Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купуваме стари F-16 без конкурс

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Купуваме стари F-16 без конкурс

Първоначално публикуван от stav Преглед на мнение
    Пак не разбрах, като са правени за това, бронята ли им беше слаба на Су-25 пък и на Ми-24, та ги свалят толкова лесно? Тактиката ли им куца? Или пък си е нормално да ги свалят щото са украински? Ама пък то и руските го сваляха...
    Бронята помага, ама в кошара не вкарва. Служи за да намали вероятността от повреди и засягане на екипажа, което обаче не означава че я изключва напълно. Co кратце- не е панацея. Читава машина, с атекватна броня и обучен екипаж са добра предпоставка и база за успешна операция. Ама ако един или повече от горните три елемента липсват- то става като в Украйна, Чечня, Афган, Ирак и т.н.
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Ами то машини като Су-25, А-10 и т.н. са мислени за танкоизтребители като проект. Това че ги ползват за "свободен лов" си е проблем на командващия. Все пак да не забравяме, че през далечната 1968 година, когато почват разработката на Су-25 ситуацията е била друга, а и средствата за поразяване, далеч са отстъпвали на днешните. Тогава Су-то си е даянело яко на 23 мм. снаряди и всичко е изглеждало ОК. Но сега с наситеността на ПЗРК, работата е лоша.
      В днешно време най-удачна е хеликоптерната тактика на американците - по двойки. Естествено с наблъскани с електроника машини, защото украинските Ми-24 са си буквално слепци ако търсят скатани в засада бунтовници - на практика самите те са бавни и тлъсти мишени.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Американските другари, които не е като да нямат какво да предложат откъм самолети с възможности....

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Scorpion-jet-over-UK.jpg
Прегледи:1
Размер:73.6 КБ
ID:5599885
        Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от stav Преглед на мнение
          Пак не разбрах, като са правени за това, бронята ли им беше слаба на Су-25 пък и на Ми-24, та ги свалят толкова лесно? Тактиката ли им куца? Или пък си е нормално да ги свалят щото са украински? Ама пък то и руските го сваляха...
          Ами то няма нещо към този момент, дет да не могат да го свалят.Иначе за тактиката - да, от изключителна важност е.И стратегията също.
          Всеки трети е шести

Коментар

Ама ти май си спориш от любов към спорта. Мисля че достатъчно ясно по-горе съм посочил за какво стават самолетите от въпросния клас. Ходи ти да гониш малки групи партизани из джунглите със свръхзвуков изтребител-бомбардировач!
            Американските другари, които не е като да нямат какво да предложат откъм самолети с възможности, също се занимават с такива машини.
            Говореше се по-горе че L-159 е пълноценен боен самолет, с нам кви си радари и ракети за въздух и земя. Малки крупи партизани с радар и ракети, дето струват колкото годишния разход за полети на тоя самолет ли ще трепеш? После, бил щурмовик, ама стрелял от 20 километра. Ми сори, ама нещо не ми се връзва.

Това е единствното, за което споря. Изтребител не е, бомбандировач не е, прихващач не е, според мен и щурмовик не е. Е кво е, тогава? Партизаните с калашниците може и да бягат от него, ако калашниците са им с малкия калибър. Ако с големия - не е сигурно.

А щом ги правят, явно има и кой да ги купи, за неговите си цели. Но да наречеш това пълноценен боен самолет към днешно време е кощунство.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
              ...
              Аха, и това го предлагали на швейцарците вместо Грипен. Смях в залата.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Говореше се по-горе че L-159 е пълноценен боен самолет, с нам кви си радари и ракети за въздух и земя. Малки крупи партизани с радар и ракети, дето струват колкото годишния разход за полети на тоя самолет ли ще трепеш? После, бил щурмовик, ама стрелял от 20 километра. Ми сори, ама нещо не ми се връзва. ...
                Малките групи партизани ще ги гони с НУР, бомби и оръдия/картечници. За по-сериозни случаи (като Украина и т.п.) спокойно може да използва и по-високоточни оръжия, като не се завира непременно в зоната на поражение на големокалибрените картечници.

Eй ти кака Вики какви примери дава за използване на Супер Тукано като ударен самолет в Южна Америка.

Що е то "пълноценен боен самолет" зависи за какво ти трябва. Каква ти е файдата от суперсъвременен многоцелеви самолет, като реалните ти нужди не позволяват да използваш, примерно, повече от 10% от възможностите му, а плащаш майка си и баща си да го купиш и поддържаш?!? Един час полет на Супер Туканото го дават да струва до към $500. За F-16 разходите тръгват от около $4000 нагоре ...
                Последно редактирано от Чавдар (V93); 16-07-14, 13:07.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Това е единствното, за което споря. Изтребител не е, бомбандировач не е, прихващач не е, според мен и щурмовик не е. Е кво е, тогава? Партизаните с калашниците може и да бягат от него, ако калашниците са им с малкия калибър. Ако с големия - не е сигурно.
                  Аз пак да пробвам - учебно-боен?
                  Всеки трети е шести

Коментар

Аха, и това го предлагали на швейцарците вместо Грипен. Смях в залата.

Е лоша реклама няма, така се твърди.Та що да не го предложат(ясно е, че няма да го вземат - не може да замести грипена примерно), да вдигнат малко шум около него...
                    Всеки трети е шести

Коментар

Един час полет на Супер Туканото го дават да струва до към $500. За F-16 разходите тръгват от около $4000 нагоре ...
                      Ъъъ, борба с партизани, гангстерси групи, кокаинови картели и прочие от сорта, "пълноценни бойни действия" ли са, или по-скоро закърпване на не добре свършена полицейска работа? И действието срещу такива групи щурмовик ли го прави, или просто малко по-кораво от обикновена чесна желязо с накачурени малко пищови върху него?

Кака Вики още на втория ред си казва че се ползва в "in low threat environments" и още "as well as providing pilot training". За такива работи никак не споря че може и да е ефективен, заради цената си. Извън това - става да се мота по авиошоута, и толкоз.

Коментар

Ъъъ, борба с партизани, гангстерси групи, кокаинови картели и прочие от сорта, "пълноценни бойни действия" ли са, или по-скоро закърпване на не добре свършена полицейска работа? И действието срещу такива групи щурмовик ли го прави, или просто малко по-кораво от обикновена чесна желязо с накачурени малко пищови върху него?

Кака Вики още на втория ред си казва че се ползва в "in low threat environments" и още "as well as providing pilot training". За такива работи никак не споря че може и да е ефективен, заради цената си. Извън това - става да се мота по авиошоута, и толкоз.
                        Добро бе, айде мир да е. Щом ти си рекъл - не става за чеп за зеле. Некви тъпанари там го купуват и го използват, щото не са се допитали до специалисти.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

го купуват и го използват, щото не са се допитали до специалисти.
                          Е колко да го ползват...
                          Всеки трети е шести

Коментар

Добро бе, айде мир да е. Щом ти си рекъл - не става за чеп за зеле.
                            Не става за това, за което някои в настоящата тема го набедиха че става (за L-159 говоря). За останалото - за всеки един пазара говори за какво става и на кого върши работа.

Коментар

Полунашега, ма и толкова насериозно. Освен за УБ (какъвто си е отвсякъде и са много интересни тези дълги прения), този Л-159 има сериозно приложение и за поддържане на авиостроенето в някакви обороти, съхраняване на съответните кадри и научно-конструкторски потенциал. Особено като има някой голям бате да ти влезе в положението. Всъщност, май точно това е случаят...
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                                Щото преди да стрелнеш ракетата, май трябва да ходиш да се молиш на лайнера, да му махаш с крила, да танцуваш около него, да му показваш среден пръст, да му даваш предупредителни изстрели и др. подобни мурафети. .
                                Е, тогава, при толкова ритуали, ни трябва двуместна машина. Вътре единият пилот, а другият шаман.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 7 потребители онлайн. 0 потребители и 7 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X