Обява

Свий
Няма добавени обяви.

„Атомната авиация” на ПВО и ВВС на БНА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: „Атомната авиация” на ПВО и ВВС на БНА

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
    Ясно, нямаш аргументи. Ок, вече не е интересно. ...

По-горе съм ти дал конкретни данни за техниката от едната и за другата страна. В отговор - аксиомата на на Нитро "това е така, щото аз съм казал че е така по подразбиране". Както и да е, поредният кабинетен специалист по всичко, който даже Гугъл и кака Вики го мързи да използва като хората ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Иначе основната ни задача е охрана на крайбрежието от десант и борба с противниковите подводници. Затова и повечето ни кораби са противолодъчни.
      Точно така! И поради тази причина независимо дали си го искал или не , независимо дали си го виждал или не-ти си бил под чадъра. Виж ако беше написал поддръжка на наши десанти на турска територия тогава тезата ти за липса на ПВО щеше да тежи.Апропо част от задачите на ВВС бяха същите само , че с действия отгоре.
      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
      Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
        Точно така! И поради тази причина независимо дали си го искал или не , независимо дали си го виждал или не-ти си бил под чадъра. Виж ако беше написал поддръжка на наши десанти на турска територия тогава тезата ти за липса на ПВО щеше да тежи.Апропо част от задачите на ВВС бяха същите само , че с действия отгоре.
        Бъркаш. Охрана на крайбрежието, не означава действия близо до брега - противникът се посреща на възможно най-голямо разстояние.
        Може да те бърка думата "крайбрежие", но така се нарича обикновенно бреговата ивица.
        Близо до брега действат само ракетните катери. Всички други са навътре в морето.

Коментар

оператори на трудовашки колички, дето се изказват компетентно за всичко.
          Сещаме се за кой говориш
          Всеки трети е шести

Коментар

Бъркаш. Охрана на крайбрежието, не означава действия близо до брега - противникът се посреща на възможно най-голямо разстояние.
            Може да те бърка думата "крайбрежие", но така се нарича обикновенно бреговата ивица.
            Близо до брега действат само ракетните катери. Всички други са навътре в морето.
            Ти съвсем ме взе за ... мезе.Ясно ми е , че няма да ги чакате на входа на пристанище Варна.Ако се разровиш из сайтовете ще видиш , че всички български самолети от ония години имат възможност да покрият поне половината от акваторията на Черно море(с изключение на МиГ25-той може да покрие и Каспийско).При жертване на част от въоръжението и добавяне на допълнителни резервоари картинката става още по-интересна.Мисълта ме беше , че не са ви предвиждали за действия в Егейско море,нали?И вервай ми , ако е имало инфо за подготвящ се десант са щели да ви отделят доста повече от едно-две звена.
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

Коментар

Не колега, аз за разлика от други никого не вземам за мезе, а само си убивам скуката с леко лавче по подобни теми и се забавлявам Пък и научавам интересни неща от време на време.

Няма защо да ровиш сайтове - ще ти го кажа систематизирано.
              Както писах по-нагоре в темата, главната задача на нашият флот (една от главните) е борба с ПЛ на врага. Абсолютно задължително е да не пуснеш противниковите лодки на плитко край брега, защото там намиране няма и ще свършат един милион зулума, някой от които смъртоносни за целият ни флот от раз. Затова охраняваш 200 милната си икономическа зона и седиш в морето на дозор колкото е възможно по-дълго.

Колкото за самолетите - няма значение кой до къде лети. Няма как да прикриеш деноношно корабите, нито да дойдеш, когато корабният радар засече от 30 километра идващата ПКР, пък и да си във въздуха, нямаш радар за откриване и обстрел на подобна цел... нито време.

Коментар

Ако помниш , в края на 80-те , една американска подводница беше навлязла в Черно море , знаеш ли на какво разстояние беше засечена и къде ?
                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Чувал съм много неща, 99,9999 % от тях митология, но ще ти кажа защо това е невъзможно - защото първо има забрана за атомни кораби в Черно Море, второ - американците нямат дизелаци освен учебни по базите си, значи тази лодка е била атомна, трето е самоубийствено в политически план - руснаците така или иначе постоянно правят от мухата слон - това само би им наляло масло в огъня, без никаква реална полза. Те комшиите достатъчно добре си ги държат на "мушка".
                  Ей сега наскоро нали видя - като искат да покажат сила и да натрият носовете на някой, американците влизат с някой "Иджис" кораб и готово.

Коментар

Американската подводница си беше в Черно море , но за първи път беше засечена в Средиземно море , беше следена през целия и път до Черно море , и всичко това от българска територия , от едно секретно поделение на ВМС до гр. Гоце Делчев. И всичко това с "изостанала" съветска техника.

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                      Американската подводница си беше в Черно море , но за първи път беше засечена в Средиземно море , беше следена през целия и път до Черно море , и всичко това от българска територия , от едно секретно поделение на ВМС до гр. Гоце Делчев. И всичко това с "изостанала" съветска техника.

Ето затова обичам тези дискусии

Коментар

Баси колко мъка има на този свят, Боже.......

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Баси колко мъка има на този свят, Боже.......
                          Къде я видя мъката?

Коментар

Къде я видя мъката?
                            Явно не си чел класиците.

Коментар

Никъде, аз само започнах трескаво да се чудя дали някъде в Дакота или в централна Канада НАТО имат подобни станции за следене на вражески подводници в Панамския канал.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                Никъде, аз само започнах трескаво да се чудя дали някъде в Дакота или в централна Канада НАТО имат подобни станции за следене на вражески подводници в Панамския канал.
                                В казармата , като трябваше да се ходи на места където няма път , редовно викаха моториста /нали знаеш , че съм моторист/ , затова редовно возех началник разузнаване на дивизия , началник артилерия , ....по всички планини в областта. Та до въпросното поделение съм ходил много пъти , но до портала , от там шефа пеша , имаше и летище до поделението , по-точно бяха две секретни поделения , на ВВС и на ВМС. В един момент , всяка сутрин ни "надъхваха" с това , че американска подводница се е насочила към Черно море. Горе долу в този момент се озовах в ареста на полка в Гоце Делчев. Една вечер към 11-12ч. влиза дежурния с некви двама , пет минути ги гледам и не мога да схвана какви са , а те в парадни униформи на ВМС. В Гоце Делчев да видиш моряци е все едно да видиш негър по бански на Боровец , януари месец. Момчетата закъснели от гарнизонка , а в секретното поделение няма арест. Та като ги попитах дали не са ги пратили заради подводницата , ми казаха , че я следят още като е навлезла в Средиземно море , работили са на въпросния радар.
                                Друг път ще ти кажа колко пъти съм возил до баба Ванга , шефа на разузнаването и ВКР-то на армията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X