Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купуваме стари F-16 без конкурс

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Купуваме стари F-16 без конкурс

Първоначално публикуван от nitro Преглед на мнение
    F-15 е господарят на небето от няколко десетилетия.
    Кое небе? Пак ли примери и опити от Ирак?

Хубаво е, че нашият потенциален противник, няма самолети, които да го доближават по възможности за работа по въздушни и наземни цели и набор на въоръжения.
    -->
    (непроверенo никъде)
    Аз така и не разбрах кой е нашият потенциален противник...
    Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Едно оръжие се проверява колко е ефективно в бойни действия, в динамична обстановка, при противодействие на противника. Иначе е "полигонно" изпълнение - там резултатите се натъманяват и винаги са отлични. Аз на полигон съм стрелял - с ПКР, с РБУ, с торпедо и с оръдие. Знам как става.

Противника - прочети на предната страница, ако питаш за моето мнение

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Това се знае от 93та ,от тогава бащата с влажен поглед ни каза Заеби,не натискайте за пилоти..........и да си кажа честно много се радвам,че го послушах.
        Ако питаш мен - знае се още от 83-та, ама това е друга тема.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Едно оръжие се проверява колко е ефективно в бойни действия, в динамична обстановка, при противодействие на противника. Иначе е "полигонно" изпълнение - там резултатите се натъманяват и винаги са отлични. Аз на полигон съм стрелял - с ПКР, с РБУ, с торпедо и с оръдие. Знам как става.
          Това е логично, даже и ще се съглася с него.
          Само не разбрах от тая гледна точка как и защо толкова бързо короняса Фъ-15 за "господар на небето"?

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
            Това е логично, даже и ще се съглася с него.
            Само не разбрах от тая гледна точка как и защо толкова бързо короняса Фъ-15 за "господар на небето"?
            Ами по огромното количество анализи и писания на специалистите. Само да му е интересно и да му се чете на човек
            Ама мир да има, може да сложим като претенденти за короната и F-18, и F-16. Кой да е от тях няма да сбъркаме.

Пето поколение не ги пипаме.

Коментар

... Аз на полигон съм стрелял - с ПКР, с РБУ, с торпедо и с оръдие. Знам как става...
              Страх ми да попитам, а с МБР ти не си ли стрелял? Нещо напоследък имам твърда убедеността, че ти изобщо май не си имал допир до армията или флот... Що ли?

Коментар

Чекай са:
                Едно оръжие се проверява колко е ефективно в бойни действия, в динамична обстановка, при противодействие на противника.
                Ами по огромното количество анализи и писания на специалистите.
                Последно, кое от двете, щото се обърках напълно?

Коментар

Що се обърка ? Не знаеш ли, че всички бойни действия се анализират много, много подробно ?

Иначе е забавно - няма как да се каже, че МиГ-29 или Су-27 (и вси варианти) са побеждавали F-15, F-16 или F-18, ама и защо не ги слагаме в класацията ни е кофти... така го чувствам.
                  Ами защото не са побеждавали, затова не може да ги коронясаме. Едно оръжие се доказва с победи на бойното поле, не с брошури. Нито с "кобри" по авиошоута - те доказано не помагат на бойното поле.

Че затова F-15 го наричам царят на небето. И е добре за нас, че в момент на тоталният колапс на родното ВВС има кой да пази небето.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
                    Страх ми да попитам, а с МБР ти не си ли стрелял? Нещо напоследък имам твърда убедеността, че ти изобщо май не си имал допир до армията или флот... Що ли?
                    Мечта ми беше Сибирски, ама на - не съм стрелял с МБР... за щастие

А ти иначе какъв си служил ? Кашик ли си бил ?

А иначе ще ти кажа едно наздраве

с малко бира и моето корабче

Сега вземи му преброй оръжията преди да спамиш пак.
                    Последно редактирано от nitro; 21-08-14, 23:14.

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
                      Кое небе? Пак ли примери и опити от Ирак? ...
                      То други почти няма. Преди това са въздушните боеве на израелските F-15 със сирийски изтребители - МиГ-21 и 23. Там имат свален и един МиГ-25.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Що се обърка ? Не знаеш ли, че всички бойни действия се анализират много, много подробно ?
                        Знам. Та за това и питах за конкретни бойни действия на Ф-15, които са анализирани и благодарение на тях е закичен с титалата "царят на небето".
                        Та кой бойни действия имаш предвид? Взривен керван от високотехнологични камили в Афганистан или победа над пътнически влак и мост в Сърбия? Или свален бягащ за Иран иракски пилот без боеприпаси на борда? Или потопена гумена лодка със сомалииски пирати? Подсети ме.

Иначе е забавно - няма как да се каже, че МиГ-29 или Су-27 (и вси варианти) са побеждавали F-15, F-16 или F-18, ама и защо не ги слагаме в класацията ни е кофти... така го чувствам. Ами защото не са побеждавали, затова не може да ги коронясаме.
                        Споко бре, за честа и славата може да пуснем Мигове и Сушки да стрелят по макети на бойна техника, както Ф-овете в Ирак и Сърбия и ще стопят разликата.

Едно оръжие се доказва с победи на бойното поле, не с брошури.
                        -->

Едно оръжие се проверява колко е ефективно в бойни действия, в динамична обстановка, при противодействие на противника.
                        ИЛИ
                        Ами по огромното количество анализи и писания на специалистите.
                        Ама все пак, кое от двете?

Че затова F-15 го наричам царят на небето. И е добре за нас, че в момент на тоталният колапс на родното ВВС има кой да пази небето.
                        От когоооо и какво да пази?

Коментар

Ей, ей....ясно е че за много тук по добро от руското няма (родените като руснаци изобщо не броя), но конкретно за Ф15 съм чул че свален такъв няма, а той не е млад самолет. Все трябва да е бил тук и там. Да кажат обаче и други съфорумници, че от едно и също пеене ми омръзна, особено в една друга "техническа" тема.
                          Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Ами по огромното количество анализи и писания на специалистите. Само да му е интересно и да му се чете на човек
                            Ама мир да има, може да сложим като претенденти за короната и F-18, и F-16. Кой да е от тях няма да сбъркаме.

Пето поколение не ги пипаме.
                            В голямата си част публично достъпните доклади и анализи са си жива рекламна брошура предназначена за потенциалните купувачи .
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Хайде сега някой да каже кога след Виетнам кога е имало що годе равностойни противници(обучение, опит и т.н.) за да кажем тази и тази техника даде предимство?
                              За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                              0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                                ...конкретно за Ф15 съм чул че свален такъв няма...
                                Нима? Я да видим набързо поне какво се пише в Гугъл?

09 апрель 2003.
                                Самолет F-15E сбит недалеко от города Тикрит на севере Ирака. Два его пилота объявлены пропавшими без вести, сообщает CNN.
                                Как сообщили во вторник представители центрального командования, самолет сбит в воскресенье над территорией, которую контролирует иракская армия. Оба пилота объявлены пропавшими без вести, командование ничего не сообщило о том, была ли организована спасательная операция по их поиску. F-15E Strike Eagle — двухместный многоцелевой ударный истребитель.

А тази снимка от Ливия? Ах да, американските самолети падат само заради техническите повреди.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X