е като в гората - ако си навътре в гъсталака - никой няма да те усети. Ако до теб в края на гората минава минава влак - пак никой няма да те усети, въпреки, че си на края на гората.. Няма универсално решение. Затова през ВСВ успех са имали точно нестандартно мислещите командири.
    Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

За друго става дума. В Средиземно море винаги се мотае някой от американските флотове. Това значи АУГ (авионосна ударна група) - самолетоносач с ескорта си, плюс други кораби според нуждите. А в една АУГ винаги (задължително) има от една до три Los Angeles - многоцелеви атомни лодки.
      Демек не ти трябва пеленгатор, нито нещо друго за да знаеш, че в Средиземно море има атомна американска лодка или лодки - те се знаят още по списъците на флота
      Иначе за влизане в Черно море - това си е пълен абсурд. Нито има смисъл, нито полза. Атомната лодка би предизвикала скандал в пъти по-вреден от някаква хипотетична печалба. Подводницата не е разузнавателен кораб - тя е оръжие, така че даже и за разузнаване има по-добри средства.

Коментар

Да съм казвал някъде , че подводницата е атомна? Не знам каква е , и не са ми казвали , единствено ми казаха , че я следят още от Средиземно море , в този момент само това вече не беше секретно , цялата армия знаеше , че вече е в Черно море. Казаха само , че през определен период става нещо което спомага да бъде засечена и да се проследи движението и. Това беше преди повече от 25г. , нямаше смисъл да ме лъжат , да бяха кашици да ме лъжат, ама те си бяха моряци в Гоце Делчев. Ето ти малко материал за четене:

http://bna.blog.bg/history/2010/10/2...oiski-8.623351

http://bna.blog.bg/
        Последно редактирано от motor_men; 17-08-14, 20:18.
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
          Да съм казвал някъде , че подводницата е атомна?
          Американците не строят дизелни подводници. Само атомни. Така че не може да е друга.
          Иначе това, че са прихванали някакви сигнали от подводница или подводници, означава само че тя (те) не се е крила. Няма и защо, когато е в състав на АУГ в Средиземно море - там други освен НАТО подводници няма (Разбира се като не броим арабите), пък и вероятно точно това е целта, за демонстрация на сила.

А за Черно Море вече ти казах - би нарушила толкова много договори и би предизвикала толкова много политическо напрежение, без никаква полза. Освен това атомна лодка няма място тук - морето ни е малко за тях.

цялата армия знаеше , че вече е в Черно море.
          И не я търсиха и намериха ? А руснаците ? Знаеш ли какъв противолодъчен флот имаха по това време, щяха да са в морето докато им потънат гемиите... или още щяха да седят по подстъпите към Босфора за да я чакат и засекат...
          А как щяха да опищят орталъците... те са майстори в това, от мухата да правят слон.
          Последно редактирано от nitro; 17-08-14, 20:49.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
            ... В Средиземно море винаги се мотае някой от американските флотове.
            Хора, обяснете му за United States Sixth Fleet.

Коментар

Ето ти малко материал за четене:

http://bna.blog.bg/history/2010/10/2...oiski-8.623351

http://bna.blog.bg/
              Правописът е забележителен...според мен направените грешки са прекалено много за начален гимназиален клас.
              Сигурно не е много важно, но в моите очи намалява стойността на информацията в източника.

Коментар

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
                Американците не строят дизелни подводници. Само атомни. Така че не може да е друга.
                .....слон.
                До 1990 са имали оперативни дизелни подводници. Така че, може и да е друга.
                I get High by going Down

Коментар

Самият домейн http://bna.blog.bg/ говори достатъчно за сериозността на пишещият. Ако човек не може да отдели 10 долара на година за собствен домейн, някой лев за сайт и пише по подобни места ... Няма лошо, но ако си тийнейджър.

Разбира се има места, в които в услуга на обществото се ползват общи сайтове - като уики, но там всеки може да редактира писаното, ако не е вярно. Има разлика.

Коментар

Първоначално публикуван от skitnik Преглед на мнение
                    До 1990 са имали оперативни дизелни подводници. Така че, може и да е друга.
                    Не може. Те не са напускали САЩ.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                      В последните си години като действащо формирование, в поделението до с. Марино Поле (общ. Карлово) бяха дислоцирани ракети. Най-вероятно Скъд. Имах колеги, служили като екипажи там, но и да са ми казали - забравил съм.
                      Въпроса е обаче друг: военните се бяха засилили да копаят път до второстепенното било на Стара Планина (точно срещу вр. Ботев), но безпаричието през 92-93 година (по грубо мое летоброене) ги принуди да изоставят проекта. Като бонус остана асфалтирания от тях път до вилите на едно село.
                      Чисто дилетантски ми е интересно - с каква цел са правили това? Повишаване бойния радиус на ракетите ли ?
                      /Скъдовете специално, нали не е тайна, че почти до последно са били изобщо без бойни глави. При нужда е трябвало да се доставят ядрени такива от СССР./

П.П.: / Официалната версия дълги години беше, че щели да се направят горе кошари, мандри и пр. .... големи скотовъдци били това, старите фатмаци ./
                      И по странни неща се случваха в БА в този период . Спомняш ли си голямото копане в Царичина ? Там май пряк път към Китай от другата страна на земното кълбо копаеха Симпатяга беше Митко Луджев беше не любител на чашката а професионалист
                      Последно редактирано от sek.1; 18-08-14, 08:13.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

До 1991 е имало ядрено оръжие тук.
                        но има малка уловка,
                        посолствата също не са българска територия, та няколко такива СССР-ки територии сме имали, а България ядрено оръжие е нямала
                        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
                          До 1991 е имало ядрено оръжие тук. ...
                          Дори ЦРУ не са толкова категорични, че в съществуващите складове е имало ядрено оръжие, но те какво ли разбират ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Дори ЦРУ не са толкова категорични, че в съществуващите складове е имало ядрено оръжие, но те какво ли разбират ...
                            Въх, не знаех че имаш достъп до данни на ЦРУ
                            А, все пак, не си особеННо прост да си мислиш че ЦРУ (ели па ГРУ) казват на широката общественост неща е така просто без задни мисли
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Въх, не знаех че имаш достъп до данни на ЦРУ
                              А, все пак, не си особеННо прост да си мислиш че ЦРУ (ели па ГРУ) казват на широката общественост неща е така просто без задни мисли
                              Стига си се лезил бе! В една тема, в която се дискутираше точно този въпрос, пуснах факсимилета от разсекретени документи на ЦРУ, касаещи темата! Ма пусто навалица от специалисти по всичко тук!
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS
                                Ми руски читаеш, поисЧи
                                Сибирски подсказа, че доста неща са разсекретени. Та, те са го написали ( на руски пееше птиченцето дето такова)

И е естествено че няма ЦРУ да са категорични, щото ако са, ще си създадът ненужни бюрократични/журналистични проблеми, толко ли е сложно?
                                Досев, точно аз спорих със Сибирски и му пусках спомени на руски войници, служили тук в такива обекти. Така че, хайде спри да ми се правиш на интересен. И да, нещата са прости и ясни само за големи разбирачи като тебе!
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X